Звернення президента МОК Томаса Баха до Олімпійської спільноти: Олімпізм та коронавірус

15:05 | 24 сентября 2020
Президент МОК Томас Бах направив нове послання до олімпійської спільноти.

Президент МОК Томас Бах направив нове послання до олімпійської спільноти. Нагадаємо, що перший лист очільника Міжнародного олімпійського комітету був опублікований навесні 2020 року на початку пандемії COVID-19.

Після першого послання «Олімпізм та коронавірус» в квітні, наше послання про позитивний вплив спорту на здоров"я, його соціальний та економічний вплив на суспільство в цілому набуло значного характеру. Зараз ми бачимо, що спорт широко визнаний важливим фактором в боротьбі з пандемією, яка все ще зберігається в багатьох країнах. Спорт також розглядається як невід"ємна частина рішення по відновленню після кризи, яке відбувається в інших країнах.

На щастя, ми знову спостерігаємо спортивні заходи в прямому ефірі. Дуже позитивна реакція на ці події чітко демонструє, що не тільки спортсмени і спортивні організації, але й громадськість у цілому жадали повернення спорту як невід’ємної частини нашого життя. Ми також бачимо, що спорт може бути організований безпечно навіть в умовах діючих обмежень. Це має надати всім нам впевненості у нашій підготовці до майбутніх подій, включаючи Олімпійські ігри Токіо-2020. Я хотів би подякувати всім людям, які привели нас до цього, невпинно працюючи над підтриманням життя наших суспільств, і всім вам в спортивному співтоваристві, хто з великою відповідальністю і креативністю працює над організацією спортивних заходів, піклуючись про здоров"я всіх, кого це стосується.

Ґрунтуючись на цьому ранньому успіху, ми з нетерпінням чекаємо того часу, коли багато обмежень, які зараз необхідні, можна буде пом"якшити. Але ми повинні продовжувати діяти відповідально, коли справа доходить до планування наших спортивних заходів. Вірус ще не переможений. Ми повинні продовжувати сприяти його стримуванню та бути частиною рішення для виходу з кризи.

У нашому плануванні і складанні графіків ми всі несемо велику відповідальність не тільки перед нашими зацікавленими сторонами, а й перед усім спортивним співтовариством. З досвіду ми знаємо, що кожна невдача, яка зачіпає когось із нас, впливає на всіх нас – і може звести нанівець той великий прогрес, якого ми разом досягли за останні кілька місяців.

У цьому контексті ми відстежуємо потенціал інноваційних методів тестування для безпечної організації заходів. На додаток до вже існуючих методів тестування, існує ряд так званих швидких тестів, які вже представлені на ринку або знаходяться в стадії розробки. При використанні в поєднанні з іншими заходами протидії вірусам такі швидкі тести дають нам важливий додатковий інструмент для забезпечення безпечного середовища для всіх учасників.

Крім цих хороших новин щодо тестування, наукове і медичне співтовариство дає дуже обнадійливі сигнали про доступність схвалених вакцин в найближчі кілька місяців, можливо, навіть до кінця цього року.

Взяті разом, розробки в області тестування і вакцин значно полегшать безпечну організацію спортивних заходів. Ми всі повинні враховувати час появи цих нових інструментів, коли мова йде про планування наших заходів. Тому, до багатьох різних сценаріїв, які планує МОК, ми додали ще один, щоб в повній мірі використовувати потенціал тестування і вакцин.

З одного боку, ці останні тижні показали, що ми можемо безпечно організовувати великі спортивні заходи навіть без вакцини. З іншого боку, ми повинні розуміти, що навіть методи тестування і вакцини не є «срібною кулею», яка вирішить всі наші проблеми. Ми просто ще не знаємо повного впливу будь-якої потенційної вакцини. Але в цілому, є вагомі підстави для обережного оптимізму.

МОК буде продовжувати уважно вивчати ці розробки. Ми також оцінюємо, які наслідки вони можуть мати для організації спортивних заходів, починаючи від необхідності змінити певні правила наших відповідних організацій до медичних, економічних, соціальних і матеріально-технічних аспектів. З цією метою ми продовжуємо тісно співпрацювати з Всесвітньою організацією охорони здоров"я, державними органами, медичними та науковими експертами, а також з фармацевтичними компаніями. Ми також спираємося на досвід тих спортивних організацій, які нещодавно організували успішні заходи. Ми, звичайно, поділимося будь-якими думками з усіма зацікавленими серед вас, щоб всі ми в Олімпійському русі могли отримати з цього користь.

В останні місяці ми показали, що ми дійсно сильніші разом (#StrongerTogether). У цьому дусі солідарності ми повинні продовжувати робити свій внесок в стримування вірусу та вихід з кризи. Я хотів би заздалегідь подякувати вам за постійну співпрацю в наших спільних зусиллях, щоб надати надію та впевненість світу через спорт.

Лозанна, 22 вересня 2020 року  

Президент МОК

Томас Бах 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань