15 боксерів молодіжної збірної України забезпечили собі медалі на Євро-2020

17:20 | 19 ноября 2020
З 13-го по 22 листопада у місті Будва, Чорногорія, проходить молодіжний Чемпіонат Європи, учасниками якого стали 175 спортсменів з 22 країн Старого Світу.

З 13-го по 22 листопада у місті Будва, Чорногорія, проходить молодіжний Чемпіонат Європи, учасниками якого стали 175 спортсменів з 22 країн Старого Світу. Наразі змагання перетнули свій екватор і наближаються до інтригуючої розв’язки.

У четвер для усіх учасників передбачений день відпочинку, і є час підвести проміжні підсумки.

Слід відзначити, що у півфіналах  «синьо-жовту» команду будуть представляти 15 боксерів, які, до слова, вже забезпечили собі медалі молодіжного Євро-2020.

Майже 100-відсотковий показник результативності  на турнірі  продемонстрували боксери молодіжної чоловічої збірної України. Дев’ятеро з десяти хлопців пробилися до півфінальної стадії, причому деякі вже встигли здобути у Будві по дві перемоги. На шляху до півфіналу Бозорбой Матякубов, Юрій Захареєв і Василь Ткачук подолали два попередні відбіркові кола змагань.  

Невдача спіткала у чвертьфіналі лише одесита Дмитра Тодорова, який, на думку багатьох фахівців виглядав більш переконливим у бою зі спортсменом з Румунії. Однак, на жаль, рішення суддів було не на нашу користь…

Що стосується жіночої команди, то єдиною з дівчат, якій вдалося пройти «бойовий» відбір попередньої стадії, виявилася новоспечена півфіналістка Марина Стойко, що виступає у вазі до 64 кг. При цьому слід відзначити, що загалом наша команда буде представлена у півфіналах у шести категоріях, адже п’ять українських учасниць отримали місця у півфіналах автоматично, що також є хорошим показником.

Загалом, у безпосередньому розподілі медалей братимуть участь 15 українців, серед яких 9 хлопців і 6 дівчат. Це другий показник на турнірі серед усіх команд. Росія має на вирішальних раундах 19 спортсменів. Третє місце ділять між собою Болгарія та Польща (по шість півфіналістів).

Попереду на молодіжній першості континенту – лише три змагальних дні. 20-го та 21 листопада у Будві пройдуть півфінали, а в неділю, 22-го числа, відбудуться фінальні бої.

Як відзначив у коментарі пресслужбі ФБУ президент Федерації боксу України, віце-президент Європейської конфедерації боксу Володимир Продивус, він уважно стежить за виступами молодіжної збірної України на першості континенту і високо оцінює результати наших боксерів на попередніх раундах турніру.

«Не секрет, що Чемпіонат Європи серед молоді-2020 є першим великим міжнародним боксерським заходом після тривалої паузи і призупинення всіх змагань в зв’язку з пандемією COVID-19. Як віце-президент Європейської конфедерації боксу, хочу додати, що мені надзвичайно приємно, що нам все ж таки вдалось поновити міжнародні змагання. Маю надію, що нам надалі вдасться успішно провести і Чемпіонат Європи серед юніорів у Болгарії та зберегти цю позитивну тенденцію і на 2021 рік для змагань серед усіх вікових груп.  

Хочу нагадати, що дуже велика увага на цих змаганнях приділяється суворому дотриманню протиепідемічних заходів та виконанню норм медичного протоколу AIBA та EUBC. Цей протокол був розроблений нами, аби максимально убезпечити боксерів та усіх учасників змагань, а також задля того, аби у такий складний час мати змогу проводити змагання та реанімувати спорт, який у поточному році, як і інші сфери нашого життя, зазнав досить складних викликів.

Що стосується чисто спортивного боку змагань, то підсумки виступів наших боксерів підбиватимемо, зрозуміло, вже по закінченні турніру. Втім, не можу не відзначити, з яким натхненням та жагою до перемоги долають етап за етапом представники нашої чоловічої та жіночої збірної. Хотів би відмітити якісну роботу нашого тренерського штабу. 15 півфіналістів, серед яких 9 хлопців і 6 дівчат – це вже неабиякий успіх! Але ми всі віримо, звичайно, у здобуття якомога більшої кількості нагород найвищого гатунку.

Уважно стежитимемо за поєдинками українців на вирішальних стадіях! Бажаю усім нашим спортсменам успіхів та удачі!», – додав Володимир Продивус.

Наостанок перелічимо всіх членів молодіжної збірної України, які вже гарантували собі призові місця:

чоловіки - Данило Дрижак (49 кг), Роман Літвінов (52 кг), Геннадій Масленніков (60 кг), Бозорбой Матякубов (64 кг), Юрій Захареєв (69 кг), Ілля Тогобицький (75 кг), Денис Салабай (81 кг), Микита Горбатенко (91 кг), Василь Ткачук (+91 кг);

жінки - Катерина Боднарчук (54 кг), Марина Стойко (64 кг), Анна Сезько (69 кг), Раїса Піскун (75 кг), Яна Тараненко (81 кг), Вікторія Левчук (+81 кг).


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань