Леонід Лоївський: «Кубок України довів, що у боксерів національної збірної є гідна зміна»

12:05 | 29 сентября 2020
З 21-го по 27 вересня у Маріуполі проходив розіграш Кубку України з боксу серед чоловіків-Меморіал Макара Мазая 2020.

З 21-го по 27 вересня у Маріуполі проходив розіграш Кубку України з боксу серед чоловіків-Меморіал Макара Мазая 2020. Це фактично перший всеукраїнський боксерський старт після тривалої перерви, пов’язаної з пандемією коронавірусу. За 32 комплекти нагород змагалися найкращі боксери України.

Враженнями від змагань з пресслужбою ФБУ поділився головний тренер Національної збірної України Леонід Лоївський.

– В першу чергу хочу висловити вдячність Федерації боксу України, Міністерству молоді та спорту та Федерації боксу міста Маріуполя, меру цього чудового міста за те, що спільними зусиллями нарешті вдалося поновити боксерські змагання у нашій країні, – відзначив Леонід Миколайович. – Ми чекали цього турніру кілька довгих місяців! Завдяки чудовій роботі усіх служб Кубок України-2020 пройшов на відмінному рівні. Окремо відзначу суворе дотримання усіх санітарних норм, за чим пильно стежили організатори.  

– Чим вам запам’ятався турнір зі спортивної точки зору?

– Безумовно, після такої тривалої перерви для тренерів і спеціалістів було оцінити бойову форму провідних українських боксерів, а також переглянути у справі підростаючу молодь. Не помилюсь, якщо скажу, що нинішній Кубок України відкрив кілька нових імен – представників молодіжного боксу.  

– Кого зі спортсменів хотіли б відзначити окремо?

– Перші стадії турніру стали своєрідною розминкою, а найбільш яскраві поєдинки відбулися у фіналах і півфіналах. Найсильніше враження на мене справив херсонский боксер Максим Галінічев, який завоював «золото» у категорії до 52 кг. Дуже сильний, технічно підкований спортсмен, у якого вже за плечима перемоги на чемпіонатах Європи серед молоді, медаль Юнацьких Олімпійських ігор. Та й попереду у нього – чудові перспективи!

У вазі до 57 кг сподобався іванофранківець Едуард Трофименко, але у фіналі справедливу перемогу отримав буковинець Юрій Томюк. У вазі до 63 кг мені було приємно за свого земляка Ігоря Ковтуна, який показав чудовий бокс. Але тут сильна конкуренція з боку не менш майстерних Тараса Бондарчука з Броварів та Дениса Песоцького з Чернігова.

У категорії до 69 кг на мене справили враження іванофранківець Ярослав Михалушко і броварчанин Ярослав Самофалов, які зустрілися у фіналі. Їхній бій став окрасою завершального дня, а перемогу здобув Самофалов. Взагалі, міг би відзначити всіх переможців та призерів Кубку України-2020 та боюсь когось забути…

Надзвичайно порадували і представники важких категорій, що належать до нового покоління українських боксерів – по-перше, це суперважковаговик Дмитро Ловчинський з Броварів і Євген Павловський (до 91 кг) з Горішніх Плавнів.

Кубок України у Маріуполі довів, що в українського боксу є майбутнє, і у нинішніх визнаних лідерів вітчизняного боксу, членів Національної збірної є гідна зміна.  


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань