Сергій Гордієнко: «Чекаємо подальших новин із МОКу й дотримуємося обсервації»

11:20 | 25 марта 2020
У бойовому настрої та хорошій формі наша національна збірна відправлялася на олімпійський ліцензійний турнір до Великобританії.

У бойовому настрої та хорошій формі наша національна збірна відправлялася на олімпійський ліцензійний турнір до Великобританії. Боксерський шлях до Токіо пролягав через Лондон, і наші чоловіки та жінки вже готові були здобувати омріяні путівки. Але, як відомо, пандемія коронавірусу COVID-19 не дозволила завершити кваліфікаційні змагання, які тільки набирали оберти на час своєї призупинки. Окрім того Олімпійські ігри вже 100% переносяться на 2021 рік.

Із головним тренером національної жіночої збірної з боксу Сергієм Гордієнком обговорюємо проміжні підсумки лондонських змагань.

- Передовсім, як доїхали додому та чи всі в порядку?

- Тут треба сказати слова вдячності керівництву ФБУ, адже Володимир Продивус, Дмитро Шецнев та Владислав Мангер спеціально найняли літак, щоб евакуювати збірні з Великобританії на батьківщину. Це дуже важливо, тому що всі хотіли пошвидше повернутися додому, адже обстановка невизначеності, напруження встановилася в світі в зв’язку з пандемією і всі країни, включаючи нашу, вжили певні карантинні обмеження.

На щастя, чартером ми прибули додому швидко й організовано. Зараз всі дівчата й ми, тренери, вже по домівках. Як і належить людям, що повернулися з-за кордону, виконуємо всі рекомендацію Міністерства охорони здоров’я щодо обсервації. Звичайно, чекаємо рішення Міжнародного олімпійського комітету про продовження чи перенесення ліцензійного турніру. Поки інформації нема.

- Як відомо, всі результати жеребкування та боїв, які відбулися до призупинки лишаються дійсними?

- Так. Нас зібрали на третій день змагань, розказали, що турнір буде перенесено й розпочнеться саме з тої стадії, на якій він зупинився. Все залишається в силі – жеребкування, бої, сітка. Тож ми разом з усіма бажаємо людству швидше пережити ці складні часи, досягнути перемоги над коронавірусом і уникнути більше жертв. Тоді й будуть новини від МОК, буде відмінено карантин і обмеження пересування, спорт повернеться до звичного графіку.

- Якщо можна, кілька слів про виступи наших п’яти збірниць.

- Безперечно. Але тут треба враховувати, що призупинка застала ліцензійний турнір в розпалі, дехто з дівчат навіть не встиг стартувати, а хтось чекав важливих боїв. На жаль, ми навіть не встигли всі провести хоча б по 1 бою, хтось по два, а хтось – жодного.

Отже, по вагових категоріях.

51 кг – Тетяна Коб

Перший бій виграла за явною перевагою в азербайджанської спортсменки, а на другий потрапила на добре знайому по попередніх матчевих зустрічах полячку Сандру Драбік. Бій був рівним, але судді віддали перевагу польській спортсменці. Сценарій, навіть малюнок бою був таким же, як тоді, коли Таня програла Сандрі у Львові.

57 кг – Юлія Циплакова

Юля стартувала добре, впевнено вигравши у словацької спортсменки. Далі мала боксувати зі шведською боксеркою, але на цьому, на жаль, її виступи закінчилися через призупинку ліцензійного турніру.

60 кг – Марина Мальована

На жаль, Марині в першому раунді довелося завершити виступи. У бою з турецькою боксеркою Мальована поступилася по очках, перший і другий раунд програвши. Третій, як по мені, вирівняла й вигравала, але перевагу судді віддали туркені.

69 кг – Анна Лисенко

Аня виграла перший поєдинок у угорки, мала боксувати в чвертьфіналі зі спортсменкою з Росії, призеркою чемпіонату світу.

75 кг – Анастасія Черноколенко

Настя так жодного бою й не провела на турнірі – за календарем їй випадало починати пізніше за інших. Вона мала стартувати зі спортсменкою з Литви за вихід у чвертьфінал, але, на жаль, цей бій так і не відбувся.

- Як будуть заповнювати вимушену паузу наші збірниці?

- Всі знаходяться на карантині по домівках. Звичайно, всі будуть самостійно підтримувати форму – є певна програма, перелік занять і вправ. Складність ситуації полягає в тому, що ніхто не знає, коли навіть орієнтовно людство повернеться до звичного життя та відновлення спортивних змагань. Тому наразі треба проводити заходи по підтриманню форми, сподіваючись, що пандемія пошвидше та максимально без втрат завершиться по всьому світу. Так що працюємо, дотримуємося порад лікарів і чекаємо новин. А коли вже від МОКу будемо знати точні дати, тоді й зверстаємо графік підготовки.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань