Спортсменки жіночих збірних України з боксу пройшли тренувальні збори в Йорданії

15:20 | 26 января 2021
П’ять українських спортсменок на чолі з тренером Олегом Кравцем взяли участь у навчально-тренувальних зборах в Йорданії спільно з національною жіночою збірною цієї країни.

П’ять українських спортсменок на чолі з тренером Олегом Кравцем взяли участь у навчально-тренувальних зборах в Йорданії спільно з національною жіночою збірною цієї країни.

Збори пройшли на Олімпійській базі в місті Амман з 10-го по 25 січня. Про подробиці перебування в Йорданії прес-служба ФБУ запитала у заслуженого тренера України, тренера ДЮСШ міста Ічня (Чернігівська область) та СК «Берег» Олега Кравця.

«Завдяки моїй дружбі та багаторічній тісній співпраці з відомим українським тренером з боксу Андрієм Проскурніним, який з 2019 працює в Йорданії та очолює чоловічу та жіночу збірні цієї країни, у нас склалися чудові товариські стосунки з місцевими спортсменками. Так, рік тому жіноча збірна Йорданії на наше запрошення перебувала в Україні і провела тренувальний збір в Ічні. Цього разу ми отримали зустрічну пропозицію відвідати Амман і залюбки скористалися цією можливістю.

Участь у зборі взяли спортсменки з Чернігівської області, мої вихованки Юлія Пелешук, Антоніна Пелешук, Катерина Хижняк, Анастасія Шпанюк і Раїса Піскун. Дехто з них входить до лав молодіжної збірної України, а хтось стукає у двері головної команди.

Протягом двох тижнів ми проводили спільні тренування зі спортсменками збірної Йорданії. Користуючись нагодою, хотів би подякувати місцевій федерації за прекрасний прийом! Всі фінансові витрати, пов’язані із нашим перебуванням в Аммані, включаючи навіть переліт та отримання віз, взяла на себе приймаюча сторона.

Хотів би особливо відзначити місцевих жителів, які виявили до нас небувалу гостинність і вразили своїм привітним ставленням. Сподобалось і те, з якою повагою у цій країні ставляться до спортсменів та тренерів. Це було дуже показово для нас! Вдалося також побачити чимало визначних історичних місць. Тож і в мене, і в дівчат враження від поїздки залишились чудові!

Що стосується чисто спортивних моментів, то на цих зборах ми здобули хороший міжнародний досвід – дівчата змогли провести якісну підготовку до наступних всеукраїнських та міжнародних стартів. Найближчий серед них – чемпіонат України серед боксерів до 22 років, який відбудеться у Чернівцях з 8-го по 14 лютого», – відзначив Олег Кравець.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань