Леонід Лоївський: «У старожилів збірної України підростає потужна і якісна зміна»

14:20 | 05 августа 2020
Протягом другої половини липня Національна чоловіча збірна України з боксу проводила вже свій другий навчально-тренувальний збір після тривалої паузи, пов’язаної з карантином.

Протягом другої половини липня Національна чоловіча збірна України з боксу проводила вже свій другий навчально-тренувальний збір після тривалої паузи, пов’язаної з карантином. Місцем проведення цього етапу, як і попереднього, стала випробувана кількома поколіннями спортсменів Олімпійська тренувальна база в Кончі-Заспі.

Яким виявився черговий тренувальний відрізок для боксерів національної команди? У якій формі перебувають нині спортсмени, що претендують наступного року на поїздку в олімпійський Токіо? Про це і не тільки пресслужба ФБУ запитала головного тренера «синьо-жовтих» Леоніда Лоївського.

– Збір промайнув для всіх його учасників надзвичайно швидко. Це є ознакою того, що нам вдалося створити чудову атмосферу, у чому є заслуга керівництва ФБУ, Міністерства спорту і адміністрації бази в Кончі-Заспі, де для нас були створені всі умови. Спортсмени багато попрацювали, але отримали водночас задоволення від самого процесу тренувань.

Найбільш позитивний момент у тому, що всі боксери збірної здорові, якихось серйозних пошкоджень вдалося уникнути.     

Головне завдання збору – підвищення техніко-тактичної майстерності і функціональних можливостей спортсменів – нами було виконане. Було чимало бойової практики, роботи в парах і тренувань на боксерських снарядах. Також були проведені різноманітні тестування спортсменів, які нас здебільшого задовольнили. Зараз спортсмени знаходяться у середніх кондиціях. Про щось більше зараз годі мріяти, враховуючи реалії сьогоднішнього дня – карантин не лише у країні, а й скрізь у світі триває. Міжнародного календаря змагань, який був би схвалений AIBA, досі немає…

– Як оцінюєте нещодавні боксерські події – матчеву зустріч Україна – Болгарія у Харкові та перший вечір боксу від компанії Usyk17 Promotion, що відбувся 1 серпня під Києвом?

– Вважаю, що Федерацією боксу Харківської області була зроблена велика робота для того, щоб прийняти боксерів збірної Болгарії та провести зустріч на високому рівні. Цього разу збірна України складалась переважно з харків’ян. Хлопці показали свій потенціал і боксували дуже добре: незважаючи на нічию, наші спортсмени, за моїми даними, перемагали за суддівськими записками. Всі учасники отримали корисну бойову практику, що мені не може не подобатись.

Що стосується вечора, що пройшов під егідою Олександра Усика, то також відзначу сильну ідею і потужну її реалізацію. Моя особлива увага була прикута, звичайно ж, до члена Національної команди України Андрія Ісакова, який здобув чергову блискучу перемогу. Хлопцю лише 20 років, але він для свого віку вже досяг серйозного прогресу, проводячи такі яскраві бої. Андрій – дуже дисциплінований і працьовитий спортсмен, все схоплює на льоту. Працювати з ним – одне задоволення. У вихованні Андрія Ісакова особлива заслуга Федерації боксу Вінницької області, звідки він родом. Тож, гадаю, у старожилів збірної України підростає дуже потужна і якісна зміна.

     

– На зборі працювали 32 боксери. Чи визначили для себе, так би мовити, основну обойму з цієї когорти бійців?

– Для мене ці хлопці – всі основні! У нашій обоймі знаходяться чемпіони, призери та фіналісти чемпіонату України, ніхто не потрапив до цієї компанії «за красиві очі». Тож на кожного покладаю надії. Зрозуміло, що є перші номери у кожній ваговій категорії, і вони спеціалістам відомі. Але другі, треті номери наступають першим на п’яти – це і є здорова конкуренція.

Зазначу, що за правилами олімпійського відбору на початку наступного року продовжать змагатися за ліцензії в Токіо ті самі спортсмени, що розпочали цей шлях у березні 2020-го у Лондоні. Поки що спокійно готуватися до Олімпійських ігор може лише Микола Буценко, в якого путівка до Японії вже в кишені. Іншим хлопцям ще доведеться добряче попрацювати, щоб досягти такого самого результату. Розклад сил ще може сильно змінитися. Восени, а саме у листопаді, в Одесі відбудеться чемпіонат України, де в усіх буде шанс показати себе і вибороти місце у національній збірній.

– Якщо вже заговорили про найближче майбутнє… Коли планується наступний тренувальний збір головної команди?

– Він пройде з 30 серпня по 12 вересня у тій же Кончі-Заспі. Зараз хлопці збираються з силами, щоб невдовзі знову включитися у роботу. Також за планами участь спортсменів у Кубку України, що відбудеться у другій половині вересня у Маріуполі. На 2 листопада запланований початок національної першості України в Одесі. Крім того, в останній місяць року у Вінниці плануємо провести матчеву зустріч зі збірною командою іншої країни. ФБУ наразі веде переговори з потенційними суперниками.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань