Вправи в озері, робота з психологією і «шведський стіл»: збірна України успішно почала тренувальний збір

14:35 | 18 июня 2020
Починаючи з 14 червня на Олімпійській тренувальній базі в Конча-Заспі проходять перші після періоду карантину навчально-тренувальні збори чоловічої та жіночої Національних збірних України.

Починаючи з 14 червня на Олімпійській тренувальній базі в Конча-Заспі проходять перші після періоду карантину навчально-тренувальні збори чоловічої та жіночої Національних збірних України.

З огляду на небезпеку подальшого поширення коронавірусної хвороби збори відбуваються з обов’язковим дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров"я і Головного державного санітарного лікаря України.

Про перші дні тренувань пресслужбі ФБУ розповіли наставники команд Леонід Лоївський та Сергій Гордієнко.

«Враховуючи те, що на карантині спортсмени не ледарювали, а плідно працювали над фізичною підготовкою, то і перші дні зборів проходять легко, – говорить головний тренер чоловічої національної команди Леонід Лоївський.Майже відразу ми розпочали з бойової практики і підвищення техніко-тактичної майстерності. Вранці йде робота над школою боксу, ввечері – робота в парах та на боксерських снарядах.

Що стосується складу команди, то з викликаних на збір 20 спортсменів приїхали всі, крім Віктора Петрова, в якого виникли робочі питання з місцевим військоматом, та Андрія Городецького, що відпросився через сімейні обставини. В якості заміни до команди залучили Кирила Стоянчева. Найголовніше, що ніхто не захворів і всі працюють із задоволенням.

Хотів би подякувати Федерації боксу України і особисто її президенту Владиславу Продивусу, Міністерству молоді та спорту на чолі з Вадимом Гутцайтом та керівнику тренувальної бази Андрію Крилюку за те, що для команди створені чудові умови. Сьогодні (розмова відбулася 18 червня. – Прим.) хлопці навіть провели спеціальне заняття в озері, що розташоване на території бази. Вода вже досить тепла – 22 градуси, тому 45-хвилинне тренування поєднало в собі, як-то кажуть, приємне з корисним: були і запливи, і відпрацювання різних ударів. Заодно це і хороше загартування для хлопців», – відзначив Леонід Миколайович.

Гарний настрій своїх підопічних відзначив і головний тренер жіночої збірної України з боксу Сергій Гордієнко.

«Перший збір для нас є втягуючим, навантаження будемо збільшувати поступово. Через пару днів розпочнемо спеціальні тестування спортсменок з психології. Також проведемо дослідження на функціональні можливості організму і боксерські тестування на спеціальному динамометричному тренажері.  

На жаль, не всі найсильніші спортсменки змогли приїхати на збір. Деякі проблеми зі здоров’ям є у Світлани Василевської, Сніжани Холодкової, Ганни Охоти, Марії Боруци. Мова тут, звичайно, не йде про коронавірус, але все одно вирішили перестрахуватися і оперативно підшукали заміни. На даний момент на зборі працюють 17 дівчат, втім найближчими днями їхня кількість збільшиться. Головне – спортсменки скучили за тренуваннями і налаштовуються по-бойовому. А серед цікавих новинок на базі відзначив би «шведський стіл», який відтепер до наших послуг в їдальні: маючи великий вибір, можна споживати ті страви, які душа забажає. Дівчата дуже задоволені!» – сказав Сергій Володимирович.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань