Чемпіонський майстер-клас на Одещині

14:50 | 15 июля 2019
Ще зовсім нещодавно боксери Національної збірної України проводили запеклі поєдинки на боксерському турнірі Європейських ігор у Мінську, а вже сьогодні наші прославлені Чемпіони не з меншим натхненням дають настанови юним вихованцям спортивних шкіл України.

Ще зовсім нещодавно боксери Національної збірної України проводили запеклі поєдинки на боксерському турнірі Європейських ігор у Мінську, а вже сьогодні наші прославлені Чемпіони не з меншим натхненням дають настанови юним вихованцям спортивних шкіл України.

Першим містом куди завітали наші спортсмени після тріумфу у Мінську стала Одеса, куди Микола Буценко, Євген Барабанов, Олександр Хижняк, Віктор Вихрист, головний тренер збірної України Леонід Лоївський приїхали на запрошення президента Федерації боксу Одеської області Халіда Мусаєва. В рамках візиту до південної Пальміри боксери не лише виконали місію у якості почесних гостей на міжнародному турнірі класу «А» пам’яті Семена Трестіна, а й завітали до ряду провідних спортивних шкіл міста. Наші Чемпіони поспілкувались з юними майстрами шкіряної рукавички Одещини, дали настанови як робити першу кроки у боксі, а деяким дітлахам й взагалі пощастило поганяти своїх кумирів у ринзі в рамках розважальних та тренувальних спарингів.

Приємно відмітити, що в усіх боксерських закладах був помітний напрочуд великий ажіотаж довкола приїзду боксерів Національної збірної України. Це не дивно, адже команда саме до Одеси завітали у статусі найсильнішої чоловічої боксерської збірної на Європейських іграх та, як результат, дворазових чемпіонів Європи.

Усі присутні та заходах діти з палаючими очима дивилися на чемпіонів, а наші боксери, не дивлячись на втому від напруженого змагального графіку та зборів, відповідали дітям виключно взаємністю.

«Після повернення з Мінську відчувається помітна втома від усього тренувального та змагального процесу. Графік був дійсно надзвичайно напружений протягом усього 2019 року. Ми наполегливо готувалися та викладали усіх себе задля досягнення такого потужного результату у Мінську. Дуже приємно, що результати наших виступів стали напрочуд вдалими для Збірної України і нам вдалося знову стати найсильнішою боксерською збірною на континенті,зазначив лідер збірної України у вазі до 75 кг Олександр Хижняк. – Дуже приємно бачити те, що на наш приїзд очікували в Одесі з таким нетерпінням. Можливо, саме подібними заходами ми надихнемо юних вихованців на майбутні перемоги і вже за декілька років також вболіватимемо за них на світових рингах. Усе для досягнення як найвищих результатів у боксерів Одещини є: підтримка обласної федерації, сучасні боксерські зали, - а це надзвичайно важливо. Висловлюю слова подяки за запрошення до Одеси  президента обласної Федерації боксу Халіда Мусаєва. Дуже приємно бачити те, що в нашій країні є люди, які підтримують наш вид спорту та роблять усе для його розвитку».  

Загалом в рамках візиту до Одеси наші чемпіони відвідали наступні боксерські зали: ДЮСШ №8, боксерський клуб «Абель боксінг джим», клуб «Чорне море» та «Браття», а також боксерський клуб «Чорномор».

«За період перебування в Одесі ми відвідали ряд боксерських залів і я був дійсно вражений тим, що я побачив. Рівень спортивної інфраструктури в Одесі на дуже високому професійному рівні. Це говорить про те, що умови для тренувань є і зараз найголовніше залучати до занять спортом якомога більшу кількість юнаків. Скажу без перебільшення - про такі боксерські зали я міг лише мріяти у своєму дитинстві. Хочу відмітити і високий кваліфікаційний рівень тренерів, які працюють зараз з хлопцями. Чого лише варті такі прізвища як Чигаєв Георгій, Едуард Луцкер та безліч інших відомих тренерів Вашого краю, – зазначив Чемпіон Європейських ігор 2019 року Віктор Вихрист. – Розпочинав я перші кроки в боксі в місті Кременчук. Пам’ятаю ще тоді наш тренер Михайло Мельник став за приклад нам багатьох боксерів, серед яких був і Едуард Луцкер. Я дивився на фото цих боксерів та дійсно захоплювався ними. А тепер, саме в Одесі на відкритті 23-го міжнародного турніру Трестіна, вже до мене підійшов Едуард та попросив сфотографуватися. Такі миттєвості безцінні. За Георгія Чигаєва, який є дев’ятиразовим Чемпіоном України,  я взагалі вболівав на Олімпійських іграх, Чемпіонатах світу. Капітан нашої команди був дійсно прикладом для мене. Час іде і вже ці спортсмени передають свій досвід юнакам. Пишайтеся своїми тренерами, ставте собі цілі та кожного дня робіть невеликий крок до їх реалізації. Повірте, якщо наполегливо працювати та не шкодувати себе результат своїх старань Ви обов’язково побачите у вигляді нагород».

В рамках візиту до кожного з боксерського залу, окрім важливої спортивної складової, боксери провели автограф та фото сесії, які з особливим натхненням сприймалися юними боксерами.

«Радий був бачити боксерів Національної збірної України в моєму рідному місті. Дуже приємно відзначити те, що бокс в Україні активно розвивається, а останні успіхи нашої команди на міжнародній арені є яскравим свідченням моїх слів, зазначив екс-капітан чоловічої збірної України, одесит Георгій Чигаєв. Ми також розвиваємось та не стоїмо на місці. Ще нещодавно я у складі Національної збірної України також відстоював прапор нашої країни на світових змаганнях, а вже зараз я намагаюся робити усе від себе можливе для того, щоб виховувати гідних спортсменів. Хочу відмітити та сказати те, що завдяки людям, які люблять наш вид спорту, нам вдалося відкрити в Одесі такий потужний професійний боксерський зал «Чорномор», в якому діти мають змогу абсолютно безкоштовно займатися та розвиватися. Окрема подяка і нашим Чемпіонам, які прославляють Україну та завітали сьогодні до нашого клубу після перемоги на Європейських іграх у Мінську. Подібними заходами ми гарантовано даємо додатковий стимул юнакам займатися спортом».     

Загалом боксери національної збірної України залишились приємно враженими рівнем спортивної інфраструктури міста та організації 23-го міжнародного турніру пам’яті Семена Трестіна. Про це повідомив виконавчий директор Федерації боксу України.

«Одесу сміливо можна ставити за приклад усім нашим регіонам по рівню розвитку спортивної інфраструктури та, зокрема, боксерських залів. Скажу без перебільшення, що таких залів як «Браття» та «Абель боксінг джим» я не бачив ніде в Україні. Це дійсно професійні боксерські клуби з яких, я переконаний, вийде багато хороших боксерів, – зазначив Донатас Піскун, – Приємно також відмітити й те, що суттєвий поштовх у розвитку боксу на Одещині прикладає нове керівництво Федерація боксу Одеської області на чолі з Халідом Мусаєвим. Цьогорічний рівень організації турніру є прикладом та стимулом для кожного з нас, щоб усі змагання в нашій країні проходили на такому ж високому організаційному рівні. В свою чергу Федерація боксу України прикладає максимальних зусиль для того, щоб рівень боксу та організації змагань підвищувався. Розробляються нові стандарти для того щоб спортсмени, тренери та глядачі отримували максиму від участі та перегляду змагань. Ще раз висловлюю слова подяки керівництву Одеської Федерації боксу та боксерам Національної збірної за візит до Одеси». 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань