Олімпійські ігри на горизонті: чоловіча та жіноча збірні України проводять тренувальний збір

14:05 | 15 июля 2020
Минулої неділі, 12 липня Національна чоловіча збірна України з боксу розпочала навчально-тренувальний збір на Олімпійській тренувальній базі в Кончі-Заспі, який став другим для нашої команди після карантинної перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19.

Минулої неділі, 12 липня Національна чоловіча збірна України з боксу розпочала навчально-тренувальний збір на Олімпійській тренувальній базі в Кончі-Заспі, який став другим для нашої команди після карантинної перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19.

Провідні українські боксери до 25-го числа включно виконуватимуть тренувальну роботу під керівництвом своїх наставників. Крім того, з 18-го по 31 липня на тій же базі зберуться представниці прекрасної половини українського боксу – Національна жіноча збірна.

Як і під час першого тренувального збору, який проходив у червні, з огляду на небезпеку поширення коронавірусної хвороби весь підготовчий процес відбувається з обов’язковим дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров"я і Головного державного санітарного лікаря України.

Свій коментар щодо старту навчально-тренувальних зборів пресслужбі ФБУ дав головний тренер Національної чоловічої збірної Леонід Лоївський.

«Ми вже маємо досвід проведення тренувань під час карантину, отже цього разу організація зборів відбувалася, як-то кажуть, за перевіреним сценарієм. Як і в червні, зараз на базі вжиті всі заходи безпеки, працює суворий пропускний режим. Напередодні приїзду кожен член команди здав обов’язковий тест на COVID-19. В цілому, завдяки, пильній увазі Міністерства молоді та спорту, ФБУ та дирекції Олімпійської бази у нас створені усі умови для плідної роботи.

Що стосується складу команди, то ми розширили представництво спортсменів - зараз у нас на зборі працюють 32 боксери, а місяць тому їх було 20. Зробили це задля посилення конкуренції і більш активної роботи в парах. Також проводимо поглиблене тестування для того, щоб мати повну уяву про фізичний стан хлопців.

Головне завдання збору – підвищення техніко-тактичної майстерності і функціональних можливостей спортсменів Національної команди. З першого дня відразу розпочали роботу з бойової практики. На відміну від першого збору, коли проводили по два тренування на день, зараз практикуємо триразові заняття. Якщо більш детально говорити про наш щоденний розклад, то вранці вдосконалюємо школу боксу, далі за планом – пробіжка. Вдень хлопці займаються на велосипедних тренажерах. Ввечері йде робота в парах або на боксерських снарядах.

На жаль, прохолодна погода, що встановилася цими днями, заважає купанню в річці і водним вправам. Сподіваємось, що до кінця зборів потеплішає і це дозволить зробити тренувальний процес ще більш цікавим і різноплановим», – відзначив Леонід Лоївський.

Про майбутній початок другого етапу підготовки Національної жіночої збірної України розповів її головний тренер Сергій Гордієнко.

«Наш збір буде розрахований на два тижні. Програма підготовки складена з урахуванням рекомендацій Міністерства молоді та спорту: будемо виходити правильно з карантину і поступово набирати кондиції, які трохи розгубили за минулі місяці.

На базі працюватиме 14 спортсменок, що представляють практично всі олімпійські вагові категорії. Також віддаємо пріоритет тим дівчатам, які страхують перших номерів, і лідерам в деяких неолімпійських категоріях. Ті спортсменки, які з якихось причин пропустили червневий збір, пройдуть додаткове тестування, складене нашою науковою групою. За підсумками усієї роботи будуть видані індивідуальні рекомендації – своєрідні домашні завдання – для кожної дівчини. На жаль, у нас досі немає міжнародного календаря змагань на 2020 рік, але це не відміняє того, що підопічним треба тримати себе в тонусі. Так чи інакше, ми усвідомлюємо, що підготовка до Олімпійських ігор у Токіо розпочинається вже зараз. Отже, проблем з недостатньою мотивацією, гадаю, ні в кого не буде», – додав Сергій Гордієнко.

 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань