Повернення легенд: думки еспертів про бій Майка Тайсона та Роя Джонса

13:50 | 28 ноября 2020
У ніч на 29 листопада дві легенди рингу – Майк Тайсон і Рой Джонс – в Лос-Анджелесі проведуть виставковий поєдинок.

У ніч на 29 листопада дві легенди рингу – Майк Тайсон і Рой Джонс – в Лос-Анджелесі проведуть виставковий поєдинок. Враховуючи вік спортсменів (їм на двох уже 105 років) та їхній легендарний статус, бій має стати непересічною подією у світі боксу.

Про очікування від поєдинку спеціально для офіційного сайту ФБУ розповів журналіст та спортивний коментатор телеканалу Xsport Віталій Дюга. Також публікуємо думки відомих спортсменів та фахівців боксу з приводу двобою двох спортивних легенд.

Жан Беленюк (дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби, срібний призер Олімпійських ігор, резидент «Команди зірок» ФБУ):

«Навіть не знаю, на кого ставити в цьому поєдинку, тому що зустрічаються дійсно дві легенди. Нехай переможе найсильніший. В такому форматі бої ще не проводилися на моїй пам"яті. Тому, я думаю, увага багатьох любителів боксу – шанувальників таланту Тайсона та Роя Джонса – буде прикута до цієї події. Я й сам з інтересом буду спостерігати. Але насправді вважаю, що це історія більше комерційна для того, щоб люди, які колись дійсно проявляли себе дуже видовищно і яскраво, сьогодні могли заробити якихось грошей. Добре це чи погано – ну тут кожен вибирає сам. Тому що спорт і професійний бокс – це в першу чергу про гроші. Про шоу. Про видовищність. І про заробіток».

Сергій Лапін (майстер спорту міжнародного класу з боксу, директор «USYK TEAM»):

«Я вважаю їх вже переможцями, якщо в такому віці вони збираються вийти в ринг.  Найголовніше, щоб обидва спортсмени вийшли з рингу без будь-яких важких травм і наслідків».

Володимир Матвійчук (найкращий боксер України 2016 року):

«Все боксерське світове співтовариство в очікуванні виходу на ринг двох легенд світового боксу – Майка Тайсон і Роя Джонса. Легенд, з яких брали приклад мільйони хлопців. Вони обидва з абсолютно різними стилями ведення поєдинку. Майк Тайсон – завжди агресор в рингу, темповик. А Рой Джонс завжди працював в ігровій манері. Дуже цікавим на мій погляд вийде поєдинок. Але переможе той, хто буде більш підготовлений, більш витривалим.  Зрозуміло, що це все шоу-бізнес. Але кожен з боксерів захоче взяти верх. Кожен з боксерів захоче, щоб йому підняли руку. Тому я бажаю спортсменам сил, витримки, витривалості. А нам, глядачам, отримати задоволення від перегляду поєдинку».

Микола Буценко (капітан Національної збірної України з боксу):

«Це як повернення в минуле. Коли я дивився бокс ще маленьким. Рівнявся на цих спортсменів і мріяв стати таким же великим, як і вони. Я вболіваю за красивий бокс, тому що ці два спортсмени – це дійсно великі люди і вони заслуговують на повагу!»

Ярослав Самофалов (боксер Національної збірної України, бронзовий призер Європейських ігор у Баку):

«Цей поєдинок – щось нове в боксі. Хоч хлопці давно вже не в формі, але це живі легенди і ніхто з цим не сперечається. Я точно буду дивитися цей бій. Тому що з дитинства є затятим шанувальником Роя Джонса. Тож всім раджу подивитися цей поєдинок».

Ігор Юрескул (заслужений тренер України):

«Майк Тайсон взагалі був моїм найулюбленішим боксером-професіоналом. Роя Джонса я любив, а Тайсона взагалі міг цілу ніч дивитися. Мій улюблений подарунок був – це диск з його усіма його боями. Зараз мій прогноз – Майк Тайсон, не зраджуючи собі, з перших секунд буде йти вперед і спробує зламати Роя. А Рой Джонс спробує дотягнути до другої половини бою і спробує вимотати Тайсона. І все ж, я думаю, що сила і жорсткість Тайсона переможе!»

Віктор Цехмейстр (тренер):

«Це битва двох легенд, на прикладі яких виховувалося не одне покоління спортсменів. Тайсон та Рой Джонс були мотивацією для багатьох. Особисто я буду вболівати за Майка. Я думаю, що у нього більше шансів, хоча обоє спортсменів у відмінній формі. Вони показують, що вони готові».

Данило Репілевський (тренер):

«Я великий фанат Майка Тайсона. Бачив практично всі бої, розбори, тренування. Тому все-таки швидше за все ставлю на Тайсона. Вірю в його перемогу. Рой Джонс – хороший хлопець. У нього гарна техніка. Це швидкісний боксер. Але все ж таки більше вірю в Майка».

Крістіна Лакійчук (переможниця Всесвітньої гімназіади з боксу 2018 року):

«Це дві легенди з абсолютно різними тактиками ведення бою! Я думаю, що Майк Тайсон може здобути перемогу в перших чотирьох раундах, якщо обере правильну дистанцію і вестиме агресивний стиль бою. Але якщо Рой Джонс буде тримати Майка Тайсона на відстані і впевнено рухатиметься на ногах, він може здобути перемогу за очками, пройшовши всю дистанцію. Ще з дитинства вболіваю за Роя і тому всім серцем за нього в цей вечір!»

Артем Соловйов (тренер):

«Хочу сказати відразу, що я з величезною повагою ставлюся до цих висококласних спортсменів, однак якщо поставити питання руба, то змушений зробити вибір на користь Майка Тайсона! Тому що вважаю його менш зношеним бійцем в даному виді спорту. А також для мене важливий той факт, що Майк Тайсон є природним супертяжем, що може стати плюсом в даному поєдинку для нього».

Віталій Дюга (журналіст Xsport, прес-служба ФБУ):

«Майк Тайсон у свій час був одним із тих, хто підтримав соціальний проект Федерації боксу України «Зіркова Команда», а тому тут важко бути незаангажованим. Але прибираючи жарти в сторону – це дійсно подія світового масштабу, яка може відразу змінити індустрію боксу! Якщо в ніч з суботи на неділю все пройде нормально, то не виключаю, що в майбутньому ми побачимо повернення й інших легенд – Холіфілда, Леннокса Льюїса та можливо навіть Віталія та Володимира Кличків.

Рою Джонсу і Майку Тайсону нічого не потрібно доводити! У минулі часи вони виграли все, що тільки можна! Обидва американці були абсолютними чемпіонами світу, а від того цей бій є по-справжньому унікальним. У них є гроші, слава, всесвітня любов і визнання! Але їм мало. Вони хочуть повернутися в свою молодість, згадати той самий мандраж перед боєм! Боксери зрозуміють, про що я. Обидві легенди перебувають вже далеко не в оптимальному для боксу віці і на високі швидкості фанам розраховувати не варто. Втім на боці Тайсона те, що він від природи суперважковаговик.  .

Від поєдинку чекаєш теплих емоцій і приємних спогадів. Тайсон і Джонс – це ті люди, завдяки яким мільйони дітей по всьому світу записалися на бокс, пішли в зали. Тайсон бився ще у вісімдесятих. Деякі з його шанувальників уже встигли стати не тільки батьками, але і дідусями. Для них знову подивитися на легенд в рингу – це знову повернутися в ті часи, де були жуйки «Турбо», рука Бога Марадони і де була та сама дівчина, перше кохання, заради зустрічі з якою ти був готовий забути про все на світі.

Не всі стали олімпійськими чемпіонами, але головне – обрали правильний шлях! Вважаю, що цей бій піде на користь світовій боксерській спільноті. Він нього виграють усі сторони. Упродовж тренувального табору Тайсон схуд на 45 кілограмів і навіть став веганом. Зробив усе, аби знову продемонструвати свою найкращу форму! Тайсон віддасть всі зароблені кошти на благодійність. Своїм вчинком Майк хоче мотивувати нові покоління йти в зали і, думаю, що в нього це вийде!»


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань