Віктор Петров: «Після юніорського чемпіонату України наша збірна заявить про себе на повний голос!»

15:20 | 20 октября 2020
З 13-го по 18 жовтня у Запоріжжі, на базі спортивно-готельного комплексу Sunrise Park, проходив Чемпіонат України з боксу серед юніорів.

З 13-го по 18 жовтня у Запоріжжі, на базі спортивно-готельного комплексу Sunrise Park, проходив Чемпіонат України з боксу серед юніорів. 275 юних боксерів з усіх куточків України протягом п’яти днів сперечалися за нагороди у 13-ти вагових категоріях.

Підсумки цього турніру в інтерв’ю пресслужбі ФБУ підбив старший тренер збірної України серед юніорів Віктор Петров.

– Вікторе Васильовичу, за п’ять днів змагань глядачі стали свідками більше ніж 250 боїв. Які загальні висновки турніру особисто для вас?

– У першу чергу, хотів би відзначити чудову роботу організаторів змагань, які в наш непростий час взяли на себе проведення цього заходу. Завдяки почесному президенту Запорізької обласної федерації боксу Ошану Адамовичу Беладзе та його чудовій команді чемпіонат пройшов на дуже високому рівні. Важливу роль відіграли і чудові погодні умови – минулий тиждень видався теплим і сонячним, і це посприяло гарному настрою учасників змагань. По всім іншим аспектам організації – харчуванню, розміщенню – також було все дуже добре. Не було ніяких непорозумінь і по суддівству. Тож турнір заслуговує найвищої оцінки.

Що стосується чисто спортивних висновків, то переможцем командного заліку цього року стали господарі – збірна Запорізької області, яка дуже серйозно готувалася до змагань, що й вилилось у такий потужний результат. Друге місце посіла збірна Донецької області, а третє – збірна Херсонської області. У цих регіонах розвитку юнацького боксу завжди приділялася велика увага, і цілком закономірно, що й зараз вони – серед лідерів. Високі місця посіли також команди Хмельниччини і Харківщини (четверта і п’ята позиції у загальному заліку відповідно).

– Чи були для вас несподівані результати на чемпіонаті України-2020? І чи слід очікувати кадрових змін у збірній України за підсумками турніру?  

– Відзначу, що у всіх вагових категоріях була надзвичайно висока конкуренція. Було чимало прикладів того, як хлопці, про яких спеціалісти навіть нічого не чули до цього часу, давали серйозний бій визнаним фаворитам та першим номерам збірної України, доводячи свою техніко-тактичну майстерність і проявляючи волю до перемоги.  

Що стосується складу збірної, то її традиційно складатимуть перші та другі номери за підсумками національної першості країни. Бокс – непередбачуваний вид спорту, де ніхто, на жаль, не застрахований від травм. Тому й треті номери також постійно перебувають у полі нашого зору і у складній ситуації завжди будуть готові замінити своїх партнерів по тій чи іншій ваговій категорії.   

– Які найближчі плани у юніорської збірної України, якій в цьому році належить взяти участь у чемпіонаті Європи своєї вікової групи?

– З 11-го по 22 листопада відбудеться тренувальний збір, на якому підведемо хлопців до старту європейської першості. Місце проведення збору на даний момент ще уточнюється – серед кількох варіантів обираємо той, який буде відповідати нормам безпеки і буде ідеальним з точку зору розподілу карантинних зон, що діють в Україні в рамках пандемії COVID-19. Сама європейська першість проходитиме з 23 листопада по 3 грудня у Болгарії. Українська команда збирається заявити про себе на Євро на повний голос!


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань