Сучасні технології у боксі: ФБУ та Міністерство цифрової трансформації України уклали історичну угоду

13:20 | 10 июля 2020
10 липня 2020 року Федерація боксу України підписала меморандум про співробітництво з Міністерством цифрової трансформації України.

10 липня 2020 року Федерація боксу України підписала меморандум про співробітництво з Міністерством цифрової трансформації України.  

Мета співпраці — зробити сучасні технології більш доступними та зрозумілими для широкого кола людей і зокрема спортсменів, тренерів та усіх представників боксерської спільноти. 

Також ФБУ та Мінцифра погодили співпрацю у напрямках:

- сприяння розвитку і популяризації цифрових інновацій;

- запровадження серед спортсменів, тренерів та інших споживачів технологічних рішень для організації інтерактивного та дистанційного документообігу;

- обмін досвідом і компетенціями задля розвитку цифрової грамотності громадян України.

Президент Федерації боксу України Володимир Продивус відзначив, що підписання меморандуму з Міністерством цифрової трансформації є знаковою подією для усього українського спорту.

«Пишаюся тим, що наша Федерація першою серед усіх спортивних федерацій в Україні взяла курс на широке запровадження у своїй роботі цифрових технологій. Таким чином ми втілюємо в життя один з головних напрямків програми дій Президента України Володимира Зеленського – розвиток діджиталізації та цифрової трансформації, що також відомий як «Держава у смартфоні». 

Перш за все, ми будемо підвищувати цифрову грамотність співробітників федерації. Також буде значно полегшена реєстрація на змаганнях під егідою Федерації боксу України – саме завдяки застосунку Дія. Адже більшість необхідних документів відтепер міститься у смартфоні, що значно полегшує документообіг та значно пришвидшує процедуру реєстрації на змаганнях. 

Новітні технології стали знаряддям праці сучасної людини, без них уже важко уявити наше повсякденне життя. Особливо це актуально для нашої молоді, яка складає основну частку багаточисельної боксерської спільноти. Ми зацікавлені у тому, щоб українська молодь, яка є найактивнішою та найбільш прогресивною верствою нашого населення, перетворювалася в інтелектуальний осередок сильних професіоналів, озброєних універсальними знаннями та навичками. Адже майбутнє цих хлопців і дівчат не обмежується лише спортом. Багато хто з них, сподіваюся, знайде своє покликання і в інших галузях. IT-технології широко застосовуються будь-де.

Початок співпраці з Міністерством цифрової трансформації України — це велика честь для нас та неабиякий шанс посприяти спільній побудові прогресивного суспільства. Ми вдячні нашим новим партнерам за підтримку цієї соціально важливої ініціативи", — зазначив Володимир Продивус.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан також прокоментувала підписання меморандуму з ФБУ. Вона висловила впевненість, що початок цієї співпраці – важливий крок на шляху широкого впровадження цифрових технологій у спортивному середовищі. 

«Цифрові рішення невпинно проникають в абсолютно всі сфери життя, в тому числі й спорт. Тому ми вже запланували навчання цифрової грамотності співробітників Федерації боксу України, спільні проєкти щодо розвитку підприємництва. Я дуже хочу, щоб приклад Федерації боксу України наслідували інші спортивні федерації та організації. Від цього виграватимуть усі — і спортсмени, і організатори змагань, і глядачі, і вболівальники», відзначила Валерія Іонан.

ДОВІДКА.

Дія — бренд цифрової держави. Дія об’єднує кілька проєктів: мобільний застосунок Дія, портал Дія, проєкт Дія.Цифрова освіта, проєкт Дія.Бізнес, проєкт Diia City.

Мобільний застосунок Дія та онлайн-платформа Дія.Цифрова освіта були презентовані Урядом України на початку 2020 року. Це перший крок у реалізації стратегії «Держава у смартфоні». Це — унікальний проєкт не тільки для України, а й для світу. Так, наприклад, Україна стала усього лише четвертою країні в Європі та десятою у світі, де громадяни мають цифрове посвідчення водія у своєму смартфоні. 

 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань