Давид Табатадзе: «Вірю в перемогу Дерев’янченка й усього українського боксу в жовтні»

20:05 | 05 октября 2019

На фото: Давид Табатадзе (ліворуч) та Сергій Дерев"янченко

Сьогодні на знаменитому «Medison Square Garden» у Нью-Йорку (США), відбудеться бій за вакантні титули чемпіона світуза версіями IBF і IBO в середній ваговій категорії між українцем Сергієм Дерев’янченком і казахом Геннадієм Головкіним. Про всі нюанси та розклади напередодні титульного бою, а також інші актуальні теми жовтня місяця, ми вирішили поговорити з відомим українським боксером і тренером, учасником відомого телепроекту «Ти – чемпіон», тренером AIBA 2 зірки, катменом AIBA, членом Виконавчого комітету ФБУ Давидом Табатадзе, який дуже добре знає сильні й слабкі сторони цих боксерів і багато років дружить із Дерев’янченком, якому навіть чотири рази протистояв на ринзі.

– Що скажете про сьогоднішній бій, чи є Головкін незручним за манерою боксером для Дерев’янченка?

– Моя думка – так як наша з Сергієм дружба має давню історію починаючи з 2001 року і я встиг його вивчити й на ринзі, й у житті, то можу сказати, що для нього не існує незручних суперників. Дерев’янченко – це боксер-пахар, його стиль дійсно дуже універсальний, має пресингуючу й агресивну манеру. Скоріше, незручним для нього був саме Деніел Джейкобс – бо довгорукий і технічний.

Геннадій Головкін – нема питань, фіналіст Олімпійських ігор, чемпіон світу, прекрасна кар’єра серед професіоналів. Але Дерев’янченко, на мою думку, на цей бій більше мотивований. Я впевнений у його перемозі.

– Головкін як боксер – які сильні сторони він має?

– Він мені ще подобався по любителях, ми в один час боксували, я багато його боїв бачив. Його плюси в любителях – чудова технічно-тактична майстерність. Він дуже технічний, багато пересувається на ногах, здійснює багато захисних дій, добре працює руками. Але не просто перейшовши на професіонали, а ще й переїхавши із Німеччини в США, під керівництвом свого тодішнього тренера Ейбела Санчеса він чудово освоїв «мексикан-стайл», тому що зрозумів, що в Америці це популярно й за це платять великі гроші. Тож тепер це багато в чому інший боксер.

Він чудово працює ногами, багато пересувається по рингу, а також, звичайно, викидає дуже багато ударів. Напевно, саме в ударній потужності його величезний плюс. Головкін багато б’є, це яскраво виражений панчер із дуже сильним ударом, як для своєї ваги.

– Бій вирішиться в дебюті чи затягнеться до пізніх раундів?

– Коли в професіоналах зустрічаються два бійці приблизно одного плану, я більше б віддавав перевагу нокакуту. На користь Сергія Дерев’янченка! Це може бути технічний нокаут чи нокаут від удару. Обидва вони панчери, пробиваючі, тому шансів на дострокове завершення дуже багато. Обидва зроблять ставку на удари по корпусу, щоб збити дихання. Гена знає, що Сергій добре дихає. Сергій знає, що Гена може пробити. З функціональною підготовкою проблем нема, хіба що в бою з Саулем Альваресом це трішки відчувалося, але давалася взнаки втома.

– У вас чудові показники особистих зустрічей із Дерев’янчеком – 2:2. Як проходили бої з Сергієм?

– Всі чотири бої з Дерев’янчеком – це великі випробування в житті. Починалися вони в 16 років – це був відбір на першість Європи. Я виграв за рік все – і першість України, і чотири міжнародні турніри, і останніми були юнацькі ігри в Феодосії. Вперше зустрілися з Сергієм в ваговій категорії 60 кг. І так тоді вигравали то я, то він. Не беруся судити – говорили, що бої були рівні, рахунок був невеликим по відриву, це ж дитячий бокс… Суддя підняв його руку – я вважаю його переможцем.

Наступних два рази вигравав я – повів 2:1. Вигравав на першості України та на міжнародному турнірі в Рівному. І за 256 боїв за всю мою 25-літню кар’єру саме Дерев’янченко став першим, хто послав мене в нокаут. Ми з ним пройшли до фіналу із 32 бійців у нашій ваговій категорії. Нелегко було – траплялися досвідчені суперники, але ми все «підчистили» й зустрілися в вирішальному бою. В фіналі після першого раунду я вигравав 3:1, у другому раунді ми били назустріч один одному, його удар дійшов швидше й сильніше. Я впав, рефері відрахував нокаут. Так і залишилося, що Сергій – єдиний, хто мене відправив у нокаут.

– Жовтень місяць дуже насичений для українського боксу – Усик вперше битиметься в суперважкій категорії із Спонгом, Гвоздик вийде на ринг проти Бетербієва, проведуть свої бої Берінчик, Малиновський, Митрофанов, Богачук. Чого чекаєте від цих боїв?

– Очікую перемоги нашої країни, адже ми вже заявили про себе в боксі на найвищому рівні, підняли планку на планетарний рівень. У нас є найкращий боксер сучасності безвідносно категорії, у нас є ціла когорта чемпіонів світу. І я впевнений, що наші бійці гідні такого визнання й попереду ще багато хлопців, які можуть і мають виходити на такий рівень. Бажаю всім нашим боксерам успіху, буду вболівати за наших у кожному матчі! Сьогодні вірю в перемогу Дерев’янченка й запрошую всіх подивитися бій Сергія з Геннадієм Головкіним і підтримати нашого бійця!


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань