Відому спортсменку Марину Мороз нагороджено орденом княгині Ольги III ступеня

13:05 | 23 января 2021
З нагоди Дня Соборності України, який відзначався 22 жовтня, Президент України відзначив державними нагородами відомих діячів у галузях науки, медицини, культури, спорту та інших сфер діяльності.

З нагоди Дня Соборності України, який відзначався 22 жовтня, Президент України відзначив державними нагородами відомих діячів у галузях науки, медицини, культури, спорту та інших сфер діяльності.

Зокрема, за вагомі спортивні досягнення орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено відому українську спортсменку, першу представницю українського боксу в UFC і екс-боксерку Національної збірної України Марину Мороз.

Нагадаємо, що орден княгині Ольги – державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, виробничій, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій, виховній та інших сферах суспільної діяльності.

Марина Мороз була членом Національної збірної України з боксу, здобувала звання чемпіонки та призерки чемпіонату України, а тепер бере участь у найпопулярнішому турнірі світу – Абсолютному бійцівському чемпіонату (UFC). Наразі вона є єдиною представницею нашої країни в UFC.

Із присудженням вагомої державної нагороди Марину Мороз привітав президент Федерації боксу України Володимир Продивус.

«Мені надзвичайно приємно, що відзнаку такого рівня отримала наша талановита співвітчизниця Марина Мороз, яка є, без перебільшення, гордістю українського спорту. Її здобутки – це приклад тяжкої наполегливої праці та незламної жаги до перемоги. Вона гідно захищає честь України в Абсолютному бійцівському чемпіонаті, який справедливо вважається одним з найпопулярніших турнірів у світі. Важливо також, що свій спортивний шлях вона починала саме у боксі.

Хотів би висловити вдячність Президенту нашої держави за те, що він помічає видатні здобутки українських спортсменів і високо їх оцінює. Це є для наших спортивних героїв хорошою мотивацією на подальші перемоги, і, переконаний, вони й надалі будуть прославляти нашу країну на міжнародній арені. Сподіваюся, що спільними зусиллями зможемо розвивати спорт і, зокрема, бокс і надалі», – відзначив Володимир Продивус.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань