Віктор Петриченко: «Чемпіонат України проходить в Умані не випадково»

23:55 | 10 апреля 2014

Сьогодні, третього дня Чемпіонату України з боксу серед юніорів, який проходить в Умані, нам вдалося поспілкуватися з людиною, яка знає про організацію цього заходу та про розвиток боксу у місті не за чутками. Між виступами своїх спортсменів старший тренер збірної Умані з боксу, Петриченко Віктор Борисович, розповів нам про підготовку та проведення чемпіонату, про юних уманських спортсменів та про важливість такого заходу для їх регіону.

Зараз йде вже третій день змагань, але ми знаємо, що перед тим було проведено грандіозну організаторську роботу, щоб цей чемпіонат став можливим. Саме про підготовчий етап і буде перше запитання.

Дійсно, для організації цієї першості нам довелось прикласти чимало зусиль, оскільки місце її проведення було змінено на Умань не так давно. Час був лімітований, тому довелося максимально активізуватися. Чесно кажучи, я навіть не очікував від мене та інших організаторів такої швидкості. Але можу впевнено сказати, що нам вдалося впоратись із цим завданням і тепер ми очікуємо на коментарі керівництва з Києва по завершенню першості країни.

Чому саме Умань було обрано місцем проведення ЧУ?

Наше місто вже шість років є господарем дуже серйозного міжнародного Турніру присвяченого визволенню Умані від фашистських окупантів. Отже маємо досвід організації таких заходів. Приїздили до нас спортсмени з США, Ізраїлю, Литви, Німеччини, а країни колишнього СРСР, які є нашими постійними гостями навіть не буду перераховувати, майже усі.  Керівники Федерації боксу України неодноразово були в нас і знають як ми вміємо приймати гостей і як серйозно ставимось до підготовки змагань. Мабуть це і стало приводом для їх рішення.

Зрештою, чи були досягнуті поставлені цілі?

Безперечно! Поки все проходить за нашим планом без жодних підводних каменів і наскільки я бачу - дуже вдало. І гості, і організатори задоволені тим, як все склалося.

Яка кількість учасників бере участь цього року? Чи можна казати про дедалі більше зростаючу зацікавленість молоді у боксі?

Цього року усі заявлені спортсмени прибули на змагання. Всього 262 учасники присутні на чемпіонаті України і дійсно можу констатувати, що кількість учасників зростає з року в рік.

Ви представляєте уманських спортсменів на цьому чемпіонаті?

Так, буквально через кілька хвилин боксуватимуть мої учні за яких я вболіваю та переживаю. Через дві пари за вихід у півфінал боксуватиме мій вихованець у вазі 54 кг, а через три - у вазі 57 кг. Щодо очікувань, то чесно скажу,  сподіваємось на медалі. Не можу ще казати якого ґатунку, але покладаємо великі надії.

Наскільки категорія юніорів представлена в Умані? Це сильна вікова група для місцевого боксу?

В принципі, так складалось, що в нас щорічно були дуже гарні боксери у цьому віці. Цього року ситуація трошки гірша, але вже два спортсмени боксуватимуть за медалі і це таке-собі міні-досягнення для нас. У 2014 в нас сильні спортсмени серед кадетів. Це хлопці 2000-2001 років народження. До речі, планували і чемпіонат по школярам проводити теж в Умані, але виникли зміни в графіку європейських чемпіонатів і замість чемпіонату Соколовського, який мав відбутися в Рівному, там пройде ЧУ по школярам.

Чемпіонат відбувається в Уманському педагогічному університеті імені Павла Тичии на базі факультету фізичного виховання. Чи має це якесь значення для популяризації закладу та спорту в цілому?

В першу чергу – це престиж університету. Наш ректор зауважив, що під час проведення чемпіонату, юнаки подивляться місто, університет і хтось обере його як місце отримання вищої освіти. Зараз учбовий заклад на порозі переходу від статусу «державного» до «національного». За останні 3-4 роки він дуже підріс фахово і, авжеж, проведення таких змагань популяризує його. На разі Уманський педагогічний університет – хороша можливість для юних спортсменів розвиватися кар

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань