10 липня відбудеться бій Олександр Стрецький – Тарас Головащенко: анонс та прогнози спеціалістів

10:20 | 10 июля 2020
Цієї п’ятниці, 10 липня, у Польщі відбудеться рейтинговий бій між українськими боксерами Олександром Стрецьким і Тарасом Головащенком.

Цієї п’ятниці, 10 липня, у Польщі відбудеться рейтинговий бій між українськими боксерами Олександром Стрецьким і Тарасом Головащенком. Поєдинок пройде у рамках великого вечора боксу Tymex Boxing Night у місті Пйонкі.

Обидва боксери, що представляють середню вагову категорію, вийдуть у ринг вперше після значної перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19. Слід відзначити, що цей бій буде вже третім очним протистоянням між Олександром та Тарасом. Попередні дві дуелі відбулися ще багато років тому в Україні за часів виступів обох спортсменів в олімпійському боксі. Рахунок у взаємовідносинах поки що рівний – одного разу сильнішим був Стрецький, а в другому поєдинку кращим був Головащенко.

Обидва суперники мають чималий досвід, особливо це стосується колишнього члена Національної збірної України, учасника Олімпійських ігор у Пекіні Олександра Стрецького. Він старший за Тараса та має більшу кількість боїв у професіоналах.

Вашій увазі – досьє суперників. 

__________________________________________________________________________

Олександр СТРЕЦЬКИЙ

Народився 6 травня 1986 року у Дніпропетровську.

Зріст – 181 см. Вага – середня (до 72,6 кг).

Майстер спорту міжнародного класу України. Чемпіон світу серед юніорів 2002 р. Виступав у складі Національної збірної України. Бронзовий призер чемпіонату Європи 2006 р. Учасник Олімпійських ігор-2008 у Пекіні (посів 9-те місце) у напівсередній ваговій категорії. Екс-учасник команди «Українські отамани». Багаторазовий переможець та призер всеукраїнських та міжнародних турнірів.

На профі-ринзі – з 2016 року.

Провів 13 боїв: 10 перемог (з них 5 нокаутом), 1 поразка, 2 нічиї.

Статистика боїв проти Головащенка: 1 перемога, 1 поразка (любителі).

_____________________________________________________________________________

Тарас ГОЛОВАЩЕНКО

Народився 8 червня 1989 року у Немирові (Вінницька область).

Зріст – 184 см. Вага – середня (до 72,6 кг).

Майстер спорту України. Чемпіон України 2014 року. Фіналіст першості України 2015 р. Екс-учасник команди «Українські отамани». Багаторазовий призер всеукраїнських та міжнародних турнірів.

На профі-ринзі – з 2018 року.

Провів 5 боїв: 3 перемоги (з них 3 нокаутом), 2 поразки.

Статистика боїв проти Стрецького: 1 перемога, 1 поразка (любителі).

_____________________________________________________________________________

Отже, на шанувальників боксу у п’ятницю очікує цікаве протистояння. Багато експертів називають фаворитом у ньому Олександра Стрецького, але насправді підсумок бою передбачити важко. Пресслужба ФБУ попросила майбутніх суперників поділитися своїми очікуваннями від цієї дуелі.

Олександр Стрецький: «Майже півроку без офіційних поєдинків даються взнаки і я не дочекаюся моменту, коли знову вийду у ринг. Дуже важливо перевірити себе у бою з серйозним суперником, і Тарас саме є таким опонентом. Наші попередні зустрічі відбулися дуже давно, але я чудово пам’ятаю, що Тарас склав мені тоді сильну конкуренцію. На мою підготовку до бою вплинула і одна радісна сімейна подія: три місяці тому моя дружина подарувала мені сина Маркуса, тож усі ночі у нас тепер – безсонні. Але це приємні клопоти (посміхається). Тож у бою з Головащенком намагатимусь здобути перемогу і присвячу її своїй родині».

Тарас Головащенко: «Я з нетерпінням очікую двобою з Олександром, якого знаю непогано ще за часів виступів в олімпійському боксі. Він досить авторитетний спортсмен. Також на його користь говорить те, що він уже давно виступає в Польщі і його більше знає місцева публіка. Щодо чисто боксерських нюансів, то Олександр – шульга, а це завжди накладає свій відбиток на тактику поєдинку. Буду намагатися підлаштуватися під незручний стиль суперника. В моїх планах – перервати свою негативну серію, адже в двох останніх поєдинках я зазнавав поразок. Сподіваюсь не підвести тих, хто за мене вболіватиме у цей день».

Також свої прогнози на бій дали провідні українські тренери та спеціалісти.

Леонід Лоївський (головний тренер Національної збірної України): «Обох боксерів я знаю дуже добре. Тарасу Головащенку симпатизую, напевно, трошки більше, адже він, по-перше, мій земляк, а по-друге, багато років займався під моїм керівництвом у Вінниці. Але і Стрецький наприкінці любительської кар’єри переїхав у Вінницю, тож по-своєму мені близький. Зустрічаються два сильних бійці, обидва досвідчені, і у кожного є свої переваги. Мій прогноз: поєдинок завершиться бойовою нічиєю».

Роман Ваколюк (головний тренер збірної Вінницької області): «Прогноз на бій даю не як спеціаліст, а як колишній тренер Тараса Головащенка. Бажаю своєму колишньому підопічному перемоги! Давно не бачив у справі Олександра Стрецького, тому мені важко говорити про те, в яких він зараз кондиціях. Добре пам’ятаю їхню першу зустріч у ринзі в рамках Кубку України у 2008 році: Стрецький був учасником Олімпійських ігор, а Головащенко щойно перейшов у дорослий бокс з молодіжного. Але Тарасу тоді вдалося здолати більш титулованого суперника…»

Анатолій Золотар (голова суддівського комітету ФБУ): «Ці спортсмени вже не вперше зустрічаються один з одним. На мою думку, цього разу перевага на боці Головащенка, який молодше за свого суперника. Гадаю, це допоможе йому у бою. Фізичні кондиції відіграють чималу роль, особливо зараз, після значної перерви у виступах. У Стрецького більше здобутків і перемог на професійному ринзі, але Головащенко має спростувати думки скептиків щодо своїх шансів на успіх».

 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань