Президент ФБУ Володимир Продивус взяв участь у засіданні Виконкому EUBC

13:35 | 08 августа 2020
У суботу, 8 серпня, відбулося засідання Виконавчого Комітету Європейської конфедерації боксу (EUBC), в роботі якого взяв участь віце-президент і член Виконкому EUBC, президент Федерації боксу України Володимир Продивус.

У суботу, 8 серпня, відбулося засідання Виконавчого Комітету Європейської конфедерації боксу (EUBC), в роботі якого взяв участь віце-президент і член Виконкому EUBC, президент Федерації боксу України Володимир Продивус. Через всесвітню пандемію COVID-19 засідання пройшло онлайн через відеоконференцію Zoom.

Ситуація в Європі, спричинена спалахом хвороби COVID-19, і відміна всіх офіційних міжнародних змагань стала головною темою порядку денного Виконкому. Члени Виконкому обговорили стан поточних справ із пандемією в окремих країнах континенту.

Президент ФВУ Володимир Продивус, зокрема, зазначив, що, незважаючи на достатню кількість хворих, спортивне життя в Україні поступово поновлюється.

"Починає відновлювати роботу бізнес, а також інші важливі сфери діяльності. Також ми бачимо і тенденцію до повернення спортивних змагань. Так за останній місяць Федерація боксу України провела ряд національних турнірів в різних регіонах нашої країни. Упевнений, що коли буде повноцінно відкрито авіасполучення, то ми зможемо провести і перші міжнародні старти. Переконаний, що, дотримуючись всіх рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров"я, нам вдасться запустити проведення великих міжнародних турнірів, а також континентальних першостей в різних вікових групах", – сказав президент ФБУ.

Одним з важливих питань була розробка міжнародного календаря змагань на 2020 рік, що також тісно пов"язано з ситуацією з COVID-19 і рекомендаціями ВООЗ. Володимир Продивус виступив із ініціативою створення робочої групи серед представників EUBC, яка має розробити попередній план календаря на 2020–2021 роки і запропонувати членам Виконкому для подальшого затвердження.

"Головними для нас на сьогоднішній день є ліцензійні турніри на Олімпіаду. Але,  переконаний, що необхідно буде провести кілька міжнародних турнірів перед стартом відбіркових турнірів на Ігри", – відзначив Володимир Степанович.

Також учасники засідання торкнулися теми співпраці олімпійського боксу з професійними боксерськими організаціями. Володимир Продивус зосередив увагу колег на тому, що професійний бокс і олімпійський тісно перетинаються, про що говорить остання статистика ліцензійних турнірів, участь в яких взяли близько 40 діючих боксерів-професіоналів. Він наголосив на важливості врегулювання переходу професійних боксерів з олімпійського в професійний бокс.

"Важливо, щоб національні збірні не втрачали своїх провідних спортсменів напередодні важливих олімпійських турнірів. З іншого боку, нам потрібно також створити такі умови, щоб боксери відчували себе захищеними у разі недобросовісних дій професійних промоутерів. Тому я виступаю за підписання контрактів між боксерами, AIBA, Міністерством та національними федераціями, щоб врегулювати ці взаємовідносини", – відзначив керівник ФБУ і віце-президент EUBC.

По рішення Виконавчого Комітету Європейської конфедерації боксу, зокрема, про розробку міжнародного календаря змагань на 2020 –2021 роки буде повідомлено згодом. Слідкуйте за новинами на офіційному сайті ФБУ.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань