Андрій Чумаков: «Хмельницький готовий прийняти найкращих молодих боксерів України»

10:50 | 04 октября 2020
Від 5 по 11 жовтня в Хмельницькому відбудеться Чемпіонат України з боксу серед молоді.

Від 5 по 11 жовтня в Хмельницькому відбудеться Чемпіонат України з боксу серед молоді. Особливо важливий турнір, який визначить коло боксерів, котрі вирушать на Чемпіонат Європи серед молоді. Про підготовку та організацію свята боксу всеукраїнського рівня нам розповів фахівець, який знає все про ЧУ Хмельницький-2020. Адже наш співрозмовник, президент Федерації боксу Хмельницької області Андрій Чумаков, який є також главою оргкомітету цього турніру.

– Передовсім, давайте про настрій у місті напередодні всеукраїнського турніру з боксу. Є інтерес?

– Безперечно! Напередодні ми прочитали на офіційному сайті ФБУ інтерв’ю зі старшим тренером молодіжної збірної України Олегом Кудіновим, де він підкреслив, яким вагомим буде значення Чемпіонату України для визначення складу збірної на континентальну першість. Нам також сподобалися його слова, що Чемпіонат України серед молоді – це турнір високого рівня, за яким стежитимуть фахівці з України та зарубіжних держав. І дуже жаль, що наразі епідеміологічна ситуація не дозволяє проводити ці змагання за участі вболівальників. У Хмельницькому багато любителів боксу, інтерес до турніру є, всі будуть стежити за його перебігом завдяки організованим трансляціям. З приводу трансляцій хочу окремо зазначити, що цій складовій організації змагань ми приділили багато уваги. З першого дня ми покажемо поєдинки у прямому ефірі на офіційних ресурсах Федерації боксу України у Фейсбук та Ютюб. Ну а вирішальні поєдинки показуватимемо напрочуд якісно, де задіємо декілька камер, графіку, професійне світло та коментаторів. Все  Повторюсь ще раз, що це ми організували саме для усіх вболівальників, тренерів та спеціалістів, які, нажаль, через пандемію не зможуть відвідати наш захід.

– До слова, давайте детальніше розкажемо де можна буде побачити поєдинки Чемпіонату України з боксу серед молоді 2020 року?

– Буде організовано відразу 4 потоки онлайн-трансляцій: це канали Youtube Федерації боксу України та Хмельницької обласної федерації боксу, відповідні сторінки наших організацій в соцмережі Facebook. Зважаючи на карантинні обмеження, завданням організаторів турніру було зробити його доступним для перегляду вболівальників і фахівців.

– А який досвід у міста Хмельницький і обласної федерації щодо проведення турнірів з боксу різного рівня?

– Нам приємно відзначити, що в нашому місті в 2015 і 2016 роках проводився уже Чемпіонат України серед молоді. Регулярно проводимо Всеукраїнський відкритий турнір пам’яті Євгенія Кужельного серед молоді, який здобув уже визнання й за межами нашої держави, адже завдяки участі гостей з-за кордону стає міжнародним. Також додався новий турнір серед юнаків – уже два роки проводимо його на призи Чумакова Анатолія Миколайовича. Проводимо другий рік поспіль Міжнародний турнір пам"яті Рафаїла Городецького. А також кожен рік приймаємо й проводимо зональний турнір Чемпіонату України серед юнаків.

– Чи вистачає інфраструктури для турнірів такого масштабу, географії та числа учасників?

– Ми проводимо ці турніри в спортклубі «Епіцентр» у місті Хмельницькому. Це хороша арена, яка свого часу пройшла реконструкцію, вона відповідає вимогам турнірів всеукраїнського рівня та може збирати навіть закордонних гостей.

– Як голова оргкомітету, чиї зусилля відзначите в підготовці до проведення цьогорічного турніру?

– Безперечно, передовсім, усі турніри такого масштабу відбуваються за підтримки та під патронатом Міністерства молоді та спорту України та Федерації боксу України.

Хотів би подякувати нашій всеукраїнській національній федерації за довіру – за те, що підтримали нашу ініціативу щодо проведення Чемпіонату України з боксу серед молоді в Хмельницькому та задовольнили надісланий нами лист з цього приводу. Володимир Степанович Продивус цікавиться підготовкою турніру, його спортивною складовою, знає, які бійці візьмуть участь, в яких категоріях з’являються нові «зірочки» боксу.

Хмельницька обласна федерація боксу вдячна зі підтримку та плідну співпрацю компанії Quattrgroup, яка є нашим генеральним партнером. Ми раді, що у нас у області проводяться міжнародні та всеукраїнські турніри, які відкривають нові імена та дозволяють побачити провідних боксерів.

– А бокс Хмельниччини буде представлений на чемпіонаті України?

– Безперечно. Виставляємо повний склад, як завжди. Є у нас лідери, за якими підуть менш досвідчені та більш молоді – наприклад, у ваговій категорії 75 кг це Влад Гордійчук із Шепетівки (призер минулорічного чемпіонату України), 81 кг – Денис Салабай із Хмельницького (призер Всесвітньої Гімназіади). Обов’язково працюватимуть п’ятеро суддів із нашої області – зокрема, суддя міжнародної категорії АІВА Дмитро Лазарєв із Хмельницького.

– Які плани Федерації боксу Хмельницької області на 2020-2021 роки?

– Ми з вами говорили про турніри, які ми проводимо. Свою місію ми вбачаємо в тому, щоб започатковані нами меморіальні змагання та іменні турніри стали регулярними, традиційними. Саме тому будуть проведені Меморіали Євгенія Кужельного та Рафаїла Городецького, а також іменний турнір Анатолія Чумакова. А також федерація забезпечить участь і представлення нашої області в усеукраїнських турнірах, щоб наші боксери прогресували, пробивалися в збірні, а надалі гідно представляли й Україну на міжнародному рівні. Ясна річ, Хмельницька область мріє мати великих чемпіонів з боксу. Задля цього треба працювати кожен день, покращувати масовість і географію представництва турнірів, залучати молодь. Цим і займаємося.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань