Донатас Піскун: «Всі результати ліцензійного турніру в Лондоні залишаться дійсними»

11:50 | 19 марта 2020
Яскраво та переможно стартувала національна збірна України з боксу на ліцензійному турнірі в Лондоні.

Яскраво та переможно стартувала національна збірна України з боксу на ліцензійному турнірі в Лондоні. Наш Микола Буценко вже гарантував собі олімпійську путівку, цим шляхом стартували й впевнено просувалися й інші наші боксери. Проте в підсумку турнір було зупинено через пандемію коронавірусу, остання сесія пройшла березня, після чого турнір був скасований.

Якою буде доля олімпійських ліцензій, чи залишаться в силі поточні результати змагань та коли очікувати стосовно них ясності? Про це ми розпитали виконавчого директора ФБУ. Донатас Піскун розповів нам про ті рішення, які прийнято на даний момент у боксерській та олімпійській світовій спільноті.

– Розкажіть, будь ласка, що відомо зараз про рішення Міжнародного олімпійського комітету?

– На адреси всіх європейських національних федерацій боксу, включаючи й Українську, надійшов офіційний лист від спортивного директора МОК Кіта МакКоннелла. Він пояснив, що чекає на олімпійські ліцензії та чи будуть враховані ті результати, які встановлені в боях, що встигли відбутися до 17 березня.

– Чим мотивують?

– Спеціалізована група з боксу МОК (BTF) хоче підтримати узгоджені зусилля міжнародної спільноти щодо припинення розповсюдження коронавірусу COVID-19. Ситуація навколо пандемії розвивається з кожним днем, і тому, як ви бачите, призупинено чимало масових заходів не лише у царині спорту, а й культури, освіти, туризму. Країни Європи єдині в своєму бажанні зупинити ризик поширення вірусу. З метою активного обмеження інфікування поставлені на паузу сотні, тисячі заходів. Саме тому Спеціалізована група з боксу МОК за погодженням з Лондонським місцевим організаційним комітетом (LOC) вирішила призупинити європейську кваліфікацію. 

Це рішення не було легким, але відповідальним через все більшу стурбованість щодо не тільки охорони здоров"я та безпеки населення, але й усіх матеріально-технічних питань, які виникають як наслідок глобального поширення вірусу. Організатори вирішили забезпечити та нормальне повернення команд додому безпечно та без зволікань, зважаючи на карантинні заходи.

– ФБУ була вимушена екстрено евакуювати команду з Лондона.

– Дійсно. Для нас першочерговим завданням було зродити все необхідне, щоб команда повернулася до України оперативно. Ще в Лондоні Федерація боксу Україна забезпечила команду усіма необхідними медичними засобами, масками ми та дезінфекторами. В той же день, коли ліцензійний турнір скасували, Володимир Продивус, Дмитро Шенцев та Владислав Мангер провели екстрену телефонну розмову, за результатами якої було вирішено орендувати приватний літак для того, щоб максимально оперативно повернути нашу команду додому. Від усієї нашої збірної в черговий раз хочу подякувати керівництву Федерації. Якби не цей літак, то команда невідомо скільки часу мала б залишатися на туманному Альбіоні. 

– Що буде з результатами ліцензійних боїв, які вже відбулися?

– Кіт МакКоннелл запевнив нас, що всі результати ліцензійних змагань та виділені місця для олімпійських квот залишаються дійсними. Як тільки з’явиться можливість відновити ліцензійні змагання, вони відновляться з того місця, де вони були призупинені. Коли це буде – як у контексті ліцензійного турніру, так і самої Олімпіади, зараз говорити завчасно. Бокс як частина спорту – це соціально відповідальний вид діяльності людини. Ми хочемо, щоб у безпеці були як спортсмени, так і вболівальники, організаційний персонал. Тому зараз ФБУ повністю розділяє та підтримує всі необхідні заходи АІВА, НОК України та МОК, пов’язані із утриманням розповсюдження коронавірусу та забезпеченням безпеки. Хай все буде добре, Україна та світ якомога швидше справляться із пандемією, а тоді бокс розпочне змагання рівно від тієї точки, де ми поставили не крапку, а три крапки…


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань