Володимир Богатиренко: «Інтерес до «Українських левиць» збільшується з кожним днем»

16:05 | 19 апреля 2019
Головний тренер команди «Українські Левиці» Володимир Богатиренко: про яскравий дебют та подальші плани.

Головний тренер команди «Українські Левиці» Володимир Богатиренко: про яскравий дебют та подальші плани.

«Українські Левиці» не залишили байдужим жодного із глядачів, які прийшли в клуб «Малевич», щоб побачити дебютну матчеву зустріч нашої команди проти Польщі. Неповторна драматургія протистояння, вольові якості нашої команди, високий колективізм та майстерність наших спортсменок – усе це сприяло, щоб вечір боксу вдався й «місто Лева» запрошувало «Левиць» на біс.

На черзі Вінниця, де 25 травня, у спортивному клубі «Нокаут», «Левиці» проведуть чергове протистояння.

Отож, які враження залишились у головного тренера та які плани на наступну матчеву зустріч у Вінниці? Ми розпитали Володимира Богатиренка про результативну прем’єру команди та найближче протистояння у Вінниці.

- Володимире Володимировичу, що скажете з приводу організації першої матчевої зустрічі, яка проходила декількома тижнями раніше у Львові?

- Скажу чесно: був здивований і організацією, і проведенням, і якістю боїв. Бої були на дуже хорошому рівні. Звісно, є невеликі недоліки, які пізніше виправлятимуться. Ми всі чудово розуміємо, що коли щось проводиш вперше, то воно відповідає вислову «перший млинець глевкий». Проте нам вдалося провести хороший вечір і всі залишилися задоволені. Переконаний в тому, що у Вінниці ми також гучно заявимо про нашу команду.

- Вечір у Львові розпочався із бою в категорії 48 кг? Це був спаринг між двома українками – Ганною Охотою і Світланою Василевською. Чому вирішили провести саме «міжусобицю» – товариський матч?

- Так вийшло через те, що поляки спершу заявили бійця у цю категорію, але потім,  дізнавшись з ким боксуватимуть, сказали, що він захворів і не зможе приїхати. Тож нам довелося робити цікавий бій для публіки і наших найсильніших боксерів. І ми не прогадали, бо бій справді вийшов хорошим.

Вихід дуже вдалий – це були перші-другі номери збірних. Обидві виступали на чемпіонатах Європи, одна на два роки раніше. Жереб до Василевської був немилостивий і вона потрапила на найсильнішого боксера й програла. А Охоті більше пощастило і вона стала призером Європи, а потім підтвердила свій високий клас, ставши другою на чемпіонаті світу. Це говорить про те, що вона одна з найсильніших боксерів світу.

Вийшов не спаринг, а справжній бій – доволі таки напружений, нервовий, дуже важкий по фізиці. Охота, звісно, виявилась краще тактично підготовленою і достойно виграла.

- У категорії 51 кг досвідчена Тетяня Коб роздільним рішенням суддів поступилася Сандрі Драбік. Як відбувався цей бій і чому так сталося?

- Поклавши руку на серце, Тетяна десь трохи у точності програвала, але це через те, що вона була не зовсім здорова. Вона нещодавно приїхала з Казахстану, де провела виснажливі бої – як і інші боксерки нашої збірної. Переліт, 4 години адаптації, поки приїхала в Ковель і знову у Львів... Трохи захворіла і не працювала на повну силу. Тому бій для неї склався не зовсім вдало, хоча вона старалася і робила усе можливе для перемоги.

- Сніжана Холодкова вміє проводити видовищні бої, але поступилася. Що сталося у двобої із Сандрою Крук? Чому він вийшов із рваним ритмом і великою кількістю клінчів та стиків?

- Якщо уважніше переглянути цей бій, можна помітити, що польська спортсменка сильно порушувала правила. Вона била в потилицю, спину, завдавала удари головою. Сніжана була просто ошелешена поведінкою полячки і мовчазною згодою нашого рефері. Він припустився ряду помилок, адже повинен був припинити таку поведінку суперниці. Це і вплинуло на картину бою. До того ж, вона теж боксувала з температурою. Сніжана - вольовий боксер і не така, як полячка, що знялася. Сказала: «Якщо я в проекті – буду боксувати за будь-яких обставин». Вона гідно провела бій. Якби не суттєві помилки рефері, який дав суперниці можливість порушувати правила і стушувати бій, все могло б закінчитися по-іншому. Через це Сніжана Холодкова не змогла проявити всі свої найкращі якості.

- У ваговій категорії до 69 кг Анні Лисенко протистояла Кароліна Кожевська. Які відчуття у боксерки, котра виходить за рахунку 0:2 проти сильної суперниці – чемпіонки світу серед профі, шестиразової чемпіонки Польщі? Як налаштовували Анну на цей бій?

- Я знаю Кожевську з 2004 року. Вона колись виграла у нашої сильної боксерки Тетяни Григоревої, яку ми планували зробити чемпіонкою. Це сталося на чемпіонаті Європи в Італії. Вона тоді красиво відбоксувала «на ніжках» і наша фізично сильна боксерка нічого не змогла зробити. Тому я порадив Анні порадив тримати темп, йти вперед, трохи пресувати, висмикувати, сипати багато ударів. З середини другого раунду вона це все почала успішно робити. І у третьому раунді, і у кінцівку другого вона була краще, адже нанесла більше точних ударів. Тому арбітри і віддали їй перемогу.

- У ваговій категорії 60 кг капітану нашої збірної Юлії Циплаковій протистояла Анета Рігельська. Судячи з видовищності поєдинку, Юлія розуміла усю його відповідальність. Як вам цей бій і його якість?

- На Юлії, як на капітані, висіла вага відповідальності за всю збірну, а тому вона дуже серйозно підійшла до бою. Хоча, суперниця боксує в категорії 60 кг, а Юлія планує перейти в 57 кг, тому була певна різниця у вазі. Головний тренер збірної Сергій Володимирович Гордієнко налаштував її. Можна навіть сказати, що ми втрьох морально підготувалися. Ми своєю увагою, а Юлія своїм духом переломила хід поєдинку на свою користь і одержала перемогу.

- У ваговій категорії 75 кг Польщу представляла Агата Кахмарська, яку ми знаємо як чемпіонку Європи серед юніорів і молоді. Тим не менш, склалося враження, що Марія Боруца контролювала бій і не дала шансів суперниці.

- Кахмарська - хороша боксерка і ми про неї серйозної думки. Втім, Боруца постійно завдавала точні зустрічні удари і в повній мірі використала довжину своїх рук, тому і змогла перемогти.

- У бою між Тетяною Шевченко і Александрою Шмуклерж, що проходив у ваговій категорії 81 кг, суперниця через травму закінчила поєдинок. Як оціните цей бій?

- У першому раунді Таня їй нав’язала активну роботу, але та намагалася огризатися. Однак до кінця першого раунду суперниця зрозуміла, що починає пропускати. Коли завершився другий раунд, поляки розуміли, що третій раунд явно буде з достроковою перемогою. Тому тренер збірної Польщі Кароліна Михальчук відмовилася від продовження бою, оскільки це не мало сенсу. Два раунди «в одні ворота» виграла Таня, а далі міг бути нокдаун з важкими наслідками для здоров’я, які не потрібні спортсменам. Тож вони прийняли правильне рішення, відмовившись від подальшого проведення поєдинку.

- Чому закривати програму вечора вирішили боєм у категорії 54 кг між Іванною Крупенею і Наталією Рок?

- Річ у тім, що капітан збірної України - Юлія Циплакова, а капітан «Українських левиць» - Іванна Крупеня. Вона є нашим помічником, духовним керівником команди, капітаном. Ми не думали, що все так складеться. Прогнозували, що рахунок буде 3-3 і в останньому бою Крупеня повинна була б перемагати. Тому ми і поставили у кінці прекрасну людину, інтелігенту і гарну дівчину, щоб вона собою уособлювала силу і красу наших «Левиць». Іванна й показала, що вміє красиво, грамотно і точно боксувати, а тому і виграла.

- Цей бій сподобався серйозним темпом, який взяли спортсменки, і великою кількістю гарно підготовлених ударів. Здалося, що в цій «зарубі» Іванна отримала ушкодження, але попри це перемогла.

- Так, у неї було травмоване плече. Ми дуже переживали, щоб зв’язки не надірвалися, бо далі йде підготовка до чемпіонатів Європи і світу. Тим паче, що в кінці травня відбудеться наступна зустріч «Українських левиць».

Але Іванна – мужній боксер. Вона учасниця багатьох боїв з ММА, дзюдо. Майстер спорту міжнародного класу. Для неї терпіти біль – звична справа. Незважаючи на травму, вона мужньо, зібрано і уважно провела бій – просто молодець.

- З ким планується проведення наступної матчевої зустрічі?

- У нас ведуться переговори. Відразу декілька команд зацікавлені в тому, щоб спробувати свої сили в матчевих зустрічах із «Українськими Левицями». Зараз ведемо перемовини з Федераціями боксу цих країн. До Вінниці ми плануємо запросити дійсно сильних супротивників аби показати яскравий та цікавий бокс для глядачів. Погодьтеся, що лише з сильними опонентами ми зможемо це зробити. Тому, користуючись нагодою, запрошую глядачів та гостей міста на яскраве боксерське шоу за участю «Українських левиць», яке не залишить байдужими жодного.

- Тобто після цього дебюту з’явився великий інтерес до нашої команди?

- Більш того, хочу зазначити, що він збільшується з кожним днем.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань