Олег Малованюк: «Хлопцям вкрай потрібні такі змагання, які змогла організувати нам ФБУ»

11:50 | 20 марта 2019
Уже доброю традицією стала участь наших збірних у міжнародних турнірах, причому, мову ведемо і про дорослих, і про зміну.

Уже доброю традицією стала участь наших збірних у міжнародних турнірах, причому, мову ведемо і про дорослих, і про зміну. Ось і молодь під керівництвом авторитетного фахівця Олега Малованюка готується до низки турнірів – щоб у всеозброєнні підготуватися до найбільш відповідальних стартів.

Розпитуємо у головного тренера молодіжки Олега Малованюка про найближчі плани нашої збірної.

- Олег Никодимович, як справи у нашої молоді?

- Працюємо наполегливо, згідно з графіком. Працювали на зборах у Львові. Перший склад 18 березня поїхав до Литви а міжнародний турнір, а з другими номерами 31 березня відправимося на змагання до Болгарії. Молоді хлопці лише заходять на новий рівень, по-різному сприймають роботу, тому такі змагання їм вкрай необхідні. Вони самі побачать бої, спробують свої сили, та психологічно стабілізуються. Як кажуть: краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

- Що хлопців чекає далі?

- Потім у нас буде чемпіонат України, який пройде в Дніпрі з 27 травня по 2 червня. Для збірної він – вирішальний у плані учасників чемпіонату Європи, який цього року прийме Софія. Коли основний склад збірної визначиться – ще перевіримо хлопців у двох міжнародних турнірах.

Але спочатку організуємо вже традиційні збори в горах, поїдемо в Мигове. Минулого року туди до нас приїхав цілий ряд збірних своїх країн, та й цього року на сумісний збір також планують приїхати шість збірних. Звідти їдемо до Бердичева, де з 9 по 11 липня проведемо матчеві зустрічі.

- Які турніри стануть останньою перевіркою перед стартом у чемпіонаті Європи?

- У Харкові буде міжнародний турнір пам"яті Андрєєва, а перші номери поїдуть до Німеччини на Кубок Бранденбурга. Це дуже потужний турнір – раніше його називали неофіційним чемпіонатом світу. Туди приїжджають десь 600 боксерів: два склади збірної Росії, команди Куби та Штатів, Англія, Ірландія, Іспанія, Італія… тобто багато країн. Але, як кажуть, не такий страшний чорт, як його малюють. Коли наші хлопці зі всіма відбоксують – з"явиться впевненість та все буде добре. Далі – заключний збір у Конча-Заспі, і в вересні вилітаємо до Болгарії.

- Що скажете по хлопцях? Всі в строю?

- Так, все нормально. Живі-здорові, тренуємося за планом. Це лише перший етап праці – початок, тому вже далі будемо бачити хто і як підійде до основних змагань.

- Кого з боксерів відзначили б як найбільш перспективних?

- Розумієте, це ж юніори, тому важкувато сказати. У листопаді у Житомирі для них був, так би мовити, перехідний чемпіонат. Хлопці активно ростуть, хтось змінив вагову категорію, та й просто їм треба звикнути до нової формули бою. Раніше це було 3х2, зараз – 3х3. Але, лідерів відмічу: це Юрій Захарєєв з Одеси, Андрій Халецький з Дніпра, Олег Мельниченко з Кропивницького.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань