Олександр Подаваленко: «Емоції від перемоги наших боксерів на Євроіграх переповнювали. Це історичний результат!»

17:35 | 30 июня 2020
Рівно рік пройшов з закінчення тріумфальних для України Європейських ігор у Мінську.

Рівно рік пройшов з закінчення тріумфальних для України Європейських ігор у Мінську. Саме з 21 по 30 червня 2019 року в столиці Білорусі відбулись II Європейські ігри участь в яких приймали сотні спортсменів в 15-ти видах спорту.

За підсумками змагань Україна посіла третє місце у підсумковому заліку здобувши 51-у медаль. Вагомий внесок у цей здобуток додали представники Національної збірної України з боксу. В активі наших хлопців 2 золоті, одна срібна та одна бронзова нагороди. Це дозволило нашій команді посісти перше загальнокомандне місце у чоловічому боксерському турнірі та вдруге поспіль вибороти титул найсильнішої команди Європи.

Варто відзначити, що на Іграх у Мінську Національна збірна України з боксу, окрім численної спортивної делегації, була представлена й представниками суддівського корпусу та Міжнародними технічними делегатами (AIBA ITO).

Суддею на II Європейських іграх став Дмитро Лазарєв, а міжнародним офіційним делегатом від AIBA був призначений представник Федерації боксу України – Олександр Подаваленко, який й поділився спогадами від насиченого змагального графіку та перемог наших боксерів у Мінську.

«Хочу зазначити, що Мінськ дійсно вразив усіх: від учасників, офіційних представників до гостей Європейських ігор. Місцевий оргкомітет підійшов до проведення цього масштабного спортивного заходу з максимальною відповідальністю. Логістика, проживання, рівень спортивних арен та загалом інфраструктура, харчування, медіапідтримка, рівень трансляцій – все було на висоті. Білорусь в черговий раз продемонструвала високий організаційний рівень та показала усій Європі свою гостинність та можливість проводити змагання найвищого рівня. Не здивуюсь, якщо за декілька років ми побачимо їх заявку на проведення Олімпійських ігор.

Звичайно, що всі позитивні емоції від побаченого у столиці Білорусі примножили наші спортсмени, які змогли увійти до трійки найкращих у загальному медальному заліку. Окремо, звичайно ж, виділю нашу потужну боксерську збірну, яка стала найкращою командою Євроігор та, як результат, дворазовими чемпіонами Європи.

Емоції, які вирували тоді в команді важко передати словами. Всі пишались таким потужним результатом, який в черговий раз дозволив гучно заявити про нашу державу та українську школу боксу на увесь Континент.

«Ми дворазові Чемпіони Європи, так тримати хлопці. Ви найкращі. Тепер курс на Токіо 2020!» - пригадую такими були першими емоційними словами нашого президента Володимира Продивуса, який приїхав підтримати нашу команду Мінськ! За такими емоціями ми дійсно скучили з часів, коли в збірній були Ломаченко, Усик, Берінчик, Хитров, Шелестюк та інші…

Дуже було приємно й від того, що наші хлопці довели протилежне усім скептикам, які говорили, що таким складом ми можемо перемагати виключно на домашніх Чемпіонатах Європи як це було в 2017 році у Харкові. Навіть на своїй сторінці у соціальній мережі тоді зазначив, що іноді краще мовчати ніж демонструвати свої «потужні» аналітичні навички.

Пам’ятаю, що за результатами першого фінального дня ми мали в своєму активі бронзову та срібну нагороди. Тому другий фінальний день ми очікували з особливою надією та переживаннями. Проте Микола Буценко та Олександр Хижняк не підвели наших сподівань та сподівань усієї України. Їх перемоги дозволили вивести збірну України на перше загальнокомандне місце у чоловічому боксерському турнірі на Європейських іграх, який, доречи, прирівнювався до Чемпіонату Європи.

Приємно також й те, що наші боксери показали й чудові індивідуальні показники. Олександр Хижняк та Віктор Вихрист стали дворазовими чемпіонами Європи, а Микола Буценко став дворазовим віце-чемпіоном. Хоча саме Микола був гідний того, щоб як в Харкові, так і в Мінську отримати золото. Також дворазовим бронзовим призером Чемпіонатів Європи став Євген Барабанов.

Одним словом – тоді наша команда довела, що поправу є у числі найкращих і, я переконаний, що ще не раз  ми це доведемо!»


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань