Сергій Гордієнко: «Підводимо підсумки і впевнено йдемо вперед до нових перемог!»

22:40 | 13 февраля 2017

Про результати чемпіонату та про плани на майбутнє, ми поговорили із головним тренером жіночої збірної України з боксу Сергієм Володимировичем Гордієнко.

Сергій Володимирович, як ви оцінюєте чемпіонат?

Турнір був дуже добре організований, тому моя велика подяка всім причетним до його організації. Всі умови для того, щоб виходити в ринг, боротися й перемагати були створені.

А якщо говорити про фінальні поєдинки, то тут без сюрпризів не обійшлося.

Так у ваговій категорії 48 кілограм золото заслужено взяла Дем'яненко Юлія, яка рік тому перейшла з молодіжної команди та дуже вдало влилася у дорослу команду. Дуже перспективна дівчина, яка зуміла вирвати перемогу в дуже складному двобої проти лідера збірної Василевської Світлани.

Прикро, що не було фінальних боїв в декількох вагових категоріях. У 51 кілограм, де бій між Тетяною Коб та Ганною Охота очікувався дуже напруженим. Аня травмувалася, а тому змушена була знятися. У 57 кіло суперниця Єрошенко Валерії змушена була відмовитися з поєдинку через травми і Валерія стала чемпіонкою. Також, через травми, в 64 кіло, знялася Анастасія Молочко й чемпіонкою стала Анна Лисенко. У суперважкій вазі також фінальний поєдинок не відбувся, оскільки суперниця Винник Ірини знялася через хворобу.

А в інших вагових категоріях лідери довели своє право ними бути. У 54 кг чемпіонкою стала Сніжана Холодкова; в 60 кг Циплакова Юля; в 64 кг Риженкова Тетяна; в 75 кг Боруца Марія; в 81 кг. Шевченко Тетяна.

Зазначу, що в командному заліку збірна Києва, на чолі з тренером Богатиренко Володимиром Володимировичем, посіла перше командне місце.

А в цілому прогрес помітний. Вже є чітка тенденція до того, що жіночий бокс буде розвиватися досить стрімко. Повторюся, що з'явилося дуже багато нових обличь, як серед бійців, так і тренерів. Кількість учасниць рекордна. В умовах, коли з'являється справжня конкуренція, дівчата будуть ставати тільки сильнішими та додавати у техніці.

Сергію Володимировичу, що далі плануєте для своєї команди?

17 лютого ми заїжджаємо на олімпійську базу в Кончі-Заспі, де у нас буде тестування перших і других номерів Національної збірної. З нами буде працювати наукова група під керівництвом кандидата педагогічних наук Кіпріча Сергія Володимировича.

А вже першого березня вилітаємо до Казахстану, де в місті Щучинск відбудеться міжнародний турнір. Організатори цього турніру виставляють призовий фонд,  тому турнір є дуже популярним і, отже, дуже важким. Свої перші і другі номери виставляють команди Казахстану, Узбекистану, Росії, Білорусі. Родзинка турніру ще і в тому, що там представлені всі вагові категорії, а домовленість з організаторами надає тим, хто програв у своїх перших двобоях, провести декілька додаткових поєдинків.

Що говорити, Казахстан відомий не тільки чоловічим боксом, але і серйозно заявляє про своє бажання домінувати в боксі жіночому ...

Зараз у всіх країнах жіночий бокс підтягується. Олімпійський вид спорту і, отже, увага до нього вже на досить високому рівні.

А з головним тренером жіночої збірної Казахстану Присяжнюком Вадимом ми давно й тісно співпрацюємо. Вони неодноразово приїжджали до нас на збори, ми їздили до них. Така співпраця йде тільки на користь.

Ну, і не можна забувати про Кубок Європи, який має відбутися в другій половині квітня і чемпіонаті світу, запланованому на початок листопада ...

Перед Кубком Європи нас чекає турнір в Польщі, а далі змагання в Сербії, знову в Польщі і Казахстані, а також в Болгарії.

Є всі умови для підготовки і є бажання показувати високі результати. Головне, підходити до турнірів без травм.

Сергію Володимировичу, ми бажаємо вам і вашим підопічним нових перемог і чекаємо новин.

Ми також хочемо подякувати всім любителів боксу за підтримку. Будемо виходити в ринг і перемагати.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань