Володимир Продивус: «Гвоздик став на шлях чемпіона та йде за цим графіком»

01:35 | 31 марта 2019
Чемпіон світу за версією WBC, призер Олімпійських ігор, чемпіон літньої Універсіади, чемпіон світу серед студентів, переможець Кубка Європи, багаторазовий чемпіон України – це все про Олександра Гвоздика.

Чемпіон світу за версією WBC, призер Олімпійських ігор, чемпіон літньої Універсіади, чемпіон світу серед студентів, переможець Кубка Європи, багаторазовий чемпіон України – це все про Олександра Гвоздика. Представник «золотого покоління» вітчизняного боксу сьогодні буде вперше відстоювати свій пояс, завойований у видовищному бою із канадцем Стівенсоном.

Про свої очікування від титульного матчу Гвоздик – Нгумбу розповідає президент Федерації боксу України Володимир Продивус. 

– Володимире Степановичу, Гвоздик вперше захищатиме свій пояс чемпіона світу WBC. Наскільки важливий момент для бійця з точки зору психології, мотивації?

– Кожен, хто став на шлях чемпіона з боксу, розуміє, що наступний бій може позбавити його того, до чого готувався десятиліттями. Гвоздик іде за цим графіком. Тому не сумніваюся, що Олександр всестороннє вивчив суперника і не припускає для себе навіть можливості його недооцінити або зверхньо поставитися до Нгумбу на основі поверхневих даних. Гвоздик витратив цей час плідно, розібравши суперника. Це видно як по його передматчевих інтерв’ю, так і по тому графіку підготовки, який він обрав.

– Що це не Баррера, а Нгумбу, плюс чи мінус?

– Гвоздик – потужний боксер, з яким багато хто хотів би помірятися силами. Те, що Баррера «наїхав» на команду Саші та його наступного суперника, тільки підтверджує те, що кубинець дуже розраховував провести бій із Гвоздиком. Він, Бівол, Сміт, Мурат, Браун – претендентів дуже багато.

Особисто для Саші, думаю, єдина проблема – те, що цих претендентів настільки багато й треба піднапружитися в виборі. Те, що він звільнений від обов’язкового захисту, відкриває великі можливості в пошуку опонентів. У чемпіонському бою будь-хто з них буде досить небезпечним та готовим на все.

– Нгумбу також надзвичайно вмотивований, адже вдруге в кар’єрі наблизився до звання чемпіона світу. Яка його мотивація?

– Досвідчений боксер, знає свої сильні й слабкі сторони, тому однозначно спробує досягти успіху. Фізично сильний, більшість зі своїх боїв добре витримував усі 12 раундів. До речі, двічі боксував в Україні – пам’ятаємо його титульний бій із Славою Узелковим. Що дуже суттєво – у свої 37 років Дуду перебуває в гарній формі й має вже великий стаж на міжнародному ринзі. Це його 47-й бій за останні 12 років.

– Вважається, що Нгумбу – лише один із кроків до бажаної цілі…

– Якщо думати глобально, то об’єднання поясів у напівважкій вазі – це надзвичайно амбітне завдання й робота на багато років. Але суть її полягає в тому, що жодну сходинку не можна проминути, і треба пройти крок у крок кожною. Тому Дуду не можна недооцінювати. Він уже в віці, коли минула перспективність і боксер уже утвердився у своїх сильних та слабких сторонах. А, отже, він чудово розуміє, які сценарії можуть бути для нього виграшними.

– Є спокуса припустити, що Гвоздик буде йти до 14 нокауту за кар’єру.

– Скажімо так, якщо із 16 боїв ти 13 виграєш достроково, це вже не випадковість, а ознака стилю та класу. Показовими будуть перші раунди – якщо Нгумбу не припуститься дитячих помилок, уникне авантюрних рішень і «зав’яже» бій, у в’язкому протистоянні може трапитися всяке. Головне для Гвоздика – постійно тримати контроль. Тому що Нгумбу з ударом, він може вибухнути несподіваною серією й піти в відкриту атаку. Це не просто статичний «відбивальник».

– Тобто, вважаєте, незважаючи на ім’я суперника, бій таїть інтригу й може здивувати?

– Давайте не забувати: Саша всі свої бої проводить в Америці. Більшість – у США, Адоніса переміг на його батьківщині в Канаді. Це – країни з високою культурою боксу, там глядач голосує доларом не просто за бій, який має початися й закінчитися, визначивши переможця. А за справжнє видовище. Тому сама публіка (сподіваємося, в Філадельфії буде й багато українців) буде вимагати від бійців яскравого шоу.

– Наші чемпіони – Ломаченко, Усик, Далакян, Гвоздик – гарантують нам вражаючі бої в найближчому майбутньому. Цей рік буде особливо цікавим?

– Безперечно. Переживаємо за всіх наших хлопців. Мріємо, щоб український бокс і надалі був «конвеєром чемпіонів» – адже слідом іде наступне покоління із Хижняком та ще молодшими бійцями. Олександр Гвоздик – один із найяскравіших бійців напівсередньої вагової категорії. Кожен його бій – це вже сама по собі подія та яскраве шоу.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань