Опубліковано перший посібник щодо правил поведінки на Олімпійських іграх у Токіо

15:50 | 04 февраля 2021
4 лютого 2021 Міжнародний Олімпійський Комітет, Міжнародний Паралімпійський Комітет та Організаційний комітет Токіо-2020 сьогодні опублікували «посібник» для міжнародних федерацій і технічних офіційних осіб, які планують брати участь в Олімпійських іграх. 4 лютого 2021

Міжнародний Олімпійський Комітет, Міжнародний Паралімпійський Комітет та Організаційний комітет Токіо-2020 сьогодні опублікували «посібник» для міжнародних федерацій і технічних офіційних осіб, які планують брати участь в Олімпійських іграх.

У ньому викладені правила, яких міжнародні федерації і технічні офіційні особи повинні будуть дотримуватися під час Ігор, які, як переконують організатори, проходитимуть незважаючи на пандемію COVID-19.

Згідно з новими правилами, представникам міжнародних федерацій і технічним офіційним особам дозволено «підтримувати спортсменів, плескаючи в долоні без використання кричалок і пісень». В рамках заходів протидії COVID-19 їм буде заборонено відвідувати туристичні місця, бари, ресторани, магазини тощо.

Під заборону потрапляє і користування громадським транспортом «без дозволу». Замість цього представникам федерацій та офіційним технічним особам буде запропоновано «план дій» з докладним описом перших 14 днів перебування в Японії.

Зацікавлені особи повинні проходити регулярні тестування перед від"їздом та під час перебування на Іграх, а також використовувати додатки для смартфонів, що дозволяють отримати інформацію про стан здоров"я та відстежують небажані контакти. Зокрема, за два тижні до вильоту у Токіо потрібно встановити на смартфон спеціальний додаток COCOA, який надсилатиме звіти про стан здоров"я людини до Міністерства охорони здоров"я Японії. Цей самий додаток відстежуватиме усі контакти володаря телефону у країні.

Крім того, будуть вжиті заходи для виявлення, ізоляції та лікування у будь-яких потенційно позитивних випадках. Згідно з виробленим сценарієм, ті, у кого буде зафіксований позитивний результат тесту, можуть бути «ізольовані в затвердженій урядом установі».

Більша частина документу також докладно описує заходи, до яких суспільство вже звикло під час пандемії коронавірусу – як, наприклад, носіння масок, яке буде обов"язковим для посадових осіб, крім тих випадків, коли вони їдять або сплять, а також дотримання безпечної дистанції: представників федерацій і технічних офіційних осіб просять триматися на відстані двох метрів від спортсменів.

Слід відзначити, що опублікований «посібник» є лише першою інструкцією, яка орієнтована на представників міжнародних федерацій і технічних фахівців. Організатори планують 8 лютого опублікувати правила для телевізійних мовників, що будуть акредитовані на Іграх. Правила для спортсменів і офіційних осіб команд оприлюднять 9 лютого, а для преси – 10 лютого.

Правила тестування, соціального дистанціювання, гігієни і поведінки під час Ігор, ймовірно, будуть включені в інші навчальні посібники, які будуть постійно оновлюватися залежно від подій, пов"язаних з глобальною кризою в галузі охорони здоров"я. Делегації повинні будуть також призначити окремого співробітника, який відповідатиме за протидію COVID-19, щоб забезпечити дотримання діючих правил.

Тих, хто порушуватиме правила, попередили, що це «може вплинути на їхню участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх, доступ до об"єктів Ігор і, в деяких випадках, на участь у змаганнях».

«Повторне або серйозне недотримання цих правил може призвести до втрати вашої акредитації та права брати участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх», – йдеться в інструкції.

У посібнику наголошується, що вакцинація не буде обов"язковою для учасників Токіо-2020. Однак МОК попереджає, що спортсмени проходитимуть тестування кожні чотири дні під час Ігор.

Президент МОК Томас Бах заявив минулого тижня, що чутки про начебто скасування Олімпіади-2020 «шкодять спортсменам в їхній підготовці». «Ми не втрачаємо часу або енергії на різні припущення. Ми працюємо над тим, щоб Ігри відбулися», – запевнив очільник МОК.

Перший опублікований Посібник для міжнародних федерацій можна переглянути і завантажити  за посиланням:

https://stillmedab.olympic.org/media/Document%20Library/OlympicOrg/Games/Summer-Games/Games-Tokyo-2020-Olympic-Games/Playbooks/The-Playbook-International-Federations.pdf#_ga=2.152288825.1278710440.1612162890-1775456871.1607068368


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань