Донатас Піскун: «На виборах президента AIBA наша Федерація керувалася виключно інтересами боксу»

17:20 | 14 декабря 2020
Як відомо, у суботу 12 грудня, відбулося онлайн засідання Конгресу Міжнародної боксерської Асоціації, за результатами якого президентом AIBA на наступні чотири роки був обраний представник Росії Умар Кремльов.

Як відомо, у суботу 12 грудня, відбулося онлайн засідання Конгресу Міжнародної боксерської Асоціації, за результатами якого президентом AIBA на наступні чотири роки був обраний представник Росії Умар Кремльов.

Виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун дав роз’яснення прес-службі ФБУ щодо позиції української сторони на цих виборах.

«За останні два дні довелося прочитати багато чуток і навіть звинувачень на адресу ФБУ. Наразі можу підтвердити те, що ФБУ дійсно підтримала на виборах президента AIBA Умара Кремльова. Хтось сприйняв це рішення Федерації нормально, таких людей переважна більшість, а хтось почав шукати тут політичну складову. На мій погляд, даремно. Адже ми керувалися виключно інтересами нашого виду спорту, який переживає зараз непростий період.

За останні роки, коли Міжнародною боксерською Асоціацією керували інші люди, в організації накопичилися багатомільйонні борги. Також в AIBA склалися дуже непрості стосунки з Міжнародним олімпійським комітетом. Все це, а також останнє рішення МОК про скорочення вагових категорій у чоловічих змаганнях на Олімпійських іграх-2024, викликало наше занепокоєння та вимагало рішучих кроків.

Умар Кремльов представив боксерській громадськості чіткий план погашення заборгованості і реальну програму розвитку, яка стала найбільш ефективною і доречною для більшості країн світу.  Як результат – за нього віддали свої голоси 86 національних федерацій. Вони представляють зовсім різні країни з різних куточків світу. Погодьтеся, припущення, що Кремльов зміг якось вплинути на таку кількість голосів, звучить досить абсурдно.

Багато оглядачів у своїх коментарях висловлюють думку, що, мовляв, Росія, отримавши свого представника на посаді президента AIBA, забезпечить за собою довічне лідерство на міжнародних змаганнях, і Україні тепер ніколи не бути першою. Я з цим категорично не згоден і для прикладу можу згадати Міжнародну федерацію фехтування, яку також очолює росіянин. Це не заважає збірній України, зокрема, нашій легендарній Ользі Харлан привозити золоті нагороди з найпрестижніших змагань. За цією аналогією я впевнений в тому, що президентство Кремльова не завадить і нашому Олександру Хижняку, і будь кому з українських боксерів привезти «золото» з Олімпійських ігор, Чемпіонатів Європи та світу. Для наших спортсменів не важливо, з якої країни їхній суперник.

Можливо, у когось складається враження, що Кремльов є занадто одіозною особистістю, але, повторюсь, ми повірили не чуткам, а чіткій програмі кандидата, в якій велику роль було приділено налагодженню стосунків з МОК, а найголовніше – поверненню до чоловічих олімпійських змагань вагової категорії, яку забрали, на наш погляд, безпідставно.

Імпонує те, що в планах нового президента AIBA є створення Академій боксу на кожному з континентів. Зокрема, важливою метою Умара Кремльова є розвиток боксу у країнах, що відстають – зокрема, в Африці та деяких інших. Адже там також мешкає багато хлопців і дівчат, які люблять наш вид спорту і які непогано розвинуті фізично, і їм просто потрібно створити умови для занять боксом.

Також варто відзначити, що одразу після виборів ми проголосували і за нову Конституцію AIBA, яка відповідає усім рекомендаціям МОК. Це, в свою чергу, важливий крок для початку нормальних взаємовідносин з Міжнародним Олімпійським комітетом».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань