Цифрові проєкти виведуть спорт на новий рівень

12:35 | 06 ноября 2020
Український уряд затвердив Стратегію розвитку фізичної культури і спорту до 2028 року, яка дозволить на законних підставах впровадити цифрові проєкти у сфері фізичної культури та спорту.

Український уряд затвердив Стратегію розвитку фізичної культури і спорту до 2028 року, яка дозволить на законних підставах впровадити цифрові проєкти у сфері фізичної культури та спорту.

Сучасний розвиток спорту у всьому світі неможливий без використання інформаційних технологій. Для цього у Стратегії розвитку фізичної культури та спорту передбачена діджиталізація цієї сфери. Про це повідомив Віце-прем"єр-міністр України , Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Завдання стратегії:

— Створення електронних реєстрів. Саме з ними стане можливий підрахунок статистики та аналіз поточного стану галузі в точних кількісних показниках. Що дуже важливо для прийняття зважених управлінських рішень та відстеження ефекту від впроваджених реформ.

— Налаштування бізнес-процесів у Мінмолодьспорті та підпорядкованих йому закладах, установах та підприємствах

— Розроблення механізму відстеження фізичної активності людей різних груп населення зі шкільних років. Завдяки цьому можна оцінити спортивний потенціал кожної людини.

— Оцифрування фінансових кабінетів федерацій та інших спортивних установ. Це дозволить відстежити рух бюджетних коштів, а також контролюватиме їх витрачання.

— Розробка та впровадження технічного механізму для запровадження та адміністрування пілотного проєкту «Гроші ходять за послугою», який допоможе населенню отримувати доступні та якісні фізкультурно-оздоровчі послуги.

— Створення зручної екосистеми для сприяння розвитку спортивних стартапів та приватних ініціатив.

Для прискорення цифровізації в кожній галузі Міністерство цифрової трансформації України впровадило посади цифрових заступників у кожному міністерстві – CDTO (Chief digital transformation officer). Ці люди разом з командою цифрових менеджерів (DTPM Мінцифри) відповідають за цифрові новації в кожному міністерстві.

Впровадження сучасних новацій у сфері розвитку фізичної культури і спорту прокоментував виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун.

«Прийняття стратегії, яку затвердив український уряд, дозволить осучаснити усю сферу фізичної культури та спорту в нашій державі. І це дозволить нам втілювати в життя один з головних напрямків програми дій Президента України Володимира Зеленського, що відомий як «Держава у смартфоні».

Сучасні цифрові технології рухають цивілізацію, світ змінюється дуже швидкими темпами, і спортивна сфера має відповідати сучасним викликам.

Федерація боксу України також тримає руку на пульсі цього прогресу. Пишаюся тим, що ФБУ першою серед усіх спортивних федерацій в Україні взяла курс на широке запровадження у своїй роботі цифрових технологій. Нагадаю, що влітку цього року нами був підписаний меморандум про співробітництво з Міністерством цифрової трансформації України, мета якого – зробити сучасні технології більш доступними та зрозумілими для широкого кола людей і зокрема спортсменів, тренерів та усіх представників боксерської спільноти.

Я хотів би, щоб приклад Федерації боксу України наслідували інші спортивні організації. Від цього виграватимуть усі – і спортсмени, і організатори змагань, і глядачі, і вболівальники»,  – відзначив Донатас Піскун.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань