Сергій Янчишин: «Здивований інтерв"ю Глазкова. Продивус відіграв велику роль в його спортивній долі»

20:35 | 13 февраля 2020
ФОТО ТА ПОСИЛАННЯ НА СТАТТЮ ПРО ПІДПИСАННЯ КОНТРАКТУ - BOXNEWS Буквально вчора в мережі Інтернет розповсюдили інтерв"ю екс-учасника Національної збірної України В"ячеслава Глазкова.

ФОТО ТА ПОСИЛАННЯ НА СТАТТЮ ПРО ПІДПИСАННЯ КОНТРАКТУ - BOXNEWS

Буквально вчора в мережі Інтернет розповсюдили інтерв"ю екс-учасника Національної збірної України В"ячеслава Глазкова. Першоджерелом став інтернет ресурс Чемпіон, а автором матеріалу значиться Максим Розенко. В даному інтерв"ю було сказано багато слів на адресу Федерації боксу України. Однак, ця інформація м"яко кажучи здивувала, як Федерацію, так і відомого спортивного функціонера Сергія Янчишина. Саме ту людину, яка значиться в інтерв"ю як людина, до якої Глазков, з його ж слів, претензій зовсім не має.

Ми вирішили запитати у колишнього менеджера В’ячеслава, багаторічного голови Львівської обласної  федерації боксу, людини, яка стала ініціатором підписання першого контракту з В"ячеславом Глазковим, який на той час виступав у Національній збірній, відомого промоутера Сергія Янчишина, про справжні обставини співпраці з боксером і ролі Володимира Продивуса в спортивній долі Глазкова, підготовці молодих українських боксерів і розвитку боксу в нашій країні в цілому.

- Перша реакція на це інтерв"ю - здивування. Я ще не спілкувався з самим Славою, а хотів би це зробити, щоб почути ці слова від нього самого. Поки моє перше враження - хтось навмисно спровокував його на коментар, потім вихопив фразу з контексту і трактував, як йому вигідно. Я це не стверджую, але можу припустити. Ну що ж, якщо вже така стаття з"явилася - я, як безпосередній учасник подій, хотів би розповісти, що відбувалося. Викласти свою думку.

Я довгий час, з 90-х років, очолював Федерацію боксу Львівської області. Ми приймали матч Україна - Куба, коли у наших гостей приїхало 5 олімпійських чемпіонів, потім створив Асоціацію професійного боксу, а також свою промоутерську компанію «Зірки українського боксу».

Наша співпраця з В"ячеславом Глазковим почалося з кінця 2004 року. Крім нього, тоді ми також співпрацювали з таким відомим боксером, як Андрій Руденко з Дніпра. Їх я підтримував фінансово, щоб вони успішно боксували на аматорському ринзі. Додатково мотивував хлопців. Після чемпіонату України 2005 року, де Глазков і Руденко боксували у фіналі, Руденко вирішив перейти в професійний бокс під егідою моєї промоутерської компанії, а Глазков продовжив боксувати на аматорському ринзі.

Десь у 2006 році я запропонував Володимиру Продивусу зайти в «Зірки професійного боксу» і підтримати вітчизняних боксерів. Я знав Володимира Степановича не один рік. Він на той час, напевно, ще навіть не очолював Федерацію боксу України, але вже підтримував бокс. Просто від душі і безоплатно. Саме з того часу він і почав брати активну участь у долі Глазкова. Був підписаний контракт між мною, Володимиром Продивусом, В"ячеславом Глазковим і його тренером Олександром Арлановим, де було чітко розписано всю систему преміальних, всі права та обов"язки сторін. Все, що ми з Володимиром Степановичем робили для В"ячеслава Глазкова було прозоро і зрозуміло. Боксер чудово знав про умови співпраці і систему винагород. Ми з Володимиром Продивусом вкладали в Глазкова кошти як у боксера-любителя 50х50, несли витрати удвох. Ставили завдання, за які передбачалися премії. Наші зобов"язання перед ним були виконані повністю. Слава в інтерв"ю говорить, що у нього до мене немає претензій - значить, не повинно бути і до Володимира Продивуса, який, повторюся, на паритетних засадах зі мною інвестував кошти в розвиток Глазкова.

В наших домовленостях все було закріплено документами. Наприклад, став би Глазков олімпійським чемпіоном - була б певна сума преміальних. Він став бронзовим призером - ми його винагородили відповідно до контракту, і так само його тренера. У період нашого співробітництва він став срібним призером чемпіонату світу в Чикаго 2007 року, бронзовим призером Олімпіади 2008 року. Всі домовленості дані йому виконувалися. За загальноприйнятою в боксі практики, ми з Володимиром Продивусом за цю підтримку мали першочергове право запропонувати йому професійний контракт. У статті не сказано, що це типово, в боксі так все роблять. Ніхто не уточнив, що це все робилося прозоро. Повторюся, боксер знав про ці умови! Ніхто нічого не приховував.  

Далі, В"ячеслав Глазков, вже в якості призера Олімпіади, висловив бажання перейти в професіонали. Ми організували йому зустрічі з представниками промоутерських компаній: Sauerland Promotion, Universum Box-Promotion, К2, а коли надійшла пропозиція від Германа Тітова з Єкатеринбургу (він представляв промоутерську компанію «Пушка») з умовами, які краще підійшли, в першу чергу, для Слави. Ми, в свою чергу, зробили усе для реалізації цієї домовленості. За умовами контракту ми з Володимиром Продивусом ще на п"ять років залишалися менеджерами Глазкова. У підписанні фігурували підйомні, всі інші домовленості.

Не розумію, чому умови розподілу підйомних зараз представлені як якась сенсація або невідома боксером інформація. Ми всі були присутні при підписанні. Там чітко все розписано. Ми всі підписалися під тими умовами і Слава в тому числі. Мене здивувало, що в інтерв"ю цитуються слова нібито Глазкова про те, що до чого там, мовляв, Володимир Продивус. Володимир Степанович давав свої особисті гроші на його розвито. Допомагав боксеру.

Глазков став професіоналом, боксував навіть за звання чемпіона світу. На жаль, програв. Повторюся весь цей час ми з ним співпрацювали, від нас він пішов в профі-бокс, я організовував його перші бої на професійному рингу (зокрема, в Запоріжжі). Тому мене дуже здивувала ця стаття. Я до сих пір підтримую стосунки з його батьком Валерієм, зараз він мені дав телефон, хочу зв"язатися з самим Славою, щоб почути, що це було. Сам не вірю, що він, знаючи ситуацію, міг таке сказати.

 Я зараз вже відійшов від любительського боксу, але тут у мене залишилося багато друзів, колег, які мене знають. Володимир Продивус створив потужний колектив в Федерації боксу України. Керівництво Федерації, президенти обласних і міських осередків, спонсори, меценати, партнери... Всім велика подяка. Механізм працює. Ефективно працює. За роки його правління у нас в країні після тривалої перерви, вперше з 1996 року, з"явилися наші власні олімпійські чемпіони. Були прекрасно проведені чемпіонат світу серед юніорів в Києві (Палац спорту), у Львові було блискуче проведено чемпіонат Європи серед юніорів, а в Харкові - на чудовому рівні проведення (вперше в історії України!) Чемпіонат Європи з боксу серед дорослих, який був в підсумку визнаний як найкращий за усі роки проведення. Матчеві зустрічі «Українських отаманів». А скільки ще хороших справ в українському боксі пройшли при його підтримці та ініціативі. За все це Володимир Степанович заслуговує на повагу і вдячність, як і всі люди, які задіяні в процесі.

 

Тому мене дуже здивувало це інтерв"ю, я щиро здивований тому, що це подається як якась сенсація. Всі виплати, всі бонусні, всі підйомні платилися Глазкову згідно з контрактом. І він про це знав! Це було зовсім не так, як коментують у ЗМІ. Але, повторюся, хочу почути всі від самого боксера! Тому що тут так - або він сам це сказав, чи хтось спотворив те, що сказав боксер.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань