Володимир Загурський: «Чернівці збирають найкращих молодих боксерів України й готуються до святкування ювілею»

01:20 | 30 января 2021
З 8-го по 14 лютого місто Чернівці прийме масштабний спортивний захід – чемпіонат України з боксу серед чоловіків і жінок до 22 років.

З 8-го по 14 лютого місто Чернівці прийме масштабний спортивний захід – чемпіонат України з боксу серед чоловіків і жінок до 22 років. Це перший у цьому році турнір всеукраїнського рівня, за яким з великим інтересом буде стежити вся боксерська громадськість. Він обов’язково відкриє багато нових імен, і ми сподіваємося, що бійці проведуть яскраві, незабутні бої.

А як Чернівці готувалися до цієї події, чи все готово у господарів змагань, що проводяться спільними зусиллями Міністерства молоді та спорту України, Федерації боксу України, Чернівецької обласної федерації боксу та Чернівецької обласної державної адміністрації? Про це нам розповів президент Чернівецької обласної федерації боксу Володимир Загурський.

– До масштабних всеукраїнських змагань Чернівецька область готувалася тривалий час і зараз практично все готове для проведення чемпіонату України серед дорослих до 22 років, розповів Володимир Анатолійович. – До турніру ми приурочили відкриття нового залу. Змагання прийме сучасний спортивно-патріотичний клуб «Поєдинок», що на вулиці Головній, 246. Ми раді, що у нас з’явився такий новий об’єкт спортивної інфраструктури й сподіваємося, що гостям зі всієї України тут сподобається.

– Чи не завадив у підготовці локдаун?

– Ні, все намічене виконали. Вдячні за підтримку Чернівецькій обласній державній адміністрації та спонсорам, які посприяли організації та проведенню турніру. Щодо локдауну, то, навпаки, за час вимушеної перерви всі скучили за боксом і з ентузіазмом очікують чемпіонату України. Є інтерес до змагань, про них запитують як фахівці, так і любителі спорту.

– Скільки чекаєте гостей і учасників турніру?

– За попередніми заявками, у нас буде 270 боксерів – чоловіків і жінок. Також прибудуть їхні тренери, фахівці, любителі боксу. Все це свідчить про масштаб і важливість чемпіонату України серед спортсменів до 22 років, а також, звичайно, про популярність цього турніру. Як відомо, українські молодіжні та юнацькі збірні блискуче виступили на недавніх континентальних першостях. Це також привертає інтерес.

– Які сподівання щодо виступу чернівецької команди на «домашньому» турнірі?

– У нас підібралася невелика, але хороша команда, тож збірна Чернівецької області постарається взяти, як-то кажуть, не кількістю, а якістю. У нас є перші номери в своїх вагових категоріях, тому покладаємо надії на найперспективніших боксерів Буковини й сподіваємося завоювати кілька медалей, а ще краще – здобути перші місця. Адже чемпіони України до 22 років, як відомо, кваліфікуються на чемпіонат Європи – а це величезна мотивація для будь-якого спортсмена.

– Що цікавого планується в боксі Чернівецької області у 2021 році, яких турнірів і заходів чекаєте найбільше?

– Як відомо, у національній збірній України одним з провідних боксерів є наш земляк Степан Грекул – перший номер у ваговій категорії 81 кг. Він є чемпіоном Європи серед молоді, багаторазовим призером континентальних змагань серед однолітків і чемпіоном України у напівважкій вазі. Ми всі вболіваємо за нашу збірну та Степана й бажаємо йому завоювати ліцензію на участь в Олімпійських іграх.

Само собою, будемо з інтересом стежити за перебігом подій на чемпіонаті України серед боксерів до 22 років – тут особливі сподівання на двох наших перших номерів, на те, що вони кваліфікуються на чемпіонат Європи. Та й загалом, у календарі всеукраїнської та чернівецької федерацій – низка турнірів для різних вікових категорій, скрізь присутні й наші боксери, тож буковинським любителям боксу буде за кого вболівати.

А ще 2021 рік – це рік 90-річчя буковинського боксу. Час летить невпинно – наче недавно ми святкували 80-річчя боксу в Чернівецькій області, і ось новий поважний ювілей. З цієї нагоди ми запланували святкову програму, яка включатиме проведення представницького турніру, урочисте зібрання активу боксу Чернівецької області. Сподіваємося запросити старійшин, ветеранів боксу нашого краю, включаючи тих, хто багато років проживає за межами України, але зберігає теплу пам’ять про рідний край і улюблений вид спорту.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань