Сергій Глущенко: «Боксери мріють про європейський титул, але для цього необхідно показати свій максимум на чемпіонаті України серед 22-річних»

13:20 | 29 января 2021
З 25 січня по 7 лютого на олімпійській базі в Кончі-Заспі чоловіча збірна України серед боксерів віком до 22 років проводить навчально-тренувальний збір, який є підготовчим напередодні чемпіонату України у цій віковій категорії, що з 8-го по 14 лютого пройде у Чернівцях.

З 25 січня по 7 лютого на олімпійській базі в Кончі-Заспі чоловіча збірна України серед боксерів віком до 22 років проводить навчально-тренувальний збір, який є підготовчим напередодні чемпіонату України у цій віковій категорії, що з 8-го по 14 лютого пройде у Чернівцях.

Про хід підготовки прес-служба ФБУ запитала у старшого тренера збірної України (U-22) Сергія Глущенка.

– Насамперед хотів би подякувати Федерації боксу України і особисто її президенту Володимиру Продивусу, Міністерству молоді та спорту за чудові умови для роботи на олімпійській базі. У нас на зборі наразі працює 18 спортсменів. Проте всі ми розуміємо, що це лише попередній склад збірної, адже головний відбір спортсменів до остаточного складу команди відбуватиметься за підсумками чемпіонату України, – відзначив Сергій Вікторович. – До розширеного списку потраплять чемпіони, фіналісти, а також півфіналісти всеукраїнського турніру. Саме з них формуватиметься команда, яка представить Україну на європейському форумі – чемпіонаті континенту серед 22-річних.   

– Чому проводиться збір зараз, а не по завершенні національної першості?

– На підготовку до Євро, який, згідно з попередніми планами, має пройти в середині березня, залишається не так багато часу. Відзначу, що точної інформації від Європейської боксерської конфедерації ще не було і ми досі не знаємо, чи відбудеться турнір у заплановані терміни. Також не відома і країна-організатор. Втім, це не відміняє того, що хлопці вже дуже скучили за роботою. Задля більш якісної підготовки до першості України ми й вирішили провести збори.

– У минулому році чемпіонат України серед 22-річних, а також чемпіонат Європи у цій віковій групі не відбулися через пандемію. Як вплинула на спортсменів ця довготривала пауза?

– Виручає те, що хлопці цього віку мають право брати участь у турнірах дорослих спортсменів. Отже, наші «збірники» отримали якісну бойову практику на змаганнях минулого року у Черкасах, Кривому Розі, Кубку України серед чоловіків тощо. Окрім цього, частина хлопців активно залучалася до навчально-тренувальних зборів національної збірної України. Це був для них хороший досвід і вони не випали зі спортивного життя.   

– Як оцінюєте психологічний та фізичний стан підопічних?

– Всі боксери прибули на базу в хорошому настрої і налаштовані на продуктивну роботу. У перші дні збору вони демонструють неабияке завзяття та ентузіазм. Незважаючи на те, що цей збір є, так би мовити, втягуючим, боксери мотивовані дуже добре.

– Які очікування у вас від чемпіонату України? Чи маємо шанс побачити бокс високого рівня на цьому турнірі?

– Всі передумови для цього є! Як уже говорилося вище, минулого року не відбулася континентальна першість, і в цьому році хотілося б, аби вже ніщо не завадило її проведенню. Найголовніше те, що спортсмени сповнені амбіціями. Всі вони мріють про європейський титул. Але для досягнення цієї мети необхідно показати всій максимум на всеукраїнському рівні. Кожен хоче продемонструвати, що він найкращий. Отже боротьба у кожній ваговій категорії очікується дуже гостра.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань