Юніорську збірну України урочисто зустріли вдома після трімфу на чемпіонаті Європи

12:20 | 04 декабря 2020
У четвер ввечері на українську землю повернулася юніорська збірна України з боксу, яка здобула історичний результат на першості Європи серед однолітків, що проходила у столиці Болгарії з 25 листопада по 2 грудня.

У четвер ввечері на українську землю повернулася юніорська збірна України з боксу, яка здобула історичний результат на першості Європи серед однолітків, що проходила у столиці Болгарії з 25 листопада по 2 грудня.

Наша команда завоювала у Софії 20 медалей, що є найкращим результатом «синьо-жовтих» за всі роки виступів на цих турнірах. Звання чемпіонів Європи здобули Віталій Грабовський, Олександр Яровий, Олексій Боклах, Олександр Балабін та Вероніка Накота. Також у скарбничці української збірної 4 срібних та 11 бронзових нагород.

У міжнародному аеропорті «Бориспіль» наших героїв зустрічали їхні рідні та близькі, а також працівники засобів масової інформації. Найбільша увага була прикута до щасливих чемпіонів та призерів, а також їхніх тренерів.

«Приємно було відчути, що до виступу нашої команди на першості континенту було прикуто стільки багато уваги, – дав свій коментар у перші хвилини після повернення на Батьківщину старший тренер чоловічої юніорської збірної України Віктор Петров. – Особливо порадував, звичайно, результат. Якщо говорити про чоловічу збірну, то ми завоювали чотири «золота». І спортсмени, і тренери робили все можливе для перемоги. Повертаємося додому на надзвичайному піднесенні».

«Наша команда також виклалася на повну, – бере слово тренер жіночої юніорської збірної України Сергій Данилів. – Комусь з дівчат вдалося виступити краще, хтось трошки не дотягнув до омріяної цілі. Але загалом результат команди дуже добрий. Основні суперниці на турнірі, як завжди, були росіянки. І нам іноді вдавалося нав’язати їм справжню боротьбу. Маємо одне «золото», яке здобула Вероніка Накота. Тепер сподіваємось, що коронавірус відступить у найближчі місяці, щоб ми мали можливість повноцінно готуватися до наступних турнірів. Адже у цих дівчат ще все попереду».

Володар золотої нагороди Євро-2020 Віталій Грабовський перебував у чудовому настрої, незважаючи на відмітину – обличчя спортсмена прикрашав чималий синець.

«Залишилася невеличка згадка про турнір, але все нормально, до весілля заживе, – пожартував хмельниччанин. – До своєї медалі йшов чимало років. Спасибі тренерам, які готували й підтримували на цьому шляху. На самому турнірі також довелося провести непрості поєдинки, у тому числі у фіналі з росіянином. Як відзначили перемогу? Все пройшло у рамках, не бешкетували (посміхається). Адже попереду нові турніри та завдання».  

Новоспечена чемпіонка Європи Вероніка Накота, яка до речі, у жовтні цього року стала найкращою спортсменкою чемпіонату України серед жінок-молоді, юніорок та дівчат, не приховувала щасливих емоцій.

«Для мене європейська першість стала першим у житті турніром такого високого рівня, – говорить Вероніка. – Я рада, що впоралася з хвилюванням. Звичайно, найскладніше випробування було у фіналі з росіянкою. Суперниця в мене була достойною, дуже сильною у технічному плані і досвідченою. Вона показала хороший бокс, але мені вдалося перемогти. Що відчувала? Були сльози радості! Коли на твою честь грає Гімн України, згадала всі свої важкі тренування, всю роботу, яку зробила разом зі своїми наставниками. Їм хочу подякувати у першу чергу! Не планую після цього розслаблятися. Буду ще більш сумлінно готуватися до наступних змагань».

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба ФБУ, успіх юних боксерів був відзначений на найвищому рівні. Напередодні Президент Володимир Зеленський привітав збірну України з найкращим результатом на чемпіонатах Європи, досягнутим за роки незалежності.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань