Бій Усик- Чисора: думки фахівців про перемогу українця та його шанси на титул чемпіона світу

18:05 | 02 ноября 2020
31 жовтня у Лондоні український боксер, Олімпійський чемпіон Олександр Усик провів свій другий бій у суперважкій вазі проти британця Дерека Чісори.

31 жовтня у Лондоні український боксер, Олімпійський чемпіон Олександр Усик провів свій другий бій у суперважкій вазі проти британця Дерека Чісори. Наш співвітчизник переміг одноголосним рішенням суддів – 117-112, 115-113, 115-113, отримавши статус обов"язкового претендента на титул чемпіона світу за версією WBO.

Вашій увазі – думки відомих експертів та тренерів із приводу виступу українця.

Дмитро Лазуткін, телеведучий, коментатор шести Олімпійських ігор, генеральний продюсер телеканалу Xsport:

"Чісора певним чином мене здивував у цьому бою. Я знав, що він у хорошій формі, але не очікував, що він буде аж настільки конкурентним. Зізнаюся, що десь до п"ятого раунду у мене виникала асоціація з боєм Ломаченко - Лопес, де ми також на Василя покладали великі очікування, але поєдинок пішов не за нашим сценарієм.

Чісора був справжнім агресором у рингу, постійно нав"язував боротьбу Усику. І це не тільки проявлялося в ударах, які він завдавав, але і в роботі ніг. Таким чином він ускладнив завдання, яке стояло перед Олександром.

Але Усик недарма має, мабуть, найвищий IQ у сучасному світовому боксі. Він зміг підлаштуватися під тактику Чісори і перехопив ініціативу, починаючи із середніх раундів. Хоча, без сумнівів, цей поєдинок став одним з найважчих поєдиків у кар"єрі Олесандра, а, можливо, і найважчим. Тут точно не йшлося про недооцінку суперника, а йшлося про новий досвід українського боксера.

Головна інтрига в подальшому для мене полягає в тому, як боксуватиме Усик з суперниками, які вищі його за зростом. З Чісорою вони приблизно однакові заввишки, але в цій категорії є хлопці із набагато більшим розмахом рук. Але, переконаний, саме завдяки своєму боксерському інтелекту Олександр зможе довести, що він гідний чемпіонських титулів.

До речі, після яскравої перемоги над Чісорою я почав пригадувати, скільки вже триває переможна серія Усика. І виявилося, що він не програє з 2011 року, включно із любительською кар"єрою та боями за "Українських Отаманів". На перемогах Олександра виросло ціле покоління, і ми просто звикли до того, що він є непереможним! Думаю, в Усика є всі шанси таким і залишитися в історії!" 

Владислав Сіренко, чемпіон за версією WBF International (2018) у важкій вазі:

"Перемога Усика очікувана. Олександр був фаворитом, але початок бою був дуже цікавим. Чісора працював дуже активно на старті, і це теж для мене було неочікувано. Але я знав, що він дуже швидко втомиться. Для його зросту вага у 120 кг – це дуже багато для бою проти такого боксера, як Олександр. Так і вийшло – він стомився і здав свої позиції.

У сьомому раунді Усик майже завершив достроково. Він дуже гарно влучив у Чісору, і якщо б у раунді було ще 10 секунд – міг бути нокаут. Але і сам Олександр дуже втомився під кінець, все ж таки багато ударів пробив. Тим більше, що це був перший бій для Усика за дуже довгий час!

Перспективи Олександра у бою з Джошуа? Ентоні набагато небезпечніший за Чісору. Він значно молодший, він швидший і просто значно сильніший за Дерека. Бій буде надважким. Уявіть, що так, як перші два-три раунди нашого Сашка гамселив Чісора, Джошуа буде бити усі 12 раундів?

Але психологічна стійкість в Усика не височенному рівні. Його впевненості можна лише позаздрити".

Валерій Даниленко, заслужений тренер України, тренер Національної збірної України:

"Перемога Олександа Усика – це перемога усього українського боксу! Я знаю Сашка особисто і вже давно казав йому, що він дуже талановитий, надзвичайно перспективний бієць. Рецепт його успіху – це талант плюс працелюбство. І, звичайно, швидкість! Не лише швидкість рухів, але і швидкість думки. Він постійно на крок випереджав Чісору. Додам, що любительська школа боксу Усика – це його безсумнівна перевага над усіма суперниками-професіоналами.    

Зрозуміло, що Чісора виглядав міцніше і навіть агресивніше в якихось моментах, але клас боксерської підготовки в Усика вищий. Він був на порядок кращий за Дерека у цьому бою.

Подальші перспективи Сашка у суперважкому дивізіоні? Він буде дуже непростим суперником для будь-кого, включаючи головного фаворита у цій вазі Ентоні Джошуа, якого я вважаю неповоротким і повільним для Усика. Якщо українець функціонально витягуватиме 12 раундів, то у кожного з його опонентів будуть великі проблеми.

У Сашка є чудова і досвідчена команда, яка повинна проаналізувати бій з Чісорою. Якісь моменти треба підшліфувати, десь, можливо, треба додати. Але треба покладатися на ті переваги, які в Усика вже є – це швидкість і техніка".  

Олег Кудінов, старший тренер молодіжної збірної України:

"Мені бій дуже сподобався! Усик виграв його, перш за все, тактично. Команді українця вдалося вірно "прочитати" план суперника. Чісора намагався банально "задушити" суперника у перших раундах, а коли йому це не вдалося, ініціатива почала переходити до Сашка. Він боксував спокійно, у своїй манері, не переставав рухатися і був дуже незручною мішенню для Чісори.

Я гадаю, що навіть з переходом до нерідного для себе суперважкого дивізіону Усик має хороші перспективи і тут завоювати чемпіонські пояси. Все завдяки його високому класу як боксера. Переможний шлях Олександра Усика – це чудовий приклад для нашого молодого покоління боксерів, як треба ставитися до своєї підготовки, як використовувати свої найкращі якості у бою з більш потужним опонентом. Я завжди намагаюсь наводити ці приклади своїм підопічним на теоретичних заняттях".   

Роман Семенишин, тренер Національної збірної України:

"Зізнаюся, що у перших раундах довелося похвилюватися за Олександра. Все ж таки, різниця у вазі і у статурі між ним та Чісорою давалася взнаки. Були моменти, коли Усик і пропускав деякі удари, але – не знітився, не посипався –  і продовжував гнути свою лінію. У підсумку поєдинок виявився дуже видовищним, незважаючи на відсутність нокдаунів чи нокаутів. Перемога нашого співвітчизника – цілком справедлива!

Гадаю, Олександр цілком може досягти своєї мрії – завоювати звання чемпіона світу (навіть, як він сказав – абсолютного!)  і в суперважкій вазі. Це буде непросто зробити, але він на сьогоднішній день вже змусив рахуватися з ним, навіть таких мегазірок, як Джошуа. Я хочу побажати Олександру успіхів на його шляху!"    

Ілля Гурович, генеральний секретар ФБУ:

"Усик і Чісора – боксери дуже різнопланові, і в цьому бою переваги Олександра – швидкість і техніка – проявилися набагато краще, ніж головний козир Чісори – фізична міцність.

Тактика українця була простою та дуже ефективною: він вимотав Дерека в перших раундах, а коли тоді той "скис", став швидко набирати перевагу.

Йти з британцем в розмін було не варто. Якби пропустив від Чісори його фірмову "банку" –можна було і не встати. Усик вже має досвід. Пам"ятайте, як у бою з Майрісом Брієдісом він влаштував з суперником справжню «зарубу», пустившись в розмін? В результаті кінцівка того бою виявилася максимально напруженою. Зараз Сашко не став доводити до подібного, а грамотно довів поєдинок до перемоги".


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань