Костянтин Калашников: «У студентського боксу велике майбутнє»

11:35 | 19 сентября 2018
Президент Федерації боксу Київської області Костянтин Калашников в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів про досягнення боксерської Київщини.

Президент Федерації боксу Київської області Костянтин Калашников в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів про досягнення боксерської Київщини. А їх – багато: представник області Тарас Бондарчук здобув ліцензію на Олімпійські ігри, землячка Марія Ловчинська стала призеркою чемпіонату світу, регіон вже провів чемпіонат України та низку турнірів, а очільник ФБКО Костянтин Калашников недавно очолив Федерацію студентського боксу України.

- Студентська федерація була утворена на початку цього року. За цей час ми вже провели чемпіонат України, де взяли участь близько 100 молодих боксерів, які представляли більше 30 навчальних закладів. Тут ми відібрали боксерів у студентську команду та визначили лідерів. Далі провели навчально-тренувальний збір перед чемпіонатом України U-22, який зараз проходить у Маріуполі.

- Що скажете по наступних планах?

- Розуміємо, що у студентського боксу велике майбутнє. Це – резерв Національної збірної. Тому його треба розвивати та культивувати, вкладаючи в нього всі сили. У наших планах утворювати як клубну систему, так і регіональні представництва. Ті області, в яких багато навчальних закладів та бокс добре представлений – організовуватимуть федерації. А там, де в області один-два ВНЗ – укладати договори та утворювати клубну систему. Найближча ціль – організувати клубний чемпіонат серед ВНЗ. Плануємо, що він буде проходити в двох лігах. Перша – для боксерів більш високої підготовки, друга – для новачків, які тільки знайомляться з боксом.

- Чи буде вистачати інфраструктури на місцях, щоб студенти могли повноцінно займатися боксом?

- Ми робимо ставку на те, що при кожному учбовому закладі вже є якісь інфраструктури, тому сьогодні ми проводимо з ними переговори, щоб відкривати нові зали боксу та клуби при цих ВНЗ. Тоді ставиться завдання, щоб цей клуб ставав повноцінною бойовою одиницею учбового закладу. Ми беремо на себе всю організаційну та методичну роботу, підбір тренерів та кадрів – налагодження всього спортивного процесу.

- Якщо в планах така чітка структура змагань, мабуть, вже є календар наступних заходів?

- Так, календарний план вже є, і він входить в єдиний календарний план Міністерства освіти на науки. У ньому чітко прописано, коли чемпіонат України, коли міжнародні турніри, коли матчеві зустрічі, коли навчально-тренувальні збори. До сьогоднішнього дня цього не було, і зараз ми організовуємо повноцінну чітку систему. Наші головні старти: Універсіади, чемпіонати Європи та світу серед студентів.

- Торкнемося справ федерації Київської області, яку також очолюєте. У вас є привід для великої гордості: ваш земляк і представник столичного регіону Тарас Бондарчук отримав ліцензію на юнацькі Олімпійські Ігри…

- Нещодавно Тарас боксував у Будапешті на чемпіонаті світу, і, на жаль, у першому ж бою він програв угорцю. Але, так, гарна новина у тому, що Тарасу дали ліцензію – перед цим він став фіналістом чемпіонату Європи. У фіналі Тарас програв азербайджанському боксеру в суперечливому бою – ми були цим дуже стурбовані цією поразкою. Федерація боксу України та Національний Олімпійський Комітет приклали всі зусилля, щоб вплинути на ситуацію та боксерові такого рівня все-таки була надана ліцензія. Вдалось звернути на це увагу – і Тарас по праву завоював ліцензію на участь в молодіжних Олімпійських іграх.

- Призером чемпіонату світу серед жінок стала Марія Ловчинська із Київщини. Іще один привід для гордості.

- Так, українська команда непогано виступила на чемпіонаті світу, а одним з призерів стала наша дівчинка – Марія Ловчинська. Вона дійшла до фіналу і це також успіх Київської обласної федерації боксу. Її тренер – Сергій Тюрін. Молодий спеціаліст, який вже кілька років працює в збірній команді Київської області. Готує дівчат, і в нього непоганий результат. Марія в свій час стала призеркою чемпіонату Європи, а тепер – фіналісткою чемпіонату світу.

- Зрозуміло, що і в цілому без підтримки в настільки об’ємній роботі по студентській федерації не обходиться. Кого б відмітили серед головних людей, які підтримують?

- Хотілось би подякувати за співробітництво, допомогу президенту Федерації боксу України Володимиру Продивусу – він завжди вирішує складні питання. Також дякую Національному Олімпійському Комітету, на чолі з Сергієм Бубкою, а та Голові Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти та науки Вадиму Стеценку.


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань