Євген Барабанов: «Усі скучили за повноцінними тренуваннями»

11:20 | 18 июня 2020
Виявилося досить символічно, що рівно три роки тому Євген Барабанов приніс для нашої команди першу перемогу на домашньому чемпіонаті Європи у Харкові.

Виявилося досить символічно, що рівно три роки тому Євген Барабанов приніс для нашої команди першу перемогу на домашньому чемпіонаті Європи у Харкові. Той турнір є досить пам’ятним для українських боксерів, адже збірна України посіла перше загальнокомандне місце, а сам Барабанов у підсумку завоював на континентальній першості 2017 року бронзову медаль.

Вслід за Чемпіонатом Європи Євген Барабанов здобув бронзу Європейських ігор у Мінську та представляв нашу державу на ліцензійному турнірі у Лондоні. Нагадаємо, що змагання в столиці Англії так і не завершились в підсумку через спалах пандемії коронавірусу, а були перенесені на невідомі до сьогоднішнього дня строки.

Наразі Євген перебуває у складі збірної України на тренувальній базі у Конча-Заспі, де після тривалої перерви розпочались навчально-тренувальні збори збірних команд України. Про яскраві емоції від Чемпіонату Європи у Харкові, про п’єдестал у Мінську та найближчі плани розповів нам лідер збірної України у вазі до 69 кг Євген Барабанов.  

«Ті емоції, які вирували у Харкові, дійсно забути складно, – зізнається Євген.У першому бою я впевнено здолав норвежця Джамшида Назарі одноголосним рішенням суддів. Також досить добре відклався у пам’яті чвертьфінальний бій з сильним суперником з Азербайджану Парвізом Багіровим. Вигравши у нього, я відкрив собі дорогу на п’єдестал. Вже потім, у 2019 році, до мого доробку додалася «бронза» Європейських ігор у Мінську, але то вже була інша історія…»

Зараз на порядку денному – тренувальний збір нашої команди після перерви, пов’язаної з пандемією COVID-19.

«Чи вплинули на проведення зборів карантинні обмеження на Олімпійській тренувальній базі? Головна відмінність: територія бази закрита для сторонніх. Відповідно всередину нікого не пускають, але і виходити за межі бази не дозволено. Ну і, звісно, найголовніше, що всі боксери та інші учасники збору попередньо пройшли тест на COVID-19. Наскільки знаю, ознак коронавірусу ні в кого не виявлено. Також спортсменам і тренерам роздали маски, рукавички та антисептики, тож всіх запобіжних заходів у нас притримуються», – відзначив один з лідерів Національної збірної України у вазі до 69 кг.

Також Євген Барабанов зізнався, що був радий знову приїхати у тренувальний табір і зустрітися з партнерами по команді.

«Всі хлопці і дівчата скучили за повноцінними тренуваннями, адже індивідуальні заняття і пробіжки по лісу цього не можуть замінити (посміхається). У перші дні зборів основна робота йде на спеціальну фізичну підготовку, зокрема на боксерських снарядах. Також вже боксуємо і в парах», – додав Євген Барабанов. 

 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань