5:2 – вольова перемога «Українських Левиць»!

13:20 | 26 марта 2019
Львів спортивний з великим інтересом очікував на протистояння українських та польських боксерок.

Львів спортивний з великим інтересом очікував на протистояння українських та польських боксерок. Дебют новоствореної команди «Українські Левиці» – це велика подія для жіночого боксу України та можливість задати нові стандарти в організації та проведенні спортивного свята, а також популяризувати цей вид спорту не лише для вболівальників, а й для тих, хто тільки знайомиться з боксом. Можна з впевненістю сказати, що ідея створення даного проекту була підтримана і міжнародною боксерською спільнотою, адже вже є певні домовленості і на інші матчеві зустрічі. Проект дійсно викликав інтерес, тому й інші країни активно бажають спробувати свої сили у поєдинках з найсильнішими представницями українського жіночого боксу.

Перше місце та місто проведення було обрано організаторами невипадково, адже саме місто Львів славиться своїми спортивними традиціями та палкими прихильниками. Ще зовсім нещодавно Львів палко підтримував «Українських отаманів» у змаганнях Всесвітньої серії боксу, а тепер настала черга наших дівчат показати свій високий спортивний клас. Місце проведення, а саме нічний клуб «Малевич», за присутності досить великої кількості любителів спорту, прийняв яскравий та видовищний спортивний захід. Потужний промоушен, підтримка зірок (привітали створення команди та оголосили про її підтримку Анастасія Каменських (NK), а Злата Огневич стала хедлайнером вечора боксу, виконавши Гімн України та найкращі номери своєї шоу-програми), пряма трансляція та медіа-висвітлення – все було на найвищому рівні. Матчева зустріч вдалася – від яскравої церемонії зважування та інших передматчевих заходів і до, власне, яскравого вечора боксу.  

Вольова перемога, яку здобули «Українські Левиці», засвідчила появу нової сильної команди, здорового й амбітного колективу. За це слід подякувати головному тренеру команди Володимиру Богатиренку та головному тренеру збірної України Сергію Гордієнку. А наші суперниці на чолі із Кароліною Михальчук гідно протистояли українкам, стали частиною цього яскравого шоу. Прекрасно мати можливість провести свій дебют із сильними опонентами, а також грамотними, розуміючими спортсменами.

Дебют «Українських Левиць» відвідала численна делегація фахівців Федерації боксу України. У церемонії нагородження взяли участь Виконавчий директор ФБУ Донатас Піскун, член тренерської комісії АІВА Валентин Остянов, Президент Волинської обласної Федерації боксу Володимир Купчак, Президент Львівської обласної Федерації боксу Богдан Бурда, Президент Хмельницької обласної Федерації боксу Андрій Чумаков та Президент Чернівецької обласної Федерації боксу Володимир Загурський. Окрім того активну участь в організації заходу приймали Міжнародний технічний делегат AIBA Олександр Подаваленко та член жіночої комісії НОК Поліна Штифура.

– «Ми стали свідками появи прекрасної й дуже потрібної команди для жіночого боксу України, – вважає Донатас Піскун. – «Українські Левиці» об’єднали найкращих боксерок України. Вони задали високий стандарт проведення спортивних шоу в Україні й дуже порадували львівських вболівальників, які, думаю, недарма скандували «на біс» та з радістю відвідають матчі команди і в майбутньому. У свою чергу, ФБУ вітає такі прекрасні спортивні події – вони сприяють популяризації боксу, збільшують увагу до зірок жіночої збірної, надихають самих спортсменок, які сьогодні відчули любов фанів та теплу підтримку навіть у складні моменти протистояння. Дякуємо й нашим гостям, які показали гарний бокс, свою майстерність та характер. Побажаю нашій команді наснаги в підготовці та проведенні наступних матчів «Левиць», а дівчатам – гарно підготуватися до боїв, у чудовому настрої та формі підійти до них у майбутньому. Вдячний керівнику проекту «Українські левиці» Мирославі Пегановій, головному тренеру команди Володимиру Богатиренку та головному тренеру збірної України Сергію Гордієнку за підготовку наших дівчат до матчевої зустрічі та усім членам організаційного комітету за підготовку цієї знакової спортивної події. Окрім того особлива подяка збірній команді Польщі на чолі з Кароліною Михальчук за підтримку нашого першого заходу, а також проведені яскраві та безкомпромісні поєдинки».

Підсумки матчевої зустрічі:

Товариська зустріч 48 кг

Ганна Охота – Світлана Василевська

Одноголосно – перемога Охоти

51 кг

Тетяна Коб – Сандра Драбік 0:1

Хто є суперниця: Срібна і бронзова призерка чемпіонатів Європи, віце-чемпіонка Європейських Ігор. Багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів Польщі.

Роздільним рішенням суддів

57 кг

Сніжана Холодкова – Сандра Крук 0:2

Хто є суперниця: Чемпіонка Європи 2012, багаторазова призерка континентальних першостей  та віце-чемпіонка світу

Роздільним рішенням суддів

69 кг

Анна Лисенко – Кароліна Кожевська 1:2

Хто є суперниця: Чемпіонка світу серед професіоналів, 6-разова чемпіонка Польщі

Одноголосно – перемога Лисенко

60 кг

Юлія Циплакова – Анета Рігельська 2:2

Хто є суперниця: 9-разова чемпіонка Польщі, чемпіонка світу серед молоді 2013 року

Одноголосно – перемога Циплакової

75 кг

Марія Боруца – Агата Кахмарська 3:2

Хто є суперниця: Чемпіон Європи серед молоді та юніорів

Одноголосно – перемога Боруци

81 кг

Тетяна Шевченко – Александра Смуклєрж 4:2

Хто є суперниця: 2-разова чемпіонка Польщі

По травмі – перемога Шевченко

54 кг

Іванна Крупеня – Наталія Рок 5:2

Хто є суперниця: 6-разова чемпіонка Польщі

Одноголосно – перемога Крупені

 

Переглянути матчеве протистояння «Українські Левиці» – збірна Польщі можна тут:


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань