Національні збірні України: перша зустріч у новому році

17:20 | 18 января 2021
Національна чоловіча та національна жіноча збірні розпочали олімпійський 2021 рік з проведення навчально-тренувальних зборів, які відбуваються з 10-го до 23 січня на олімпійській базі в Кончі-Заспі.

Національна чоловіча та національна жіноча збірні розпочали олімпійський 2021 рік з проведення навчально-тренувальних зборів, які відбуваються з 10-го до 23 січня на олімпійській базі в Кончі-Заспі.

З цього приводу прес-служба ФБУ звернулася до головних тренерів команд Леоніда Лоївського та Сергія Гордієнка з проханням прокоментувати початок та хід тренувального процесу, а також розповісти про найближчі плани головних збірних країни.

«Перший збір у новому році носить втягуючий характер, – відзначив головний тренер Національної чоловічої команди України Леонід Лоївський. – У перші дні, як і планувалося, провели поглиблені тестування спортсменів, які включали в себе вивчення їхнього функціонального та фізичного стану, дослідження роботи серця, біохімічний аналіз крові тощо. Результатами тестів тренерський штаб залишився задоволений. Зрозуміло, що зараз хлопці не можуть знаходитись на піку форми. Вони набиратимуть кондиції поступово, а на даний момент наші спортсмени знаходяться на задовільному рівні готовності. Вдома вони теж не лінувалися – ніхто не приїхав до збірної у розібраному стані.

Нас чудово прийняла база у Кончі-Заспі. Принагідно хочу подякувати президенту Федерації боксу України Володимиру Продивусу, міністру молоді та спорту Вадиму Гутцайту, дирекції олімпійської бази за дуже якісні умови проведення тренувань та суворі правила безпеки і протиепідемічних норм, за дотриманням яких тут стежать дуже пильно. Члени збірної України ні в чому собі не відмовляють ні стосовно умов проживання, ні щодо харчування – шведський стіл, як завжди, користується популярністю серед хлопців, особливо представників важких категорій.

Наразі під моїм керівництвом на зборі тренується 34 спортсмени. Основне направлення збору – спеціальна фізична підготовка. Проводимо дворазові тренування, у рамках яких хлопці виконують різноманітні вправи, що покращують рухливість, реакцію, потужність та інші навички і вміння, необхідні для кожного боксера. Як і раніше, практикуємо індивідуальний підхід до кожного спортсмена, уважно слідкуємо за самопочуттям хлопців. На щастя, травм і пошкоджень ні в кого немає.

Звичайно, вже зараз тримаємо на думці традиційний міжнародний турнір «Странджа» у Болгарії, який пройде у другій половині лютого і стане фактично найважливішою перевіркою сил напередодні олімпійського ліцензійного турніру. З 7-го по 20 лютого у тій же Кончі-Заспі проведемо другий збір у цьому році, на якому обстановка буде більш наближена до бойової. Безпосередньо після нього вирушимо до Болгарії».  

Паралельно з чоловічою збірною України у Кончі-Заспі проводить підготовку у рамках першого збору Національна жіноча команда, головний тренер якої Сергій Гордієнко також поділився останніми новинами з тренувального табору.

«Після новорічних свят дівчатам було приємно знову зібратися разом, відчувається, що вони скучили за тренувальною роботою. Тож мені подобається їхній позитивний настрій. Радує і те, що всі знаходяться у непоганих кондиціях, проблем зі здоров’ям у нас немає. На зборі працює загалом 20 дівчат. Плануємо, що принаймні 10 з них поїдуть на турнір «Странджа» (перші та другі номери збірної)», - відзначив Сергій Гордієнко.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань