Володимир Продивус: «Ломаченко – один із найвидовищніших боксерів новітньої історії цього виду спорту»

22:05 | 08 декабря 2018
Президент ФБУ Володимир Продивус вважає бій Ломаченко – Педраса гідним вінцем потужного року вітчизняного боксу на міжнародному рівні.

Президент ФБУ Володимир Продивус вважає бій Ломаченко – Педраса гідним вінцем потужного року вітчизняного боксу на міжнародному рівні.

Hulu Theater, Нью-Йорк, США. Саме там сьогодні пройде чемпіонський бій між українцем Василем Ломаченком та пуерторіканцем Хосе Педрасою Ґонсалесом. Для нашого бійця – це поєдинок, де на кону його титули WBA (Super) та The Ring, а також – титул WBO від його суперника. Зрозуміло, коли на кону кілька поясів, цей бій буде найкращим не лише в уїк-енді, але й у завершенні року в світовому боксі в цілому.

Прес-служба ФБУ запитала у В.С.Продивуса, з яким настроєм він оцінює це протистояння та як оцінює профі-кар’єру видатного вітчизняного боксера.

– Я, як і всі українські любителі боксу, в передчутті прекрасного поєдинку, – розпочав бесіду Володимир Степанович. – Вважаю, Hi-Tech – боєць рідкісного таланту та технічного оснащення. Кожен його бій – це шоу. Тож поєдинок Ломаченко – Педраса обов’язково буде, передовсім, видовищним та яскравим. А для боксу це – чи не найкраще, що може бути.

– Хосе Педраса не настільки титулований на аматорському рівні, але має значно більший професіональний досвід…

– Мені здається, Ломаченко – боєць настільки досвідчений, що серед усіх професійних боксерів моло хто пройшов таку видовищну аматорську кар`єру. Дві золоті медалі Олімпіади, два золота й срібло чемпіонатів світу, золото чемпіонату Європи! Нема нічого дивного, що після такої вражаючої аматорської кар’єри його появи серед професіоналів очікували з нетерпінням. До Васі з перших боїв на профі-рингу прикута підвищена увага. Їхнє покоління – він, Усик, Гвоздик були найкращими на Олімпійському ринзі і вже стали легендами й серед професіоналів.

– Як оціните 11 матчів професійної кар’єри Ломаченка?

– Він один серед найкращих. Мої слова також підтверджують і світові боксерські видання та провідні фахівці. Дев’ять нокаутів в 11 видовищних поєдинках проти потужних боксерів є щось неймовірним. Василь розпочав боксувати з найкращими і прагне до великих поєдинків. Не ради шалених гонорарів, а ради того, щоб увійти в історію професійного боксу та внести своє ім`я та ім`я свого батька в число найкращих. Переконаний в тому, що це родині Ломаченків під силу.

– Педраса пообіцяв нав’язати Ломаченку свій стиль та завдати величезну кількість ударів…

– Добре, що він не боїться відверто говорити про свій план на бій. Але навіть його певна перевага в зрості та розмаху рук не нівелюють техніку та розуміння боксу Васі. Думаю, тренерський штаб на чолі з Анатолієм Ломаченком проаналізував пуерторіканця. А що пише преса… Скажімо так, перевага нашого боксу в тому, що недооцінки ми не допускаємо. Приклад – давній бій із Родріґесом.

– Василь – яскраво виражений нокаутер. 9 дострокових перемог в 11 поєдинках. Хосе за 25 поєдинків здов лише 12 нокаутів. Великі шанси, що бій завершиться достроково?

– У цьому, врешті решт, зацікавлені обидві сторони. Та й нью-йоркська публіка, яка звикла до видовищного боксу. Проте, давайте враховувати те, що на кону два серйозних титули. Ніхто не буде відкрито та необдумано ризикувати.

– Наостанок – про стратегічне. Всі ми очікували Василя Ломаченка на троні світового боксу. Він рухається у правильному напрямку?

– Безперечно. На наших очах пишеться новітня історія боксу.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань