Останній турнір року: жіноча збірна України виступить на змаганнях у Кельні

12:50 | 15 декабря 2020
Національна жіноча збірна України з боксу з 6 грудня знаходиться у Німеччині в місті Кельн, де готується до участі у представницькому турнірі «Cologne Boxing World Cup».

Національна жіноча збірна України з боксу з 6 грудня знаходиться у Німеччині в місті Кельн, де готується до участі у представницькому турнірі «Cologne Boxing World Cup». Загалом у змаганнях, що пройдуть з 17-го по 20 грудня, візьмуть участь 10 країн, зокрема, команди Бельгії, Хорватії, Данії, Франції, Німеччини, Індії, Молдови, Нідерландів, Польщі та України. Першість розігруватиметься як у чоловічому, так і у жіночому розрядах. Відзначимо, що цей турнір стане одним з важливих етапів підготовки боксерів до олімпійської кваліфікації, що відбудеться навесні, та літніх Ігор у Токіо-2021.

З 6 грудня Національна жіноча команда України за погодженням із організаторами «Cologne Boxing World Cup» проводила спільний тренувальний збір з командами Німеччини та Індії. Останні новини з табору збірної повідомив прес-службі ФБУ головний тренер «синьо-жовтих» Сергій Гордієнко.

«Враховуючи те, що через усім відому ситуацію з пандемією у нас в Україні, а також в Європі було перенесено ряд змагань, значення «Cologne Boxing World Cup» важко переоцінити, – відзначив Сергій Володимирович. – Це напевно останні великі змагання цього року у світовому боксі, і особливо радує те, що всі команди привезли з собою досить сильний склад учасників. Звичайно, Covid-19 вносить свої корективи, втрати є у кожній команді, але загалом рівень опозиції дуже хороший.

Через хвороби деяких спортсменок ми, на жаль, також представлені не в оптимальному складі. За збірну України на турнірі виступлять: Тетяна Коб (51 кг), Світлана Василевська (51 кг), Сніжана Холодкова (57 кг), Маріанна Басанець (57 кг), Ганна Охрей (60 кг), Анна Лисенко (69 кг), Анастасія Черноколенко (75 кг), Марія Сєдая (75 кг).

Відзначу, що результат на цих змаганнях стоятиме для нас не на першому місці. В останні місяці нам не вдалося проводити таку підготовку, як ми хотіли. Причина та сама – пандемія та скасування офіційних турнірів. Дівчата довгий час перебували без бойової практики, і зараз головне – знову відчути ринг і позмагатися на хорошому рівні з сильними боксерами.

Ми продуктивно провели тиждень збору у Кельні. Тренувальні дні чергували з днями спарингів, які проводили проти спортсменок з інших команд – зокрема, Німеччини та Індії. До речі, і німкені, й індіанки склали нам дуже сильну конкуренцію. В обох командах представлені переможниці та призерки чемпіонатів світу. Тож ми підходимо до турніру якщо і не у всеозброєнні, то хоча б на поступовому покращенні кондицій.

Відзначу особливу роль у тренувальному процесі керівника аналітичної служби Сергія Володимировича Кіприча, який дає дуже цінні рекомендації по рівню навантажень. Дякую й заслуженому лікарю України Юрію Петровичу Дехтярьову, який забезпечує для нас професійний медичний супровід на цих змаганнях і також корегує рівень інтенсивності тренувальних занять. Координаційна та представницька робота – на тендітних плечах керівника нашої делегації Анастасії Молочко.

Тож з нетерпінням очікуємо на жеребкування і перші поєдинки, які відбудуться вже у четвер, 17 грудня».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань