Валерій Хлистов: «Ми зібрали найсильніших юніорів в одному місці»

11:55 | 17 февраля 2014

Нещодавно в Луганській області в місті Кремінна закінчився Всеукраїнський турнір серед юніорів. Про те, як його організовували та хто брав у ньому участь нам розповів старший тренер збірної України серед юніорів Валерій Хлистов.

Чому вирішили провести Всеукраїнський турнір серед юніорів саме зараз?

Це була ініціатива тренерського складу. Річ у тому, що в цей період не було зборів та серйозних змагань, а вони конче потрібні. Тому ми прийняли рішення  доповнити календарний план ще одним турніром, який би став відразу і прекрасною бойовою практикою і додатковою можливістю ще раз переглянути сильних боксерів перед відбором у збірну. І от завдяки президенту Луганської обласної федерації та всім її працівникам знайшлася можливість такий турнір та збори провести.

Багато людей з’їхалося на збори?

Так, було 68 чоловік. Протягом 10 днів вони проходили школу боксу. А відразу по закінченню  взяли участь у турнірі. Також на змагання приїхали й інші спортсмени, яким не вдалося потрапити на збори. Ми з тренерами вирішили позиціонувати ці змагання як турнір найсильніших боксерів країни, так і вийшло, він повністю відповідав назві.

Чи можна прирівнювати всеукраїнський турнір до чемпіонату України за рівнем майстерності учасників?

Більшість найсильніших юнаків цього віку брали участь у турнірі, так що можна сказати, що перемога у Кременній багато про що говорить. Загалом, проведення такого змагання було напрочуд доречно, адже з 7 по 13 квітня в Горлівці пройде чемпіонат України. Нам вдалося переглянути хто чого вартий ще до його початку. Тому, маючи результати відразу декількох серйозних змагань, ми можемо скласти більш об’єктивну оцінку можливостей спортсменів перед комплектацією збірної.

Чи можна по результати всеукраїнського турніру серед молоді вже називати майбутніх членів збірної?

Не думаю, адже на чемпіонат України з’їдуться збірні команди всіх областей, тому учасників буде набагато більше. Не виключено, що хтось з тих, кого ми ще не бачили, може вистрілити і дійти до фіналу. Але думаю,більшість головних претендентів нам вдалося переглянути.

Така бойова практика важлива перед першістю країни?

Звичайно, це додатковий старт для боксерів. Наші хлопчаки цього віку ніде, нікому і ні в чому не поступаються в плані майстерності та техніки. З ними дуже гарно працюють тренери на місцях. Єдине, чого їм бракує - гарної бойової практики. Тому дуже важливо було збільшити кількість змагань у цій віковій категорії, особливо на початку року.

За яким принципом боксери відбиралися на турнір ?

Я зробив таким чином: у кінці минулого року, у грудні місяці, пройшли два міжнародні турніри. Один на призи Котельника у Львові, в якому брав участь весь західний регіон, другий - традиційний турнір в Артемівську, східному регіоні. З кожного змагання ми запросили призерів, таким чином отримавши вибірку найкращих боксерів одразу з двох берегів України.

Чи плануєте і надалі організовувати цей турнір на початку року?

Ми залишились задоволені результатом, так що, думаю, було б добре зробити всеукраїнський турнір серед юніорів у лютому традиційним.

До вашої уваги імена переможців Всеукраїнського турніру з боксу серед юніорів у Луганську:

46 кг - Сергій Король (м. Луганськ)

48 кг - Микола Плясовиця  (м. Донецьк)

50 кг - Богдан Соболь (Донецька обл.)

52 кг - Ярослав Тарадюк  (Донецька обл.)

54 кг - Артем Лапін (Донецька обл.)

57 кг - Павло Гула (м. Хмельницький)

60 кг - Сергій Молчанов (Донецька обл.)

63 кг - Андрій Ловнічій (Дніпропетровська обл.)

66 кг – Владислав Жиляков (м. Луганськ)

70 кг - Дмитро Рибалка (Донецька обл.)

75 кг - Аркадій Карцан (м. Хмельницький)

80 кг - Антон Антонов (м. Луганськ)

+80 кг - В'ячеслав Гаврилюк (м. Хмельницький)

 

 

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань