Амбітні цілі та якісні реформи: Одещина демонструє потужні темпи розвитку боксу

14:50 | 06 июля 2020
Федерація боксу Одеської області є яскравим прикладом того, коли зміни в структурі організації дали поштовх для вдосконалення.

Федерація боксу Одеської області є яскравим прикладом того, коли зміни в структурі організації дали поштовх для вдосконалення. Розбудова спортивної інфраструктури, проведення всеукраїнських та міжнародних турнірів, залучення найкращих фахівців в управлінській і тренерській роботі, відкриття нових секцій, підтримка спортсменів – це лише невелика частка якісних змін та потужних амбіційних проектів Федерації боксу Одеської області, які задають тон розвитку нашого виду спорту в регіоні та й загалом популяризації боксу в Україні.

Запорука успіху лежить на поверхні. Новому президенту Федерації боксу Одеської області Халіду Мусаєву вдалося об’єднати довкола регіональної організації потужну команду професіоналів та однодумців, які й реалізують дієві кроки в напрямку підтримки боксу.

Одещина – кузня боксерських кадрів

З цим твердженням важко не погодитись. За роки Незалежності на всеукраїнському та міжнародному рівнях засяяли чимало талановитих боксерів з Одещини, які підсилювали збірні команди України різних вікових груп. Чого варте лише прізвище Ломаченка! Додайте до цього таких відомих боксерів, як Рогава, Буценко, Чигаєв, Гаджиєв, Захареєв, Молодан, Литвак, Луцкер, Харламов, Григорян та інші і можна стверджувати, що боксерські традиції Одещини мають неймовірну історію та гарантовано матимуть славетне продовження. Адже база та перспективи у даного регіону дуже потужні.

Варто відзначити, що якісній підготовці нових кадрів керівництво Федерації приділяє чимало уваги. Достатньо згадати такі боксерські зали, як «Браття» та «Abel Boxing Gym», які облаштовані за найвищими боксерськими стандартами. Зали регулярно проводять і різноманітні соціальні акції по залученню дітей до занять єдиноборствами.

Ну а з приходом теплих літніх днів бокс повернувся й на пляжі Одеси. Повернулися й масові відкриті тренування, які проводяться під керівництвом найкращих та найбільш титулованих представників одеського боксу.

На думку представників Федерації, тренерів та боксерів саме завдяки подібним заходам кількість дітей та юнаків, що бажають займатися спортом та зокрема боксом, регулярно зростатиме. Ну а якісні спортивні зали та кваліфіковані тренери сприятимуть підтримці славетного боксерського іміджу Одещини та вихованню нових талановитих спортсменів.

Візит представників ФБУ до Південної Пальміри

Можна довго перелічувати позитивні зміни у регіоні, але найкращі доводи – ті, що можна побачити на власні очі. Декілька днів тому представники Федерації боксу України на запрошення керівництва Федерації Одеської області завітали до Південної Пальміри, відвідали боксерські зали Одеси та обговорили підготовку міста до проведення Чемпіонату України з боксу серед чоловіків-2020.

Варто зазначити, що кількома місяцями раніше Федерація боксу Одеської області подала пропозицію до ФБУ щодо проведення цього турніру саме в Одесі. Відповідно найближчим часом має відбутися підписання меморандуму між президентом Федерації боксу України Володимиром Продивусом та президентом Федерації боксу Одеської області Халідом Мусаєвим щодо проведення головного боксерського старту року.

«Нинішні темпи розвитку Федерації боксу Одеської області дійсно вражають. Цей регіон показує приклад багатьом іншим щодо позитивних змін для нашого виду спорту. Це відчувають тренери, спортсмени та й загалом увесь український бокс, – зазначив Виконавчий директор ФБУ Донатас Піскун. – В рамках візиту до Одеси ми обговорили важливі аспекти підготовки та проведення Чемпіонату України і найближчим часом наше керівництво підпише меморандум щодо проведення змагань. Переконаний у тому, що сумісними зусиллями Федерації боксу України та Федерації боксу Одеської області нам вдасться провести головний боксерський старт року на найвищому рівні».

У свою чергу керівник пресслужби Федерації боксу України Олександр Подаваленко відзначив важливу складову наявності професійних кадрів у структурі Федерації, які й задаватимуть темп розвитку боксу в регіоні та й загалом реалізовуватимуть реформи.

«У рамках зустрічі з представниками Федерації боксу Одеської області ми провели консультації з приводу проведення Чемпіонату України з боксу серед чоловіків та інших цікавих проектів, які ми плануємо започаткувати разом у найближчому майбутньому. Це дійсно потужні наміри, які, я переконаний, у підсумку набудуть національного масштабу. Приємно відзначити, що керівний склад Федерації має чіткий план розвитку та пропонує дієві шляхи реалізації усіх поставлених цілей. Зі свого боку ми всіляко сприятимемо їх реалізації, зазначив Олександр Подаваленко. – Окрім важливої спортивної складової керівництво Федерації приділяє увагу й медіа підтримці. Це не реклама самих себе, як це зазвичай буває, а, навпаки, залучення медіа та соціальних ресурсів для популяризації спорту та, як результат, залучення молоді до тренувань. Я завжди акцентую на цьому велику увагу. Це реально допомагає позитивно впливати на формування пріоритетів для молодого покоління. А що стосується розвитку спортивної інфраструктури, то в цьому плані Одеса дійсно вразила. Такої кількості крутих боксерських залів я давно не зустрічав. Особливо вразила кількість дітей та молоді, яка в них займається. Ці діти – наше майбутнє і майбутнє української здорової нації загалом».    

У рамках візиту до Одеси представники ФБУ завітали до боксерських залів «Браття» та «Abel Boxing Geam», які, в свою чергу, вразили спортивного директора ФБУ Антона Чередниченка своїми масштабами та рівнем устаткування.

«Незважаючи на різні труднощі, з якими стикається будь-який спорт, приємно було бачити мотивованих, кваліфікованих тренерів з палаючими серцями, юних і дорослих спортсменів, які тренуються, незважаючи на спеку, карантин і будь-які інші обставини, – зазначив спортивний директор ФБУ Антон Чередниченко. – Дуже радий, що вдалося відвідати кілька боксерських клубів, в яких тренуються як діти, так і члени Національної збірної України з боксу. Коли я починав займатися, у нас була мотивація і ентузіазм тренера. Зараз же у хлопців, крім цього, є ще й круті зали зі справжньою боксерською атмосферою. Думаю, синергія такого підходу керівництва Федерації, тренерського складу, бажання молоді займатися боксом, а також наявність атмосферних, добре обладнаних боксерських залів, дає і буде давати високі результати».


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань