Визначились переможці молодіжного Чемпіонату України Хмельницький-2020

19:05 | 11 октября 2020
Сьогодні, 11 жовтня, у Хмельницькому пройшли фінальні поєдинки Чемпіонату України з боксу серед молоді, який зібрав найсильніших боксерів з усіх куточків нашої держави.

Сьогодні, 11 жовтня, у Хмельницькому пройшли фінальні поєдинки Чемпіонату України з боксу серед молоді, який зібрав найсильніших боксерів з усіх куточків нашої держави.

Більш того, особливого статусу цим змаганням додавав ще й той факт, що за результатами цьогорічної національної першості формуватиметься склад збірної України, який представлятиме нашу державу на Чемпіонату Європи. Тому рівень поєдинків, конкуренції та безкомпромісної боротьби у Хмельницькому був на найвищому рівні.

Цьогорічні змагання відзначалися й притаманним для Хмельницького високим рівнем організації. Це відзначив президент Федерації боксу України Володимир Продивус. Окремо керманич Федерації відмітив високий рівень організації трансляції фінальних поєдинків, зауваживши, що такого рівня ми маємо дотримуватись на усіх топових українських змаганнях аби привертати більше уваги якомога більше вболівальників до нашого виду спорту.

«Федерація боксу Хмельницької області, яку очолює наш товариш Андрій Чумаков, традиційно вкладає чимало зусиль в організацію змагань. Надзвичайно приємно, що не зважаючи на усі складнощі спричинені пандемією, цей рік не став виключенням і Чемпіонат України серед молоді пройшов на самому високому рівні. Велика подяка особисто від мене та усієї нашої боксерської спільноти Міністерству молоді та спорту України, організаційному комітету змагань та усім людям, які зробили усе можливе аби це свято спорту, свято боксу відбулось. Сумісними зусиллями ми робимо наш вид спорт кращим. Ну і звичайно подяка нашим спортсменам та тренерам за підготовку та якісний бокс продемонстрований у Хмельницькому, – сказав Володимир Степанович. – Окремо варто відзначити й високий професійний рівень трансляції фінальних поєдинків. Я завжди зауважую, що ми регулярно працюємо над тим, щоб підвищувати організаційний рівень змагань. Кубок України у Маріуполі і тепер Чемпіонат України у Хмельницькому демонструє, що ми рухаємось правильним шляхом. Цьогорічний чемпіонат України став вкрай важливим для нас, адже після тривалої перерви ми змогли побачити наших боксерів у дії. Ну і звичайно ці змагання були вкрай важливі для тренерського складу збірної на чолі з Олегом Кудіновим. Маю надію, що національна першість дала усе необхідне аби сформувати максимально бойовий склад команди на Чемпіонат Європи».

За результатами фінальних поєдинків першість у загальному медальному заліку посіла команда Харківської області, яка здобула дев’ять нагород, серед яких: 3 золотих, 2 срібні та 4 бронзові медалі. На другому місці команда Одеської області. Ну і почесне третє місце в активі команди Вінницької області.

Загалом ТОП-5 команд Чемпіонату України Хмельницький-2020 виглядає наступним чином:

Харківська область (3 золота, 2 срібла, 4 бронзи) Одеська область (2 золота, 2 срібла, 2 бронзи) Вінницька область (1 золото, 3 срібла) Хмельницька область (1 золото, 1 срібло, 1 бронза) Донецька область (1 золото, 2 бронзи)

Кращим боксером змагань було визнано одесита Юрія Захареєва (вагова категорія 69 кг), який став чемпіоном змагань. Кубком «За кращу техніку» нагородили золотого медаліста Дениса Салабая (вагова категорія 81 кг).


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань