Сергій Глущенко: «Ми є головним резервом національної збірної»

09:55 | 13 февраля 2017

Окреме місце в українському олімпійському боксі займає збірна України у віці до 22 років. З одного боку у багатьох викликає подив таке обмеження вікової категорії, мовляв, а для чого вона потрібна, тим паче хлопці вже увійшли в дорослий бокс. З іншого боку, якщо є можливість відточувати майстерність на змаганнях для цієї вікової групи, то гірше від цього нікому точно не буде: боксерам - змагання, а вболівальникам - задоволення від перегляду боїв.

Про майбутній чемпіонат Європи, який пройде з 13 по 23 квітня в Румунії, ми поговорили зі старшим тренером збірної команди України серед чоловіків до 22 років Сергієм Глущенко.

Сергію, щоб раз і назавжди поставити крапку в суперечках, а навіщо потрібна команда у віковій категорії до 22 років, аргументи на підтримку такої?

Треба розуміти, що багато хлопців, входячи до дорослого боксу, ще не мають достатньо досвіду, щоб показувати високі результати в поєдинках проти, скажімо так, старожилів. Тому, в змаганнях цієї вікової категорії, вони можуть, так би мовити, увійти в дорослий бокс і адаптуватися до нових умов. Зрозумійте, що все повинно бути планомірно. Скільки хлопців, які відразу кинулися у дорослий бокс, поламали собі зуби й долі, виходячи в ринг проти досвідчених бійців. Для того, щоб бійці не втрачалася та продовжували виступати на високому рівні, була створена команда в цій віковій категорії.

А для вас, як для старшого тренера команди, головним завданням є ...

Щоб всі сто відсотків хлопців стали членами Національної збірної України з боксу.

Серед команд-учасниць майбутнього чемпіонату, кого б ви визначили найнебезпечнішими для наших хлопців?

Можу запевнити, що на чемпіонатах Європи слабких або прохідних суперників суперників немає. Бокс розвивається стрімкими темпами і в кожній країні клас бійців постійно підвищується. Ми очікуємо жорсткої конкуренції та зробимо все можливе для того, щоб гідно виступити.

Перед кожними змаганнями зазвичай прогнозують кількість медалей, які планується завоювати. Ви подібний процес не проводили?

Ми, перш за все, готуємося до того, щоб виходити в ринг і перемагати. А займатися передбаченнями не хочу. Ринг все розставить по своїх місцях. Я впевнений в тому, що хлопці будуть виходити в ринг, боксувати і робити все для перемоги.

Сергій, ми бажаємо вам і хлопцям удачі, тримаємо за вас кулаки і чекаємо перемог?

Спасибі вам і всім любителям боксу. Ми зробимо все, щоб гідно представити нашу держави на змаганнях такого рівня.

Источник
Бокс 11:50 | 24 марта 2022 Україна здобула 10 медалей на ЧЄ з боксу U-22, а Юрія Захарєєва було визнано найкращим боксером турніру Бокс 21:50 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років серед чоловіків: одне «золото», три «срібла» Бокс 12:50 | 23 марта 2022 Служителі одного пана, який рветься до влади в українському боксі, з перших днів російського вторгнення ведуть брудну, ганебну діяльність та пропаганду розколу українського боксу! Бокс 11:05 | 23 марта 2022 Ольга Шалімова: «Свою бронзову медаль, що я її отримала завдяки Богові, присвячую загиблим воїнам Збройних Сил України…» Бокс 09:20 | 23 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 23 березня Бокс 21:35 | 22 марта 2022 Кароліна Махно - чемпіонка Європи до 22 років Бокс 17:05 | 22 марта 2022 Андрій Мальований: «Бажаю Кароліні Махно та нашим хлопцям перемог у фінальних поєдинках» Бокс 09:50 | 22 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: склад фінальних пар на 22 березня Бокс 13:20 | 21 марта 2022 Тарас Шелестюк: «Для мене наші люди це супергерої в реальному житті» Бокс 22:20 | 20 марта 2022 Чемпіонат Європи до 22 років: результати восьмого дня змагань