Донатас Піскун: «Чекаємо на участь професійних боксерів в Чемпіонатах України»

18:35 | 11 сентября 2019
Виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун, розповів про можливі перспективи участі українських професійних боксерів в Чемпіонатах Європи, світу або навіть Олімпійських іграх.

Виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун, розповів про можливі перспективи участі українських професійних боксерів в Чемпіонатах Європи, світу або навіть Олімпійських іграх. За його словами ця тема стала напрочуд актуальною для Федерація боксу України, після регулярних повідомлень від професійних боксерів відносно можливої їх бажання приймати участь в вищевказаних змаганнях.  

Виконавчий директор ФБУ наголосив, що Федерація боксу України допускатиме професійних боксерів до своїх змагань та не заперечувати щодо їхньої участі на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх, проте відбиратися до складу збірної України боксери мають виключно через Чемпіонат України.

- Ви сказали, що були звернення від професійних боксерів до Федерації. Що саме запитують та на яких умовах хочуть повернутися до збірної України представники професійного боксу.

- Так, дійсно. Звернення такі ми отримуємо. При чому вони далеко не поодинокі. Звертаються до нас зовсім не новачки, а дійсно боксери з титулами. Їх мета – участь у чемпіонатах світу, Олімпійських іграх. Єдине що повинні знати усі, що відбір у нас один – Чемпіонат України. Проте, знаючи конкуренцію в Олімпійському боксі, а тим паче, коли зменшили вагові категорії, на це погоджуються не усі, адже розуміють, що навіть і до півфіналу дістатися буде досить непросто. 

- Як Ви вважаєте, для чого професіоналам знову повертатися в Олімпійський бокс?

- Ставши чемпіоном світу або навіть призером Олімпійських ігор ти можеш розраховувати і на зовсім інші умови персональних контрактів. Повірте, я знаю про що кажу. Медаль Олімпійських ігор або чемпіонату світу – це мрія для кожного справжнього боксера та професіонала. Навіть зараз Василь Ломаченко у своїх інтерв’ю неодноразово ставив саме золото Олімпійських ігор вище за пояс чемпіона світу в професіоналах.

Взагалі хочу зазначити, що деякі контракти в професійному боксі – це просто шарлатанство і мені дуже шкода, що наші боксери їх підписали чи підписували. Навіть з точки зору фінансів вони зовсім не виглядають привабливими. Не говорячи вже про поєдинки, про їх кількість та рівень суперників. А для дійсно справжніх бійців ці показники є надзвичайно важливими.

З іншої сторони хочу сказати, що рівень заробітних плат в олімпійському боксі, премії боксерам за перемоги на крупних змаганнях, в деяких випадках куди більші ніж в професіоналах. Більш того, Федерація боксу України завжди прагне покращувати умови для своїх кращих бійців. Я не буду вигадувати і скажу, що навіть сьогодні один з найкращих боксерів світу Олександр Хижняк каже, що навіть не планує переходити в професіонали, оскільки ті умови, якими він забезпечений з боку держави та ФБУ його, наразі, повністю влаштовують.

- Зараз можна назвати прізвища тих професійних боксерів, які зверталися до Федерації?

- В більшості випадків боксери звертаються до нас з проханням не називати їх імена на широкому загалі. Адже ці боксери мають наразі діючі професійні контракти. Тому, з повагою до цих боксерів я не буду називати прізвищ.

- Наприкінці вересня у Маріуполі проходитиме Чемпіонат України з боксу серед чоловіків. Чи зможуть ще в ньому прийняти участь професійні боксери?

- Якщо до нас пропозиції надійдуть, то ми їх обов’язково розглянемо та, звичайно, допустимо професійних боксерів до участі в Чемпіонаті України. Хочу взагалі на цьому зробити акцент, що єдина і найвижливіша умова для професійних боксерів полягає в тому, що якщо ти хочеш представляти Україну на Чемпіонатах світу чи Олімпійських іграх, ти маєш на рівні з усіма пройти відбір через Національну першість. За минулі заслуги вводити боксерів до складу збірних команд ніхто не буде. 

- Чи є на сьогоднішній день умови, які не дозволять професійному боксеру прийняти участь, наприклад, в Олімпійських іграх у складі збірної України? Для прикладу кількість боїв на професійному ринзі.

- Наскільки нам відомо, то раніше був регламент відносно того, що у професійних боксерів, кількість поєдинків у яких на професійному ринзі була більшою ніж 15, то участь в Олімпійських іграх була б неможлива. Наразі, цей критерій є неактуальним і, відповідно, участь зможуть приймати усі. Головне, взяти участь в ліцензійних змаганнях та відбиратися на Олімпіаду.

 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань