Леонід Задорожний: «Харківщина рада вітати найкращих боксерів України та наших закордонних гостей!»

20:45 | 23 августа 2018
Президент Харківської обласної Федерації боксу, член Виконкому Федерації боксу України Леонід Якович Задорожний в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів, як іде підготовка до міжнародної матчевої зустрічі нашої збірної з Казахстаном, Узбекистаном та Тауркменістаном.

Президент Харківської обласної Федерації боксу, член Виконкому Федерації боксу України Леонід Якович Задорожний в інтерв’ю прес-службі ФБУ розповів, як іде підготовка до міжнародної матчевої зустрічі нашої збірної з Казахстаном, Узбекистаном та Тауркменістаном.

- Леоніде Яковичу, такі зустрічі – справжнє спортивне свято. У якому настрої Харків очікує міжнародних боїв?

- З великим інтересом і нетерпінням! Запрошуємо усіх харків’ян та гостей міста на ці зустрічі. Вже зараз є великий інтерес з боку вболівальників, а також тих, хто вперше відкриває для себе бокс. До того ж, це буде хороша матчева зустріч. У нас гідні суперники – самі розумієте, є нині  великий прогрес у боксі цих країн, що до нас відрядили свої збірні.

За підсумками Олімпійських ігор Узбекистан завоював чотири золоті медалі, а у Казахстану один Олімпійський чемпіон і три чемпіони світу. На сьогоднішній день це дві найсильніші збірні із тих, з якими ми могли б зустрітися. Гідні суперники для нашої національної команди. Тому можна лише порадіти за Харків та нашу країну в цілому, що такий гарний бокс нас усіх очікує.

- Основна мета збірної України - перевірити найближчу молодь або, навпаки, тих, на кого вже зараз серйозні надії?

- Питання в іншому. У кінці минулого року, складаючи план підготовки, ми розуміли, що в 2018 році немає ні чемпіонату Європи, ні чемпіонату світу, тобто жодного великого змагання. А в наступному році всі вони пройдуть, і там будуть розігруватися ліцензії на Олімпійські ігри. Це дуже серйозно, тому готуємося з повною відповідальністю та самовіддачею.

Щоб хлопці залишилися на високому рівні - їм потрібно боксувати і тренуватися з найсильнішими збірними світу. Нам вдалося домовитися, щоб наші гості приїхали до нас, потренувалися і провели матчеві зустрічі. В цьому плані я вдячний керівництву Федерації боксу України, які провели переговори зі збірними, що дозволило нам запросити дійсно найкращих. Для підтримки і підвищення майстерності – це безцінно, тобто, повторюся, для нас це підготовка на 2019 рік.

- Із яких регіонів запрошені кандидати у збірну? Чи всіх, кого хотіли б, вдалося зібрати?

- Звичайно, зібрати вдалося всіх. Приїхали 40 осіб – умовно кажучи, 4 склади. Зараз хлопці проходять загальнофізичну підготовку в Харкові. Перший і другий склади готуються до майбутньої зустрічі, третій та четвертий – набираються досвіду, більшість із цих хлопців отримає чудову практику на Меморіалі Миколи Мангера в Херсоні. Збірна складена з представників буквально усіх регіонів - в кожному регіоні є свої лідери, і всі вони були гідні запрошення в команду.

- Чи є дебютанти в збірній, які будуть вперше боксувати в міжнародних матчах?

- Дебютанти є. Відзначу Андрія Тишківця зі Львова - молодий хлопчик, який виграв чемпіонат України, тож вперше змагатиметься за дорослим. Є ще ряд хлопців - самі розумієте, нові кадри завжди прибувають, це ж спорт. Хтось сходить з дистанції, а хтось - навпаки, хоче вскочити в цей поїзд. Але в цілому, кістяк збірної зберігся, і він буде готуватися далі.

- Принцип відбору спортсменів до збірної базується на поєдинках?

- Звичайно. Критерій один - чемпіонат України.

- Хто здивував вас найбільше за останній рік? Були люди, від яких не очікували такого великого прогресу?

- Так, щоб істотно - особливо ніхто. Ті, хто мали вигравати - ті й виграли. Вважаю, що нових зірок у нас поки що не з"явилося, але ті, хто багато працював та постійно вдосконалював свою майстерність, планомірно підтверджують свій клас. Бокс - такий вид спорту, що все і відразу - так не вийде. Тим більше, рівень боксу в Україні зараз досить високий, велика конкуренція, багато турнірів.

- Чи повністю ви задоволені самовіддачею хлопців? Можливо, хтось проявляє спортивний характер краще за всіх і його можна ставити в приклад іншим?

- Хлопці тренуються тричі на день, і я присутній практично на кожному тренуванні. У всіх хлопців горять очі, є самовіддача і бажання - бачу, що настрій хороший.

Але особливо виділяється Саша Хижняк. Незважаючи на те, що він – і чемпіон Європи, і чемпіон світу, тренується Олександр з колосальною самовіддачею! Це радує: людина не почиває на лаврах, а розуміє, що звання важче втримати, ніж завоювати. Тому він і працює ще більше, ніж раніше.

- Харків в останні роки відмінно проявив себе в спортивному плані, тут було чимало блискучих турнірів. Що скажете зараз про організацію турніру? Чи все буде в порядку?

- Дійсно, у Харкова зараз передові позиції у вітчизняному боксі. Колектив обласної федерації зараз згуртувався. Особливо відзначу, що у мене КОМАНДА. Працюють всі структури, кожен робить свій внесок у справу.

Ми згуртувалися навколо нашого лідера, Дмитра Шенцева - першого віце-президента федерації боксу України. Для нас він - приклад! Всі тягнуться до того, щоб все робилося вчасно, добре та все краще й краще.

Ось, приміром, віце-президент наш – Олександр Манчак, ця людина дуже любить бокс і багато робить для його розвитку. Чесно скажу, саме він зробив нашу організацію більш привабливою, тому що виїжджає на всі міжнародні матчі і турніри, багато уваги приділяє спортсменам і на місці. Той же Сергій Міщенко у нас з"явився, молодий хлопець Артем Моршинський, який любить бокс і присутній на всіх тренуваннях, змаганнях. Це дуже добре для нашої справи.

- Щодо внеску Харківської області до Всеукраїнського календаря. Які найближчі турніри у вас в цьому році заплановані?

- Харків на цей рік взяв чемпіонат України серед дорослих, який буде відбором до чемпіонатів світу і Європи наступного року. Готуємося до цього форуму, тому що впевнені, що на ньому будуть всі найсильніші. Хочемо провести його на дуже високому рівні! 


Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань