У Сумах урочисто відкрито Академію боксу Заслуженого тренера України Володимира Віннікова

17:20 | 26 октября 2020
24 жовтня у Сумах пройшла офіційна церемонія відкриття Академії боксу Володимира Віннікова – «WIN».

24 жовтня у Сумах пройшла офіційна церемонія відкриття Академії боксу Володимира Віннікова – «WIN». Створення Академії, яка віднині відкриває якісно нові горизонти для усього боксу Сумщини і ще більше допомагатиме розвитку молодих українських талантів, відбулося завдяки спільним зусиллям Федерації боксу України, місцевої влади, а також багатьом меценатам.

Участь у відкритті взяли голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко, міський голова Сум Олександр Лисенко, тренерський склад нової Академії, численні партнери та спонсори, та, звичайно ж, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Володимир Вінніков. Федерацію боксу України на заході представляв голова медіа-департаменту ФБУ – Олександр Подаваленко.

Суми й раніше з повним правом носили статус одного з найважливіших боксерських центрів України, а ім’я Володимира Віннікова відоме далеко за межами нашої держави. Нагадаємо, саме він дав дорогу у великий бокс братам – чемпіонам України Тарасу та Богдану Шелестюкам (Тарас до всієї решти титулів має ще й звання призера Олімпійських ігор) та багатьом іншим відомим бійцям. Поява на Сумщині сучасної Академії боксу під орудою видатного спеціаліста Володимира Анатолійовича Віннікова дає можливість створити надзвичайний імпульс подальшому розвитку цього виду спорту.

Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко у своєму вступному слові відзначив, яку велику роль відіграє відкриття Академії у спортивному житті регіону:

«Це справжнє свято для нашого міста і області! Відтепер наші тренери завдяки Федерації боксу України зможуть тренувати наших рідних чемпіонів у себе вдома, а не виїжджати за кордон. Від щирого серця бажаю тренерам перспективних учнів. А нашим майбутнім і діючим чемпіонам бажаю перемог і ще раз перемог! Давайте зробимо Суми і Сумщину столицею світового спорту!»

На знак поваги і успішного співробітництва голові Сумської обласної державної адміністрації Романові Грищенку та міському голові Сум Олександрові Лисенку від президента Федерації боксу України Володимира Продивуса були вручені іменні футболки збірної України з боксу.

«Ми приділяємо велику увагу спортивній складовій у нашій діяльності. Коли до нас звернулися з ініціативою Федерація боксу України створити Академію боксу у нашому місті, ми, звичайно, дали позитивну відповідь. Під керівництвом професійних тренерів на чолі з видатним майстром своєї справи Володимиром Анатолійовичем Вінніковим на базі Академії буде виховуватися наше майбутнє. Продовжуємо вболівати за сумський спорт і бажаємо усім нашим атлетам перемог!», – сказав міський голова Сум Олександр Лисенко.

Усіх присутніх на відкритті Академії боксу від імені президента Федерації боксу України Володимира Продивуса привітав голова медіа департаменту Федерації боксу України Олександр Подаваленко. Він зазначив, що створена інфраструктура довкола боксерської Академії Володимира Віннікова дозволить проводити на її базі міжнародні тренувальні збори та проводити підготовку збірних команди України різних вікових груп. Також він додав, що Федерація боксу України зробить усе можливе та необхідне для цього.

«Сумщина може пишатися своїми спортсменами, тренерами та їхніми здобутками на міжнародній арені. Переконаний в тому, що саме завдяки відкриттю даної Академії, на базі якої зібраний потужний тренерський склад та колектив справжніх професіоналів, бокс на Сумщині отримає новий якісний імпульс для розвитку,зазначив Олександр Подаваленко. – До реалізації цього проекту ми підійшли з усією відповідальністю. Це не просто черговий боксерський зал, а – сучасний спортивний комплекс, який дозволить приймати на свої базі міжнародні тренувальні збори та проводити підготовку збірних команд України різних вікових груп. Ми активно, як Федерація, над цим працюватимемо та реалізуємо усі наші ідеї та напрацювання. Окрема подяка тим людям, які дали старт цьому масштабному спортивному проекту, а саме Президенту Федерації боксу України Володимиру Продивусу, Голові Сумської обласної державної Адміністрації Роману Грищенку та меру міста Суми – Олександру Лисенку».

Інфраструктура Академії боксу дійсно вражає. Попередньо існують домовленості щодо надання в користування для спортсменів функціонального тренажерного залу, басейну, готельного комплексу. Ведеться робота над створенням розширеного меню по спортивному харчуванню для збірних команд з професійними дієтологами. А для роботи з командами будуть залучені професійні тренери – Сергій Танчик, Максим Черненко, Ольга Назарова, Артем Нестеров, Василь Чапанов, В’ячеслав Калугін.

Слово взяв автор проекту, головний тренер Академії, Заслужений тренер України Володимир Вінніков.

«Мені дуже приємно, що Федерація боксу України обрала саме мене для свого проекту. Новостворена академія боксу стане стартовою базою підготовки наших спортсменів. Хоча, я впевнений, що тут будуть займатися не лише спортсмени з Сум та Сумської області, а й національні збірні України та інших країн Європи та світу. Наша академія готова розкрити свої двері для кожного, хто любить бокс. Хочу подякувати всім, хто доклав руку до створення академії, хто у наш непростий час вкладає свої кошти в український спорт. Переконаний, що така увага до нашого підростаючого покоління принесе користь у найближчому майбутньому, і вже скоро світ дізнається імена наших чемпіонів, що прославлятимуть і Суми, і Україну», – відзначив Володимир Анатолійович.

Академія боксу Володимира Вінникова також висловлює слова подяки за підтримку меценатам: засновнику Виробничого підприємства «Полісан» Віталію Дедюшеву, президенту фірми «Технологія» Володимиру Зайцю, керівнику «СумиМостобуд» Сергію Голубу, голові фірми «Оптика №1» Юрію Глущенку, проректору з наукової роботи СумДУ Олександру Бріжатому, голові компанії «Вікторія» Сергію Бондаренку, голові компанії «Агросвіт» Олегу Уруну, директору Олександрівської гімназії Віктору Гончаренку, окремим спонсорам Андрію Луньову, Валерію Жукову, Славіку Алексаняну.  


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань