Дмитро Митрофанов: «Радий бачити нові юні таланти»

17:40 | 13 апреля 2014

До фіналу Чемпіонату України з боксу серед юніорів організатори змагань запросили особливого гостя, знаменитого боксера і просто справжього козака, зірку клубу "Українські отамани" та WSB, Дмитра Митрофанова. Після завершення двобоїв Діма зізнався, що був дуже радий отримати запрошення на чемпіонат і має тільки позитивні враження від перегляду поєдинків.

Не варто й казати, що до Дмитра одразу вилаштувалась черга з юних боксерів, які бажали зробити фото на пам’ять та отримати підпис на рукавички. І хоча "отаман" був зайнятий нагородженнями переможців та залюбки фотографувався з усіма учасниками чемпіонату, ми встигли перекинутися з Дімою парою слів та дізнатись його думку про юніорський бокс.

Діма, чи свіжі в тебе в пам’яті власні юніорські чемпіонати?

Ох, то це вже десять років назад було, але поки дивився як хлопці боксують, то пригадав і власне хвилювання перед виходом на ринг. Дуже приємно, що Федерація боксу м. Умані запросила мене в гості на чемпіонат. Радий бути присутнім тут, мати змогу дивитись на красиві поєдинки і зараз, по завершенню двобоїв, можу сказати, що бокс омолоджується. Маю на увазі, що технічний рівень боксерів росте з кожним роком. Хлопчаки все раніше і раніше йдуть у спорт, а, отже, раніше досягають поставлених завдань. 

Що, на твою думку, найбільше потрібно юним боксерам в цьому віці, коли відбувається становлення характеру - спортивного та особистого?

Терпіння. Терпіння та безмежна праця. Ну і, звичайно, бажання займатися спортом. А все інше прикладеться з часом та досвідом. Як я сказав, раніше здебільшого дорослі боксери досягали високого рівня техніки та майстерності, а зараз я дивлюсь, що вже юні спортсмени показують дуже високі результати та вибудовують складні тактики та композиції бою. Це не може не тішити і я ще раз дякую за запрошення на це свято спорту.

Нагадаємо, що Чемпіонат України проходив у місті Умані з 6-го по 12-те квітня. Всього у змаганнях взяло участь 262 боксери з 24-ьох регіонів України та міста Києва. Під час чемпіонату було нагороджено не лише кращих боксерів, але й відзначено суддів та тренерів, а також введено нагороди у додаткових номінаціях з метою заохочення спортсменів, які блискуче проявили себе на рингу, хоча й не здобули перемоги. З усіма матеріалами по чемпіонату Ви можете ознайомитись на сайті ФБУ та у групі Федерації боксу "вконтакті".

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань