Тетяна Коб: «Жіночий бокс так стрімко розвивається, що кожна суперниця на шляху до Олімпіади – це вже випробування»

12:20 | 06 марта 2020
Збірні команди України з боксу розпочали підготовку на Конча-Заспі.

Збірні команди України з боксу розпочали підготовку на Конча-Заспі. Це – вирішальний збір перед ліцензійним олімпійським турніром, куди наші претенденти вирушать уже 11-го березня.

А ми скористалися можливістю розпитати про настрій у збірній одну із лідерок національної збірної України – Тетяну Коб. До слова, першу та поки що єдину учасницю від нашої держави в олімпійській програмі жіночого боксу за усі роки Незалежності.

– Передовсім, про настрій і враження від перших днів зборів. Що встигли за цей час?

– Настрій – бойовий, оптимістичний. Встигли чимало – тренерський штаб для нас розпланував багато цікавих занять, є місце тактиці, техніці, фізичній підготовці. Заняття різноманітні та корисні. Наприклад, під час перших тренувань встигли провести часову зарядку, побігати – хто на дорожці, хто на треку, велосипеді. Хто вирушає на ліцензійний турнір – то ще з тренерами допрацьовували на лапах. По вісім раундів працювали в парах з партнерками. Тренування пройшли добре. Помаленьку втягуємося в режим.

– Знаємо, що прибули дівчата з Литви. Будуть спаринги?

– Так, чули, що дівчата з тренерами є. У моїй категорії 51 кг є досить цікава суперниця – хоча за віком ще маленька, тільки перейшла у дорослий бокс, але вже молодець – у своїй країні серед найкращих. Цікаво буде поспарингувати. А якщо ще й перетнемося на ліцензійному турнірі – то вже матимемо поняття про наших суперниць.

– Загалом, які враження від вашої вагової категорії перед ліцензійним турніром?

– Я вам скажу, що вагова категорія 51 кг дуже сильна – як і інші. Є конкурентки. На ліцензійному турнірі ти навіть не можеш уявити, на кого тобі краще після жеребкування потрапити на перший бій. Хто б це не був – це буде дуже сильна дівчинка, і доведеться дуже попотіти, попрацювати, щоб здобути ту ліцензію, до якої всі прагнуть.

– За той час, який пройшов від вашої першої Олімпіади до нинішньої, чи є покращення в положенні жіночого боксу?

– Звичайно, однозначно є! Передовсім, відзначу, що дівчата дуже сильно зростають і, можна сказати, показують не гірший бокс, ніж чоловіки. Часто з захопленням дивишся бій – і думаєш, невже це дівчата так сильно боксують?! Прогрес іде великий і постійний. Так що жіночий бокс стрімко розвивається як в світі, так і в нашій державі!

– Вас дівчата в збірній не розпитували про першу Олімпіаду?

– Запитували, адже кожен спортсмен прагне потрапити на Олімпійські ігри, адже після чемпіонатів України, Європи та світу Олімпіада – це найвища сходинка. Бути там, знаходитися там – це вже твоє досягнення. А потрапивши туди, розумієш, що ти хочеш якомога довше тут бути й не повертатися без досягнень! Тому можу тільки побажати всім спортсменам України, які наполегливо працюють, це відчути й спробувати свої сили. Що тут говорити – це треба бачити!

Я взагалі дуже переживаю за наших, бажаю і дівчатам, і хлопцям по максимуму реалізуватися на ліцензійному турнірі, здобути повним складом право поїхати на Олімпіаду, а вже там… Дорогу осилить, хто йде!


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань