Леонід Лоївський: «Ліцензійний турнір почали дуже вдало, тож сподіваємося після перемоги над COVID-19 гарно продовжити»

18:05 | 20 марта 2020
Встигли завоювати першу олімпійську ліцензію та досить бадьоро провели перші бої – але, на жаль, ситуація з пандемією коронавірусу COVID-19 не дозволила продовжити змагання на ліцензійному турнірі в Великобританії.

Встигли завоювати першу олімпійську ліцензію та досить бадьоро провели перші бої – але, на жаль, ситуація з пандемією коронавірусу COVID-19 не дозволила продовжити змагання на ліцензійному турнірі в Великобританії. Проте, як ми вже знаємо, оргкомітет прийняв рішення про призупинку змагань зі збереженням всіх результатів, які склалися станом на вечір 16 березня.

Тож наша бесіда з головним тренером чоловічої еліти України Леонідом Лоївським мала на меті розкрити дві теми: по-перше, враження від виступів нашої збірної в стартові дні ліцензійного турніру, по-друге, розповісти, як відбулася евакуація української команди після того, як стало ясно, що ліцензійний турнір не вдасться продовжити, а в Україні вводяться карантинні заходи.

- Леоніде Миколайовичу, чи все добре? Збірна нормально дісталася батьківщини?

- Спасибі, все добре. Всі запитують, як наші справи, чи встигли нормально дістатися дому, зважаючи на карантинні заходи. Ви знаєте, це справді був непростий момент.

І я маю, передовсім, висловити велику подяку особисто президенту ФБУ Володимиру Продивусу, першим віце-президентам Дмитру Шенцеву та Владиславу Мангеру та в його обличчі всім віце-президентам, виконкому та федерації в цілому за наше своєчасне повернення на батьківщину. Ситуація розвивалася стрімко, інші збірні також почали збиратися по домівках. У багатьох виникли серйозні проблеми, хтось навіть ще залишався, не знав, що робити. Щодо нас, Федерація боксу України дійсно потурбувалася, щоб збірна швидко та без проблем повернулася в Україну. Спасибі керівництву велике за турботу про збірну!

Спершу ми було зв’язалися з консульством, воно нам запропонувало купити білети й летіти в Мінськ, а звідти маршрутками добиратися додому. Звісно, Володимир Степанович сказав – «Ні, я викупимо чартер і привеземо вас додому». У 5 вечора нас забрали, чартером нас відправили. Делегація була 36 чоловік. Окрім того з нами попросилися наші ізраїльтяни, херсонці Іщенко та Пінчук із батьком, завдяки В.С. Продивусу, нас усіх забрали в Україну.

Окрім того хотілося б висловити подяку відродженому міністерству спорту та особисто Міністру Вадимові Гутцайту, який надав нам житло на Конча-Заспі, щоб хлопці змогли переночувати після прибуття.

- Коли вам стало відомо, що ліцензійний турнір може призупинитися?

- 16 березня в обідній час у нас були збори. До цього планувалося, що 20-го завоюємо всі ліцензії й турнір припиниться. Але на зібранні було сказано, що такі країни, як Німеччина, Норвегія та Данія, припиняють свою подальшу участь в турнірі й керівництво їхніх країн наказало їм вже наступного дня повернутися додому.

У цей непростий момент, до речі, оргкомітет ліцензійного турніру також добре спрацював, все роз’яснили й сприяли учасникам. Коли стало відомо про рішення про при зупинку турніру, вже йшли два бої в двох вагових категоріях (52 і 57 кг). Вирішено, станом на вечір 16 березня 2020 року, зберегти в силі всі результати й відкласти продовження турніру до того часу, поки не буде відновлено звичний хід життя після всіх карантинних заходів.

- У нас на турнірі була вже перша ліцензія, але й перша втрата…

- У категорії 52 кг нашому Дмитру Замотаєву дістався дуже непростий суперник – іспанець Габріель Ескобар Маскунано, фіналіст Європейських ігор, чемпіон Європи. Я скажу, що бій не програний – перший раунд ми трішки поступилися, а другий і третій був на нашій стороні, але судді вважали інакше. Більш артистично боксував Ескобар… Тут треба Діму підтримати. Він провів хороший бій.

57 кг Микола Буценко, як наш капітан, провів два чудових бої. Данець Фредерік Йєнсен і вірменин Артур Базеян зазнали від нього поразок.

63 кг Ярослав Харциз перший раунд з Паоло Ді Лернія, якого перемагав у Болгарії, «проспав», але потім «накотив» добре. У другому й третьому раундах не залишив шансів італійцю.

69 кг Євгеній Барабанов виграв у швейцарця Аттіли Варги явно, виходив на наступний бій на бельгійця, якого явно нокаутував у Болгарії.

75 кг – Олександр Хижняк встиг провести свій перший бій на попередній стадії, «прибрав» бронзового призера Олімпійських ігор і чемпіонату світу, віце-чемпіона Європи Камрана Шахсуварлі з Азербайджану. За півтори хвилини переміг надію азербайджанського боксу. «Катком» пройшовся.

81 кг Степан Грекул дав складний бій із німцем Ібрагімом Базуєвим, але якщо в першому раунді дав себе обіграти, то далі проявив вольові якості.

91 кг Сергій Горсков отримав непростого суперника: хорват Тоні Філіпі боксував у світовій серії WSB (там, де колись вдало виступали наші «Отамани»), серйозний «тяж». Виграв у нього Сергій.

+91 кг Цотне Рогава з нокдаунами розбив спершу непоганого литовця Альгірдаса Баніуліса, а далі виходив на першого номера в цій категорії, німця Нелфі Тіафака. Tой уже встиг навіть заявити: «бій мій!», очікувалося прекрасне протистояння.

Багатьом хлопцям ще треба було по 2-3 бої повигравати.

- У перші дні наші дійсно багато встигли, в красивому стилі перемагали. Не жаль, що така готовність «пропадає»?

- Справді, до ліцензійного турніру підходили в гарному настрої та повній готовності. Хлопці дуже серйозно поставилися до змагань, проявляли бойові якості. Навіть якщо хтось не «розкачувався» в перших раундах – то впевнено брав своє надалі, в других-третіх раундах виривали перемогу. Команда була в дуже хорошому стані, настрої та з бажанням перемогти.

Хоча через перенос всі в рівних умовах, але прикро буде наново починати всю підготовку. Зараз збірна підійшла з чудовою готовністю, як-то кажуть, їм по три раунди було навіть мало. Але нічого не поробиш – рішення прийнято для всіх, безпека передовсім.

- Що сказали організатори стосовно ймовірного продовження змагань після карантину?

- По-перше, що всі поточні результати – в силі. По-друге, що попередньо є сподівання продовжити ліцензійний турнір у травні місяці по тій же сітці, але коли саме й де саме – самі розумієте, незрозуміло.

- А яка обстановка в Лондоні, Великобританії?

- Паніки нема. Хворих на турнірі також не бачили, були заходи безпеки дотримані. Але знаємо, що в лікарнях там багато людей, які постраждали від коронавірусу. Заклади переповнені. Є, на жаль, померлі. Тому ми, абсолютно без паніки, спокійно, зібралися й повернулися додому. Хочеться ще раз подякувати Володимиру Продивусу та керівництву ФБУ Дмитру Шенцеву та Владиславу Мангеру за те, що організували для нас медичне забезпечення, маски та швидке, комфортне й безпечне повернення, щоб спортсмени та їхні рідні не хвилювалися, а збірна своєчасно встигла, згідно з усіх карантинних вимог, які оголосив наш український уряд.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань