Сергій Данилів: «Виступ на чемпіонаті Європи-2020 буде найбільш об’єктивною оцінкою для дівчат»

13:20 | 30 октября 2020
З 11-го по 23 листопада у Будві, Чорногорія, відбудеться чемпіонат Європи серед молоді.

З 11-го по 23 листопада у Будві, Чорногорія, відбудеться чемпіонат Європи серед молоді. Україна традиційно буде представлена на цих змаганнях двома командами – чоловічою та жіночою.

Старший тренер молодіжної жіночої збірної України Сергій Данилів дав свій коментар стосовно підготовки своїх підопічних до континентальної першості, розповівши, зокрема, про тренувальний збір, який команда провела у Тисовці.

– Фундамент підготовки ми намагалися закласти ще у березні, коли у Латвії був проведений турнір – Кубок Риги – за участю членів молодіжної та юніорської жіночих збірних України. Після цього нам всі плани перекреслив карантин – майже шість місяців дівчата знаходилися поза моєю увагою, я мав змогу лише дистанційно контактувати з ними, відправляючи індивідуальні завдання. Нарешті, у вересні у Харкові пройшов чемпіонат України серед жінок-молоді, на основі якого ми відібрали команду. А з 8-го по 24 жовтня провели збір із загально-фізичної підготовки у Тисовці.

– У яких кондиціях дівчата перебувають зараз? Чи відчувається, що пропущено чималий час у тренувальному процесі?

– Так, звичайно, такі перерви нікому не йдуть на користь. Спортсменки витрачають багато років, щоб вийти на певний рівень підготовки, а розтратити цей рівень можна за лічені тижні. Моїм підопічним дуже не вистачало тренувальної і змагальної практики, де вони показують не лише свої функціональні можливості, але й психологічну стійкість.

– Яка саме робота проводилася у Тисовці?

– Перший тиждень був присвячений загально-фізичній підготовці. Кожен ранок – підйом на гору, що дуже «прокачує» функціоналку, потім робота у тренажерних залах. На другому тижні більше уваги присвячували спеціальній роботі у парах та на мішках, для того, щоб відновити у спортсменок відчуття удару, напрацювання комбінацій тощо… При цьому робилася ставка на довгі раунди, задля збільшення витривалості та сили.

– Як би ви станом на даний момент оцінили функціональний стан підопічних?

– Скільки б годин ми не тренувались, все розставить на свої місця ринг. Тож робити висновки передчасно. Ми дійсно дуже сподіваємось на хороший виступ на чемпіонаті Європи. Це і буде найбільш об’єктивною оцінкою для дівчат.

– Склад збірної визначили вже на сто відсотків?

– Є питання лише по ваговій категорії до 54 кг, де тренерський штаб зробить вибір між чемпіонкою України-2020 у цій вазі Катериною Боднарчук з Херсону та однією з фавориток у цій категорії киянкою Христиною Лакійчук, яка виграла на початку року турнір у Латвії і взагалі весь час демонструвала дуже непоганий рівень, але, на жаль, через хворобу пропустила чемпіонат України у Харкові. Сильнішу ми виявимо за спортивним принципом, що буде справедливо, отже, під час короткого збору у Броварах, що буде проведений з 6-го по 11 листопада, ми організуємо спаринг, за підсумками якого члени тренерського штабу висловлять свою думку.

– Які плани на останні дні перед вилітом до Чорногорії?

– Головна вимога до дівчат – щоб усі були здорові. Враховуючи сумні рекорди по кількості хворих на коронавірус, які маємо останні часом в Україні, це побажання актуальне як ніколи. Все решта – другорядне. Але звичайно, сподіватимемося на хороший виступ збірної на Євро-2020.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань