Юлія Циплакова: «На «Левиць» очікує успіх. Зробимо все для цього»

09:05 | 18 марта 2019
Капітан національної жіночої збірної України з боксу – про виступ на представницькому турнірі в Казахстані.

Капітан національної жіночої збірної України з боксу – про виступ на представницькому турнірі в Казахстані.

Якщо шукати відповідність чудовому спортивному вислову «душа команди», то в нашій жіночій збірній це – Юлія Циплакова. Харків’янка багато років утримує першість у своїй ваговій категорії 57 кг., є капітаном збірної та справжнім лідером колективу.

Тому по завершенню відповідального міжнародного турніру – Відкритий кубок країн СНД на призи ЗМС Марини Вальнової – ми розпитали Юлю про настрій у колективі та роботу на зборах.

- Передовсім – про поточні справи. Що скажете по зборах в Казахстані? Які умови, які враження?

- Збори проходили в Астані з 1-го по 11 березня. А з 12-го там же стартували змагання. Проживали в хороших умовах – ніяких питань. На зборах було 73 людини – це мега-супер! Загалом можу з впевненістю сказати, що результатами проведеної роботи на зборах залишились задоволені усі. Яскравим підтвердженням моїх слів став підсумковий результат виступ збірної України. В активі нашої команди 2-ге загальнокомандне місце.   

- Як вам турнір на призи Вальнової? Що знаєте про суперниць?

- Змагання на призи Марії Вальнової, як завжди, дуже потужні. Окрім нашої збірної та команди господарів, в турнірі приймали участь боксерки з Монголії, Росії та Узбекистану. Дуже приємно, що нам вдалося здобути п’ять нагород: золото: 54 – Іванна Крупеня та 64 – Маша Бова, срібло: 51 кг – Тетяна Коб та 69 – Анна Лисенко, бронзова ж нагорода в моєму активі.

- Вагова категорія 57 кг в Україні – це ваша «вотчина», де Ви багато років утримуєте першість. Які враження, чи стала більшою конкуренція? Хто головні конкурентки?

- Пристойна конкуренція – у всіх вагових категоріях. Це бокс, тому, як і у кожному виді спорту, конкуренція повинна бути, але тільки в ринзі! Звичайно, коли змінюєш вагову категорію, то готуєшся ще більше – там свій чемпіон, свої фаворитки, тому я повинна бути на дві голови вище. На останньому чемпіонаті України це вдалося довести. В півфіналі здолала Олександру Федис з Волинської області, в фіналі – Сніжану Холодкову з Києва.

- Якщо ми правильно порахували, це ваше 11-те чемпіонство! А як же міжнародний рівень? Що скажете про плани збірної на цей передолімпійський рік?

- Зараз ми ще боксуємо в Казахстані. А вже 22-го березня будемо стартувати в дуже цікавому спортивному проекті – новоствореній команді «Українські левиці». Цей проект, вважаю, потрібен для нас. У нас взагалі, скільки себе пам"ятаю, такого шоу не було, тому переконана, що даний проект стане дуже успішним. Прикладемо усі сили для цього. Впевнена, ми покажемо на що здатні! Ласкаво просимо на трибуни любителів боксу зі Львова та всієї України! Тільки за вашої перемоги наша команда зможе відчути всю підтримку й надихнутися на бій із колегами з Польщі!

- Як сприймаєте матчеву зустріч з Польщею? Чого чекаєте від протистояння?

- Думаю, все відчуємо лише тоді, коли будемо виходити на бої. Взагалі, це круто, що є люди, які намагаються підняти рівень жіночого боксу! Для нас така зустріч – прекрасна нагода проявити свої здібності, перевірити свою підготовку в міжнародній серії поєдинків. З нетерпінням чекаємо матчу з Польщею!

- Після цього вечора боксу у Львові – Європейські ігри?

- Спочатку, з 1-го квітня, в Конча-Заспі будемо готуватися до турніру в Сербії, що пройде з 15-го по 21 квітня. А далі – так, заїжджаємо на збір в Мигове і готуємося до Європейських Ігор.

- Хто представлятиме Україну в Білорусі?

- Ліцензії на Європейські Ігри ми брали за підсумками минулорічного чемпіонату Європи, тому вони іменні. Я буду битися ще в 60 кг, Тетяна Коб – 51, Марія Боруца – 75. Сподіваюсь, що в нас все вийде якнайкраще.

Наостанок хотілося б подякувати Федерації боксу України в особі Володимира Продивуса та Харківській федерації боксу за постійну підтримку. Особливо велике спасибі Дмитру Шенцеву, Леоніду Задорожному та Олександру Манчаку.

Нагадаємо, 22 березня, о 18:00, у Львові, в нічному клубі «Малевич» відбудеться матчева зустріч «Українських левиць» проти збірної Польщі.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань